У Кобеляках з’являться 35 нових назв

Минулої п’ятниці відбулось засідання комісії Кобеляцької міської ради з питань містобудування, архітектури, житлово‑комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку та підприємництва, на якому обговорили суб’єкти, що підпадають під перейменування.

На зібранні були присутні депутати Андрій Заїка (голова комісії), Володимир Гречаний, Олег Славянський та Наталія Бородіна. Виконавчий комітет представляли секретар Зоя Масич та Олена Лашко. Ініціатором засідання виступила секретар міської ради Юлія Телятник.

Головуючий Андрій Заїка пояснив, що, згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», членам комісії необхідно визначити міські вулиці, які підпадають під обов’язкове перейменування.

— Із 21 травня цього року в дію вступили декомунізаційні закони. У Кобеляках під перейменування потрапили 29 вулиць, 5 провулків і один тупик. До 21 лютого 2016‑го кобелячани мають визначитися з їх новими назвами. Якщо в область не будуть направлені відповідні рішення, то голова облдержадміністрації особисто займеться цим питанням. І кобеляцькі вулиці отримають назви, які абсолютно не відносяться до нашої місцевості.

Під час засідання комісія вирішила створити ініціативну групи з числа вчителів історії, дослідників‑краєзнавців, працівників музею, представників громадських організацій та залучити їх до роботи з перейменування вулиць, провулків і тупика в Кобеляках. На депутатів поклали обов’язки провести роботу з жителями округів, на яких вони закріплені. Також з метою вивчення громадської думки організувати та провести в січні 2016 року громадські слухання щодо нових назв.
 

 

Під перейменування потрапили:

— вулиці Куйбишева, Пролетарська, Енгельса, Кірова, Чкалова, Островського, Дніпропетровська, Стародніпропетровська, Крупської, Фрунзе, Комсомольська, Золотаренка, Рози Люксембург, Аврори, Чернишевського, Петровського, Калініна, Огія, Жовтнева, Червоноармійська, Щорса, Сергія Лазо, Радянська, Артема, Якіра, Свердлова, Ворошилова, Московська, Чапаєва, Мате Залки, Маяковського, Пархоменка, Дзержинського, Ульянова;

— провулки Островського, Кірова, Баумана, Матросова, Діденка, Піонерський, Червоноармійський, Щорса;

— тупик Карла Маркса.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
29 грудня 2015, 10:23 | Кобеляки | Суспільство



1. невідомий / 29 грудня 2015, 12:35 Цитувати
Чим не подобається вулиця Дніпропетровська?
2. Антилох / 29 грудня 2015, 13:09 Цитувати
1.невідомий
«Чим не подобається вулиця Дніпропетровська?»

Тим, що на честь Петровського. А взагалі сам той закон є провокаційний маразм наших обранців. Але наші недолугі місцеві депутати і їх перещеголяли. Вулицю Дніпропетровську, якщо і переіменовувати, то лише після того, як перейменують сам Дніпропетровськ, наприклад, у Коломойськ, чи Бен-Дніпровськ, чи Шалом-Дніпровськ. А що стосується Чкалова чи Матросова, так такого і бредовий закон не предбачає. Хто такий Матросов? Простий солдат, який вчинив геройський вчинок борючись з фашизмом, проти якого і той закон мовби направлений. Насправді, той закон сам є фашистським по своїй суті.
3. Самотерапевт / 29 грудня 2015, 14:26 Цитувати
На другій сесії Кобеляцької міської ради сьомого скликання затверджено список вулиць, провулків, тупиків, які підпадають під дію Закону щодо перейменування. Це- вул. Куйбишева, вул. Пролетарська, вул. Енгельса, вул.Кірова, вул.Чкалова, вул.Островського, пр. Островського, вул. Дніпропетровська, вул. Стародніпропетровська, вул. Крупської, вул. Золотаренка, вул. Фрунзе, пр.Кірова, вул. Комсомольська, пр. Баумана, вул. Рози Люксембург, вул. Аврори, вул. Чернишевського вул. Петровського, вул. Огія, вул. Калініна, пр. Піонерський, вул. Жовтнева, вул.Червоноармійська, пр. Червоноармійський, вул.Щорса, пр. Щорса, вул.С.Лазо, вул.Радянська, вул.Артема, вул.Якіра, вул. Сверлова, пров.Матросова, туп.Карла Маркса, вул.Ворошилова, вул. Московська, вул Чапаєва, вул. Мате Залки, вул. Маяковського, вул. Пархоменка, вул. Дзержинського, вул. Ульянова.
Це із сайту міськради. Перелік вулиць не співпадає із переліком у статті О.Діденка.
4. Просто Вася / 29 грудня 2015, 14:45 Цитувати
3.Самотерапевт
«Це із сайту міськради. Перелік вулиць не співпадає із переліком у статті О.Діденка.»

А по моєму одинакові
Інтересно, а в Білорусії, Польщі чи Грузії тоже ще є вулиці Люксембург, Ульянових та Огіїв чи їх там ліквідували? Це я думаю, чи таки маразм це, чи це ми просто втикаємо доіше чим інші постсовєцкі країни
5. гостинець / 29 грудня 2015, 15:01 Цитувати
3.Самотерапевт
«пров.Матросова,»

3.Самотерапевт
« вул. Московська,»

Яким боком декомунізація до цих назв?
6. Антилох / 29 грудня 2015, 18:19 Цитувати
4.Просто Вася
«Інтересно, а в Білорусії, Польщі чи Грузії тоже ще є вулиці Люксембург, Ульянових та Огіїв чи їх там ліквідували?»

У Білорусії все є, бо там таких довбонутих у владу не обирають. А ліквідували не їх, а твоє минуле, якщо не твоє, то твоїх батьків і дідів. За минулим, ліквідують і тебе. Це така метода існує. Записуй і запамятовуй, потім згадаєш, якщо живий залишишся.
7. Антилох / 29 грудня 2015, 22:25 Цитувати
От громадські слухання, це правильно. Тільки, якби вони були усім доступні. Серед депутатів і вчителів історії намає жодного фахівця. Усі вчителі історії вражені вірусом миздобульства і мало що розуміють в глобальній історії. Вони про неї і не чули нічого і тому завжди будуть в лохах і заведуть народ в обманку. Може я помилився і є у нас учителі історії адекватні, але я про таких не чув і отут із них ніхто не появлявся.
8. Гай Фокс / 29 грудня 2015, 22:59 Цитувати
2.Антилох
«Хто такий Матросов? Простий солдат, який вчинив геройський вчинок борючись з фашизмом, проти якого і той закон мовби направлений.»
Цим прикладом ти сам себе і підставив, адже маєш знати, що тим солдатом був аж ніяк не Матросов. Але ж вулиці поназивали не на честь того башкира. Чому -- питання навіть для тебе повинно бути риторичним.
9. Антилох / 29 грудня 2015, 23:22 Цитувати
12.Гай Фокс
«Цим прикладом ти сам себе і підставив, адже маєш знати, що тим солдатом був аж ніяк не Матросов»

Так можна далеко зайти.Мало що бульварна преса писала. По факту він був символом солдата. З цього і виходити потрібно. А писали, що і Щорса косісари замочили. Ьак ви тоді за кого? За комісарів? Тоді напиши, що і Христос був не Христом. А може й ісходу не було? Є такі версії, але міф пацює і ніхто не дасть тобі його чіпати. Заїкнись про цековні чи єврейські легенди і побачиш що буде.
10. Гай Фокс / 29 грудня 2015, 23:43 Цитувати
13.Антилох
«Мало що бульварна преса писала.»
Не тільки бульварна, і не тільки преса. Погугли тріхи, і знайдеш про це матеріали навіть на державному РосТВ.
13.Антилох
«По факту він був символом солдата. З цього і виходити потрібно.»
Ось ти, Валєра, вихований на цих символах, тепер щось тут пробуєш всіх уму-розуму повчати. :) Твій час пішов разом з твоїми символами...
13.Антилох
«Заїкнись про цековні чи єврейські легенди і побачиш що буде.»
Хто хоче -- той вірує, хто не хоче -- того ніхто не примушує. Слава Богу, хрестові походи вже давно пройшли.
11. Учень / 30 грудня 2015, 06:35 Цитувати
10.гість 000
«Дубина-ІСТОРИК він найлучший---»

По диплому да! А по людських якостях? Пів-життя пропагував праці Леніна, з райкому не вилазив, на всілякі зібрання в районі та області ходив і їздив, з піною в роті доказував, що вчення Леніна єдино вірне, дурманив дітей, був комуняками хвальоний-розхвальоний.... А коли стільчик під партією зашатався - перекинувся в Просвіту і почав говорити протилежне, став почесним громадянином міста, пише нікому не потрібні книжечки-спогади. Яка може бути повага до флюгера? Куди вітер дме - туди і дивиться.
12. гість 000 / 30 грудня 2015, 08:33 Цитувати
15.Учень
«. Учень / сьогодні, 06:35 »

Ймовірно що такому УЧНЮ Дубина ДВІЙКИ В ШКОЛІ СТАВИВ БО ТИ ДО СИХ ПІР ТАК НІЧОГО І НЕ НАВЧИВСЯ.....
13. Учень / 30 грудня 2015, 11:47 Цитувати
16.гість 000
«Ймовірно що такому УЧНЮ»

Взагалі, мене вчили в школі перед (ЩО) ставити кому, і наші з Вами атестати та в подальшому дипломи, звання і посади я теж порівнювати не збираюсь. Я просто висловив сумнів, що він є ненадійною людиною, ХАМЕЛЕОНОМ, тому не вірив йому ще з шкільних років. Це моє право. А хто думає інакше - його право.
14. Гай Фокс / 8 січня 2016, 21:11 Цитувати
24.Гершко
«Я український Гершко.»
Валєра, в тебе знову загострення? На цей раз позапланове, до весни ще ж далеченько...
15. светка / 8 січня 2016, 22:18 Цитувати
))))) це точно весна не скоро а Валеру вже кірче!!!!
16. DrugAdmina / 11 січня 2016, 09:45 Цитувати
Депутаты Хорольского городского совета (Полтавская обл.) на последней сессии 2015 года большинством отменили решение № 52 сессии городского совета шестого созыва от 24 февраля 2014 г. № 78 «О переименовании улиц в городе Хорол».
«Отменить решение 52 сессии городского совета 6 созыва от 24 февраля 2014 г. № 78» О переименовании улиц в г. Хороле. Комиссии по наименованию, переименованию и возвращению исторических названий улиц, переулков, площадей и скверов в г. Хорол рассмотреть вопрос о приведении в соответствие переименование центральной улицы города и вынести на рассмотрение согласно требованиям действующего законодательства», говорится в документе.
Таким образом, центральной улице г. Хорол Небесной Сотни возвращается старое название улица Ленина.
Депутатам и жителям города Хорола, вопреки тому, что происходит в стране, удалось сохранить честь и достоинство граждан Советского Союза, защитить историю своей Родины. Этот поступок – пример для всех областных и городских советов, для каждого жителя Украины.
17. недруг адміна / 11 січня 2016, 10:05 Цитувати
28.DrugAdmina
«Этот поступок – пример для всех областных и городских советов, для каждого жителя Украины.»

Що ти таке придумав. У Кобеляках одні майдауни живуть.
18. DrugAdmina / 11 січня 2016, 10:32 Цитувати
29.недруг адміна
«У Кобеляках одні майдауни живуть.»

Дуже б хотілося вірити, що є й нормальні люди, а не тільки свідомі і майдауни!
19. гостинець / 11 січня 2016, 10:38 Цитувати
Ненормативна лексика
28.DrugAdmina
«. Этот поступок – пример для всех областных и городских советов, для каждого жителя Украины.»

Який там поступок,просто назвали вулицю всупереч закону,без обговорення.Хоча те обговорення зараз до п.изди.Створять комітет з трьох осіб("тройку",як при тов. Сталіну),та й перейменують,як у Кіровограді,де тисячі людей проголосували за назву Єлисаветград,а їм сказали-ідіть на х.уй,буде Інгульськ.
20. Петлюрівець / 11 січня 2016, 10:55 Цитувати
28.DrugAdmina
«
Таким образом, центральной улице г. Хорол Небесной Сотни возвращается старое название улица Ленина.
Депутатам и жителям города Хорола, вопреки тому, что происходит в стране, удалось сохранить честь и достоинство граждан Советского Союза, защитить историю своей Родины. Этот поступок – пример для всех областных и городских советов, для каждого жителя Украины.»

Замовчи запроданець путінський.Украіна наша Батькіщина-мати, а Совєтський Союз був тюрмою народів з московськими катами і наглядачами.Душі мільйонів замучених голодом і лагерями ЧК-ГПУ-НКВД-КГБ волають до нас щодня про помсту...
21. DrugAdmina / 11 січня 2016, 12:08 Цитувати
32.Петлюрівець
«Замовчи запроданець путінський.»

А ким ти себе тут вважаєш, щоб комусь дозволяти писати чи не дозоляти?????
Чий ти запроданець?
22. Петлюрівець / 11 січня 2016, 12:49 Цитувати
33.DrugAdmina
«
А ким ти себе тут вважаєш, щоб комусь дозволяти писати чи не дозоляти?????
»

Я петлюрівець син свого народу.А ти хто,інформаційний путінський ідеологічний диверсант , носітєль русского міра ? Не вдалося вам збройно перемогти Украіну, то хочете шкодити з середини.Не вийде, поганці !
23. гість999 / 11 січня 2016, 13:03 Цитувати
34.Петлюрівець
«Не вдалося вам збройно перемогти Украіну, »

Дійсно Петлюрівець,не вдалося кацапам "збройно" перемогти, Крим і так віддали,без єдиного пострілу.
24. недруг адміна / 11 січня 2016, 13:08 Цитувати
30.DrugAdmina
«Дуже б хотілося вірити, що є й нормальні люди, а не тільки свідомі і майдауни!»

Вірити можна у що завгодно. Українці он вірять у іудейського бога і найбільше у нього вірять "патріоти". На жаль більшість людей перетворилися у зомбі.
25. недруг адміна / 11 січня 2016, 13:09 Цитувати
Ненормативна лексика
31.гостинець
«перейменують,як у Кіровограді,де тисячі людей проголосували за назву Єлисаветград,а їм сказали-ідіть на х.уй,буде Інгульськ.»

Демократія!!!
26. недруг адміна / 11 січня 2016, 13:10 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
27. Колчак / 11 січня 2016, 13:13 Цитувати
33.DrugAdmina
«Чий ти запроданець?»

Та юдейчик він. Дуже Міром править хочеться, от він і біситься.
28. Колчак / 11 січня 2016, 13:20 Цитувати
32.Петлюрівець
«Украіна наша Батькіщина-мати»

Не кажи гоп...
32.Петлюрівець
«Совєтський Союз був тюрмою народів»

Якщо СРСР був тюрмою, то гейропа була цвинатрем.
32.Петлюрівець
«Душі мільйонів замучених голодом і лагерями ЧК-ГПУ-НКВД-КГБ волають до нас щодня про помсту..»

Таки справді волають. І якщо вони коли небуть поймуть, хто їх заморив і замордував, зваливши все на Сталіна, то вас і Єрусалим не спасе. Ваше щастя, що народ тут делбілний.
29. светка / 11 січня 2016, 13:23 Цитувати
Ой Валера який же ти хворий)))))))))
30. Колчак / 11 січня 2016, 13:27 Цитувати
34.Петлюрівець
« Не вдалося вам збройно перемогти Украіну, то хочете шкодити з середини.Не вийде, поганці !»

Чим ви мені чудні,так це вашим мисленням.Ви самі завжди шукаєте на свій зад проблем. Було ж очевидно, що Донбас під вас не ляже і після тих проплачених антимайданних виступів проснеться і народ. Він там проснувся і дасть бог проснеться колись і тут. І тоді ви знову кричатимите, що вас бють не по паспорту. Он подивись на Корбана. Коли був Майдан він кричав, що він українець і патріот неньки України, а коли його намагались взяти зо одне місце, так він відразу забув, що він українець і почав кричити що єврея репресують.
31. DrugAdmina / 11 січня 2016, 14:35 Цитувати
34.Петлюрівець
«Я петлюрівець син свого народу.»

Народу, у якого дещо трохи обрізане?
32. Колчак / 11 січня 2016, 18:30 Цитувати
44.DrugAdmina
«Народу, у якого дещо трохи обрізане?»

А навіщо знак питання? Це тільки вони так кажуть. У "Бульварі Городона" була статья про Молотову-Жечужину-Перл. Вона в синагозі подарувала своє жемчужне намисто на розвиток Ізраілю в присутності посла Голди Меір. І коли їй зробив хтось із уряду чи з НКВД зауваження, що ви ж, мовляв, дружина другої особі в державі, не потрібно робити такий жест, вона гордо, як писав автор статті, зауважила: "Я дочь своего народа". Отак бла... А потім кажуть Сталін її нізащо посадив і Петлюрівець небось і досі сльози по ній втирає.
33. Гай Фокс / 11 січня 2016, 19:34 Цитувати
43.Колчак
«я не Валера»
Ну, так. Тільки тут ти почергово Антилох, Гершко, недруг адміна, DrugAdmina, Колчак. Для "масовки" навіть дискутуєш сам з собою. Якби не ти, то і срачу скільки не було б... Займись чимось корисним, Валєра, статєйку якусь замудру кудись напиши, чи мемуари починай.
34. Колчак / 11 січня 2016, 21:40 Цитувати
46.Гай Фокс
«Якби не ти, то і срачу скільки не було б... »

Ну да, не було б. Був би суцільний одобрямс. Так може тм ще й партєйний?
35. Колчак / 11 січня 2016, 21:45 Цитувати
DrugAdmina Обізвись хоч ти, скажи що небудь, а то вже мені всі ніки поприписували
36. Учитель / 11 січня 2016, 23:55 Цитувати
Як учитель історії Вам шановане панство зазначу, що вона завжди пи салася під правлячу політичну еліту. Правдивої історії зараз немає. Оцінка майдану і подіям на ньому дається однобока і не об єктивна. Пройде час і всі зрозуміють що соціальна та справедлива держава була в ті часи коли була соціальна захищеність, з безкоштовною освітою, охороною здоров я, і всим іншим. А недолугі політичні лідери і апарат примусу та репресій існує в будь якому державному устрою. Тому зараз потрібно займатися не декомунізацією, а побудовою громадянського суспільства яке б могло впливати на ці процеси.
37. DrugAdmina / 12 січня 2016, 09:59 Цитувати
49.Учитель
«Тому зараз потрібно займатися не декомунізацією, а побудовою громадянського суспільства яке б могло впливати на ці процеси.»

А як Ви, як Учитель, собі це представляєте здійснити, чи хоча б розпочати?
38. саша ставицький / 12 січня 2016, 10:08 Цитувати
У нас не влада , а сплошні ідіоти , які розтіяли цю безглуздість з декомунізацією. Пачкають людям мозги.Можна це пробачити таким , як оці Геї-фокси , але ж багато нормальних людей бачать , що ця недолуга влада ні на що не здатна , крім перейменовувати вулиці.В Україні повний завал економіки , а вони перейменовують вулицю Жовтневу , то вже ж тоді і місяць жовтень перейменовуйте , в цьому місяці була жовтнева революція.Дебілізм і ідіотизм заволодів українцями.
39. Віктор / 12 січня 2016, 10:59 Цитувати
51.саша ставицький
«недолуга влада ні на що не здатна , крім перейменовувати вулиці.В Україні повний завал економіки , а вони перейменовують вулицю Жовтневу»

Вона для цього й перейменовує, щоб людей чимось відволікати, для цього й війну ведуть.
40. Гонта / 12 січня 2016, 12:38 Цитувати
49.Учитель
«Як учитель історії Вам шановане панство зазначу, що вона завжди пи салася під правлячу політичну еліту. Правдивої історії зараз немає. Оцінка майдану і подіям на ньому дається однобока і не об єктивна.»

Ну ладно Майдан, а раніша історія, чому вона знову пишеться "елітою"? У нас же тепер народовладдя. Чи може ні? І де голос істориків проти фальсіфікації історії? Тут петлюрівець розпинається про ЧК-ГПУ, про виселення татар і інших народів і валить все на Сталіна. А як ви, як історик, думаєте? Ось російські історики думають по іншому. Вони стверджують, що і більшовицьку революцію, і генцид народу чинили не росіяни а соплеменники петлюрівця, так як вся влада тоді була у їхніх руках. Більше того, вони стверджують, що його соплеменники Михоелс, Пфейфер і Епштейн 15 лютого 1944 року направили Сталіну меморандум про висилку татар з Криму. А тепер вони кричать, що у всьому винен Сталін. Ви, як історик, ніколи не розбиралися з радянським періодом історії. Дуже схоже на те, що нас класично розводять і вже стравили не тільки росіян з українцями, а навіть українців з українцями.
41. Гонта / 12 січня 2016, 12:41 Цитувати

Коментар видалено за порушення пункту 2.8 Правил користування сайтом
42. Микола Запорожский / 26 січня 2016, 18:51 Цитувати
Будуйте нові вулиці і називайте як хочете. А старе не трогайте...
43. Дід Панько / 27 січня 2016, 01:04 Цитувати
Хто їх будуватиме? Зламати, зруйнувати, пере іменувати це у нас раз і є!
Як дехто тут кричить (Совок, кати, і т.д.) Хай буде совок, совок безкоштовно вчив, от же гади, отак знущалися! Совок без коштовно лікував, от садисти, ну й правді кати! Совок будував будинки, давав квартири, знущався над нами, як тільки не знущався! Мало того ще й за те що працювали платили гроші, ще й 13 гади давали!
Точно кати!
Почнемо тепер з Вільності України! За роки вільності, розікрали, розтягли, розламали, вчать за гроші, лікують за гроші, організації які були розікрали, нічого нового не побудували, і зараз рвуть на шматки Україну як собака грілку! О оце воно, не кати! Так?
Хто пам’ятає яка була сільгосптехніка і подивіться яка вона зараз, отаке буде й з Україною, навіть не буде, а є! Побудувати, ні, а зруйнувати це по нашому!
Як що так хочеться щось назвати, вперед, побудуйте декілька багатоповерхівок, дайте людям квартири, і називайте ту вулицю як вам заманеться, а те що є не чіпайте! І якщо на те пішло, то робіть голосування, хай кожен громадянин зможе сказати своє "за", чи "проти", як не як у нас же демократія, чи вона тільки на папірцях з цукерок та демократія.
44. гість999 / 27 січня 2016, 07:50 Цитувати
56.Дід Панько
«Як що так хочеться щось назвати, вперед, побудуйте декілька багатоповерхівок, дайте людям квартири, і називайте ту вулицю як вам заманеться, а те що є не чіпайте! І»

1000+
45. гість999 / 27 січня 2016, 10:15 Цитувати
56.Дід Панько
«Як дехто тут кричить (Совок, кати, і т.д.) Хай буде совок, совок безкоштовно вчив, от же гади, отак знущалися! Совок без коштовно лікував, от садисти, ну й правді кати! Совок будував будинки, давав квартири, знущався над нами, як тільки не знущався! Мало того ще й за те що працювали платили гроші, ще й 13 гади давали!»

Ну і чо" мовчимо?Давайте,апелюйте,геї,петлюрівці,та всі інші "патріоти",нумо разом брякніть,щось на кшталт ПТН-ПНХ!
46. Дід Панько / 27 січня 2016, 12:36 Цитувати
58.гість999
«Ну і чо" мовчимо?Давайте,апелюйте,геї,петлюрівці,та всі інші "патріоти",нумо разом брякніть,щось на кшталт ПТН-ПНХ!»

Та того й мовчать, бо їх закатували совки, а тепер зомбували, промили мізки, на розказували казок про красиве життя, та й де воно? За роки незалежності все розкрадене, зруйноване, хай ще й останній асфальт який залишився знімуть, його ж совок стелив, і до нього так сніг прилипає що навіть почистити не можуть.
47. Побратим / 27 січня 2016, 13:56 Цитувати
55.Микола Запорожский
«Будуйте нові вулиці і називайте як хочете.»
І називайте Поро-ко, Яц-к, Ку-а,Кр-к,Тим-ко, Луце-ко, Яну-ч, Аз-в і прочими і прочими "будівниками"
56.Дід Панько
«Совок будував будинки, давав квартири,»

Я запитую чому не було лівих партій на виборах?
48. гостинець / 27 січня 2016, 14:05 Цитувати
60.Побратим
« Поро-ко, Яц-к, Ку-а,Кр-к,Тим-ко, Луце-ко, Яну-ч, Аз-в»

Що це за "Юстас-Алєксу",шпарь відкритим текстом,ми ж вибороли це право!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.