Чи готовий район до опалювального сезону?

Чи готовий район до опалювального сезону?

На господарчій нараді у райдержадміністрації говорили про підготовку підприємств та установ району до осінньо-зимового періоду.

Про ситуацію в районі доповідав начальник Царичанської дільниці газового господарства Сергій Шевченко. Він повідомив, що розпочати опалювальний сезон готові школи у Лисківці, Михайлівці, Преображенці та Могилівський геріатричний пансіонат. Дитячі садки не готові опалюватися. Сергій Турський спитав у присутніх керівників і голів сільських рад:

— Хто із вас готовий до опалювального сезону, якщо завтра, наприклад, ударить мороз?
У відповідь — тиша.

Керівник продовжив:

— Тобто, усі?

Далі Сергій Турський вияснив у Шевченка про можливість бачити списки боржників за газопостачання, оскільки люди звертаються в райдержадміністрацію з проханням розглянути скарги. Начальник дільниці пояснив, що це в компетенції постачальників газу, які готують списки на відключення і передають в їхню організацію. Але припустив, що при наявності листів‑звернень це питання можна вирішити.

Про підготовку підприємств, установ та організацій району до осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду доповідав Андрій Головков, начальник сектора мобілізаційної роботи цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами. Андрій Миколайович, зокрема, розповів про причини виникнення пожеж у приміщеннях. Одна з причин — використання населенням для обігріву квартир неякісних електрообігрівальних приладів, часто саморобних. Ще одна велика помилка людей — використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа. Газова піч більш небезпечна: ймовірне отруєння газом, та навіть вибух. Андрій Головков також акцентував увагу присутніх на тому, що на території Царичанського району знаходиться 33 потенційно небезпечних котельні. Відповідальна особа ПНО (потенційно небезпечні об’єкти) повинна оформити паспорт на кожний об’єкт. Паспорт ПНО підлягає переоформленню кожні п’ять років. Керівники установ повинні за цим слідкувати.

Наприкінці господарчої наради голова РДА познайомив присутніх з листом голови ОДА про те, що деякі сільські громади Царичанського району (Новопідкрязька, Ляшківська, Рудківська, Бабайківська та Прядівська) зривають призов юнаків до лав Збройних Сил України: не проводять оповіщення по призову і т. п. Сергій Турський застеріг голів сільських громад:

— Зверніть на це увагу! Чим це може закінчитись, ви знаєте. Прохаю до цього питання підійти відповідально.


Автор: Олена Маренич
8 жовтня 2016, 18:17 | Царичанка | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.