Смачно і недорого!

Смачно і недорого!

Пройшли новорічні свята. Під час них кожна господиня намагалася приготувати багато смачних і вишуканих страв, які обходилися сімейному бюджету недешево.

Сьогодні у нас нова добірка рецептів простих недорогих блюд, які можна приготувати, коли в домі несприятлива фінансова ситуація. Для приготування цих страв ви можете скористатися залишками продуктів, які у вас є в наявності, або купити в магазині чи на ринку те, що вам буде по кишені.

 

Суп з цвітною капустою

На 3 л води буде потрібно: 2 картоплини, 2 ріпчасті цибулини, 2 моркви, 1/2 склянки вермішелі, 1 суцвіття капусти, 1 ст. ложка томату, 3 ст. ложки рослинної олії без запаху, зелень.

У киплячу воду покласти нарізану картоплю, цибулю, моркву. Як закипить — підсолити, засипати вермішель і дрібно нашатковану цвітну капусту. Через 10–15 хвилин додати томат, масло, зелень. Коли закипить, вимкнути.

Ці легкі супи хороші і для пісного харчування.

 

Рисові коржики

5 ст. ложок відвареного рису змішати з соєвим соусом. Додати дрібно нарізані 3 кільця вареної ковбаси, 2 сирих яйця і 4 ст. ложки житнього борошна (можна використовувати і пшеничне борошно).

Усе перемішати і випікати в рослинній олії, викладаючи рисову масу на сковороду ложкою.

 

Спагеті по-домашньому

Спагеті розламати на 2–3 частини і відварити в підсоленій воді.

Сало нарізати невеликими брусочками, викласти на сковороду і поставити на вогонь. Смажити, помішуючи, до бурштинового кольору. Сало повинне залишитися м'яким і соковитим.

При подачі викласти макарони на тарілку, зробити поглиблення, в яке покласти шкварки, злегка полити жиром зі сковороди і зверху посипати тертим сиром (якщо він є). Подати в гарячому вигляді.

Це блюдо можна приготувати, якщо у вас є шматочок свинячого сала. Воно однаково добре підійде до сніданку або вечері, чи на друге до обіду.

 

Картопля по-селянськи

З розрахунку на 2–3 порції потрібно 10 картоплин, 2–3 ріпчасті цибулини, 3-4 зубчики часнику, 3 ст. ложки рослинної олії, зелень кропу, чорний мелений перець і сіль за смаком.

Картоплю помити, відварити в шкірці, дати охолонути, очистити, нарізати часточками, посолити і обсмажити на рослинному маслі. Потім перемішати з окремо обсмаженою до золотистого кольору цибулею, посипати меленим перцем, заправити товченим часником.
При подачі посипати дрібно нарізаним кропом.

 

Тушкована цвітна капуста з вермішеллю

Нарізати і спасерувати ріпчасту цибулю. Потім додати дрібно нарізану цвітну капусту, долити трохи води і тушкувати при закритій кришці до готовності капусти. Зварену заздалегідь вермішель з'єднати з капустою і тушкувати ще 5–10 хвилин. Перед тим як зняти з вогню, покласти зелень.

 

Салат «Бодрячок»

Потрібно: 4 картоплини, 3–4 курячі печінки, 1 ріпчаста цибулина, 3–4 ст. ложки рослинної олії, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Картоплю відварити в шкірці, остудити, очистити, нарізати кубиками. Печінку промити, видалити жовчні місця, обсушити, посолити, поперчити і обсмажити в рослинному маслі, нарізати дрібними шматочками. Цибулю нарізати і обсмажити (можна використовувати і сиру). Усе з'єднати, посолити, поперчити, заправити олією і обережно перемішати.

 

Салат на швидку руку

Потрібно: 3–4 ріпчасті цибулини, 1 яйце, 1 яблуко, 2 ст.ложки сметани.

Цибулю дрібно нарізати, обдати окропом. Яблуко нарізати дрібними шматочками, яйце подрібнити. Усе з'єднати, змішати і заправити сметаною.

 

Салат «З того, що було»

Потрібно: 1 пачка вермішелі швидкого приготування, 2 варені яйця, 1 огірок і 1 помідор, цибуля, петрушка, майонез.

Вермішель залити окропом і злегка посипати спеціями. Як тільки вона розбухне, злити надлишки води. Додати нарізані яйця, помідор, огірок, цибулю і зелень петрушки. Посолити за смаком і заправити майонезом.

 

Млинцевий овочевий пиріг

Потрібно: 1 склянку пшеничного борошна, 3 склянки води, по 1 склянці натертих на дрібній тертці моркви, буряка і білокачанної капусти, сіль за смаком.

Борошно просіяти, всипати в глибоку миску, зробити в центрі поглиблення і, обережно вливши підсолену холодну воду, ретельно розтерти, щоб не було грудочок. Отримане рідке тісто процідити, розділивши на 3 частини, і кожну змішати окремо — з морквою, буряком, капустою. Обсмажити млинці з двох сторін, по черзі використовуючи всі три види тіста, потім скласти їх гіркою, чергуючи за кольором. Готовий кольоровий млинцевий пиріг, викладений на блюдо, розрізати на порції і подати до столу.

 

Картопля «Радість студента»

1 кг картоплі очистити, вимити й нарізати кружечками завтовшки в 1 см. Викласти картоплю на змащене жиром деко. Покрити кільцями ріпчастої цибулі і залити майонезом.

250 г свинячого сала нарізати кубиками і викласти рівномірно на картоплю.

Запікати в духовці 25–30 хвилин.


Автор: За матеріалами інтернет-видань
21 січня 2016, 08:52 | Полтавщина | Цікаве

1. Алексей / 24 січня 2016, 11:10 Цитувати
Антикризисный рецепт.
Кроты во фритюре : 4 взрослых крота 2 ст. ложки соли 1/2 ч. ложки перца 10-15 давленых долек чеснока. Выпотрошить и освежевать кротов. Смешать чеснок, соль и перец, обмазать этой смесью тушки и выдерживать их под прямыми солнечными лучами 6-8 часов, до подсыхания. Затем жарить в большом количестве растительного масла в течение 6-8 минут, до образования золотистой хрустящей корочки. Подавать с рисовой кашей, кисло-сладким соусом и со свежими овощами.
2. Валентина / 24 січня 2016, 11:20 Цитувати
Дожились , що вже кротів будемо жрати
3. Алексей / 24 січня 2016, 21:05 Цитувати
Не уже, а снова!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.