Яна Мороз за дев’ять місяців схудла на 40 кілограмів

Яна Мороз за дев’ять місяців схудла на 40 кілограмів

При цьому жінка не дотримувалась якоїсь модної і дорогої дієти й не виснажувала себе багатогодинними тренуваннями у спортзалі.

Яна Мороз живе в малесенькому селі Лісне, що поряд із Сухинівкою. Їй — 31 рік. У свій час, закінчивши Полтавський аграрний коледж, жінка працювала у Дніпропетровську. Будучи від природи стрункою і привабливою, намагалася слідкувати за своїм зовнішнім виглядом. У свій час навіть приймала таблетки для схуднення. А ось, вийшовши заміж і завагітнівши, жінка почала різко набирати вагу. Яна зізнається:

— Не могла я з собою нічого зробити. Доки носила дитину, то їла, їла і їла. Лікарі мене дуже за це сварили. Казали, що при родах можуть бути проблеми. Я слухала і продовжувала їсти та набирати вагу.

Народжувала Яна в Кобеляках. Усе пройшло нормально: без проблем і ускладнень. Та зайва вага залишилась. Молода жінка на той час важила 110 кілограмів. І не збиралась «зупинятись на досягнутому», продовжуючи їсти та гладшати. Аж доки чоловік не зробив зауваження. Яна згадує:

— Він мені сказав: «Яна, я тебе любитиму й таку, як і обіцяв. Але з вагою таки потрібно щось робити».

Крім того, ще зовсім молода жінка почала відчувати проблеми зі здоров’ям. У неї постійно боліли спина та ноги, було важко дихати. Яна зізнається, що відчувала себе ледве не семидесятирічною бабцею. Навіть для того, щоб нагнутися до дитячого ліжечка і дістати звідти сина, доводилось терпіти біль та докладати зусиль. І тоді вона вирішила схуднути.

 

Потрібно лише пити воду та вживати здорову їжу

«Відбувши» численні новорічні та різдвяні свята, взимку 2015‑го Яна Мороз почала боротися із зайвою вагою. І до початку нової зими вже позбавилась сорока зайвих кілограмів. Зараз вона важить сімдесят, планує «скинути» ще п’ять. При цьому жінка відчуває себе просто прекрасно. Яна розповідає:

— Звичайно ж, у мене перестали боліти спина і ноги. Скинувши сорок кілограмів, я почала буквально «літати». Стали кращою шкіра, нігті, волосся. Та все стає кращим і красивішим. Ти подобаєшся собі і людям.

За словами Яни Мороз, для досягнення потрібного результату зовсім необов’язково мати багато грошей та вільного часу, сидіти на дорогих дієтах, займатись у фітнес-центрах, наймати дієтологів та тренерів. Мороз сміється:

— Втративши роботу у Дніпропетровську, я живу в Лісному. Не працюю. Самі розумієте, що із спортзалів тут є лише грядка, із тренажерів — сапа. А із дієт — те, що виросло на городі та в курнику.

Та цього, як виявилось, цілком достатньо для поновлення гарної фізичної форми. Для того, щоб привести себе до порядку, необхідно лише дві умови. Перша є обов’язковою, друга — дуже бажаною. Необхідно дійсно зайнятись собою, проявивши силу волі. Та бажано, щоб вас розуміли і підтримували у сім’ї. Так стверджує Яна Мороз, котра бажаного для себе результату досягла.

Якихось особливих секретів схуднення у Яни немає. Усю інформацію вона отримала з Інтернету та звичайних журналів. Дієта, якої вона дотримувалась, дуже проста.

 

Дієта від Яни Мороз

Потрібно протягом дня випивати два літри води. Для того, щоб вона не була «скучною», можна присмачувати її лимоном, імбиром, м’ятою. Одна із головних умов: банка чи графин із водою мають бути на видному місці, щоб про них не забувати. Так би мовити, на перечепі. Воду потрібно починати пити із самого ранку: тільки вставши із ліжка.

Передусім необхідно відмовитися від кетчупів, майонезів та копченої риби і м’яса з магазинів. Адже це абсолютно не натуральні продукти.

Сніданок має бути повноцінним. Ніякої кави із бутербродами. Краще їсти будь-яку кашу. А вже після цього випити чашку зеленого чаю.

У раціоні обов’язково мають переважати салати. Потрібно їсти все, що росте на звичайній селянській грядці. Із капусти, буряка, моркви можна приготувати безліч по-справжньому корисних страв. Також у раціоні мають бути яблука. Вони добре вгамовують голод і не містять багато калорій.

За словами Яни, у літній та осінній період вона витрачає на продукти харчування 50-100 гривень у місяць. Взимку дієта дорожчає, але її вартість не перевищує 250 гривень.
Із м’яса потрібно їсти курятину. Яна для цього тримає вдома бройлерів. Свинину, якщо ї їсть, то лише шашлик, засмажений на відкритому вогні. І — дуже рідко.

Риба. На дорогу морську в Мороз немає грошей. Тому вона вживає звичайних карасів. Рибу, як і м’ясо, потрібно лише варити або запікати в духовці.

Від солодкого і мучного краще відмовитись. Якщо вживати, то домашню випічку.
Фізкультура. Яна Мороз почала качати прес лише після того, як схудла на 25 кілограмів. Вона вважає, що, маючи вагу в 100-120 кілограмів, займатися фізкультурою просто неможливо.

Дотримуючись саме таких нехитрих і загальновідомих принципів, Яна Мороз і схудла на сорок кілограмів. Вона говорить:

— В українському селі чи такому містечку як Кобеляки всі повинні бути стрункими і дзвінкими. Їжте своє натуральне, не збагачуйте магазини і забудьте дорогу до аптеки.

Перші результати, за словами жінки, з’являються вже через тиждень. Одразу злітають п’ять-шість зайвих кілограмів. А ось на третій тиждень відбувається своєрідний застій. І тут головне — не зневіритися та продовжувати правильно харчуватися.

У неї вже є послідовники. Навіть мама Яни, не повністю перейшовши на дієту доньки, схудла на двадцять кілограмів. Знайома із Сухинівки теж позбавилась зайвої ваги і прекрасно себе почуває. Яна Мороз готова ділитися своїм успішним досвідом і з іншими жінками. Адже саме моральна підтримка грає велику роль у тому, що людина позбавляється зайвої ваги і стає здоровою та привабливою. Вона говорить:

— Непотрібно зациклюватись на досвіді «зірок» із глянцевих журналів. Самі станьте зіркою.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
25 грудня 2015, 15:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.