Претендентів на голову громади вже 6

У Царичанському районі вже завершилась реєстрація кандидатів на посаду голови об’єднаної громади та кандидатів у депутати. Як ми і обіцяли читачам, повідомляємо її результати.

До вже анонсованих двох перших позапартійних кандидатів на посаду голови Геннадія Сумського і Сергія Турського приєдналися ще 4 претенденти. Це директор приватного підприємства «Енерго-Сервіс Проект» позапартійний Віктор Кучугурний, представник ВО «Батьківщина» фермер-підприємець Михайло Павлюк, представник ВО «Свобода» Сергій Волок та позапартійна Оксана Рибалка. Двоє останніх кандидатів зареєструвалися як тимчасово не працюючі. Усі 6 кандидатів є жителями Царичанки.

Що стосується кандидатів у депутати, то вони були висунуті на 26 округах, створених на території Царичанської об’єднаної територіальної громади (крім Царичанської селищної ради входять Михайлівська, Юр’ївська, Прядівська, Бабайківська сільські ради. — Авт.). Голосування відбуватиметься на 13 виборчих дільницях.

Кандидатів у депутати ОТГ зареєструвалося 114 чоловік. Серед  них є як самовисуванці, так і представники політичних фракцій. Найбільша кількість кандидатів зареєструвалися від ВО «Батьківщина» (13 чоловік). Від партії «Відродження» висунулося 8 претендентів. За ними слідують члени ВО «Свобода» — 6 чоловік. Далі йде «Опозиційний блок» (4); «Соціал-демократична партія» (3); Радикальна партія Олега Ляшка (2). По одному зареєстрованому кандидату від БПП «Солідарність», «Соціалістичної партії України», «Молодого відродження».

Хто з кандидатів має найбільші шанси на перемогу — поки що говорити зарано. Деякі поінформовані люди з Царичанки стверджують, що майбутні вибори голови об’єднаної Царичанської громади можуть стати одними із найчесніших в історії. Ні для кого не є сектером, що лише два з шести кандидатів потенційно можуть скористатися таким важелем впливу як адмінресурс. Мова йде про діючих посадовців Сумського і Турського. Але цілком можливо, що команди цих двох претендентів організують тотальний контроль на виборчих дільницях і не дадуть нікому сфальсифікувати результати голосування чи іншим способом вплинути на результат. Отак, контролюючи один одного та інших, кандидати від влади можуть зробити вибори дійсно чесними. До того ж відомо, що у Царичанському районі, на відміну від Кобеляцького та Новосанжарського, традиційно на результати будь-яких місцевих виборів впливають високопосадовці з Дніпра. У Царичанці звикли говорити: «Як город (Дніпро — Авт.) скаже, так і буде». Тепер же чиновники з обласного центру, швидше за все, не будуть віддавати перевагу тому чи іншому кандидату. Яка їм різниця, хто керуватиме: Сумський, Турський, Кучугурний чи хтось інший? Принаймні, так стверджує наш царичанський інформатор. Як буде насправді — невдовзі дізнаємось.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
4 грудня 2016, 15:16 | Царичанка | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.