Значна подія для Юр’ївки

Значна подія для Юр’ївки

Юр’ївська сільська громада з прилеглими до неї селами Ненадівка, Семенівка входить до складу Царичанської ОТГ.

До об’єднання з Царичанською селищною радою адміністративна будівля Юр’ївської сільради потребувала капітального ремонту. У аварійному стані знаходилися й інші будівлі соціального значення.

З ініціативи керівництва громади та підтримки керівників фермерських господарств, приватних підприємців, місцевих мешканців Юр’ївки та прилеглих сіл, вдалося реалізувати гарний проект: здійснити реконструкцію адмінбудівлі і розташувати в одному приміщенні найбільш актуальні служби.

21 листопада у Юр’ївці відбулися дві вагомих події: урочисте відкриття фельдшерсько-акушерського пункту і Центру розвитку та благоустрою. У одній будівлі тепер будуть знаходитись ФАП, Будинок культури, бібліотека, відділення Укрпошти, відділ розвитку та благоустрою. Було зроблено реконструкцію системи опалення, підведено воду, замінено вікна і вхідні двері, встановлена сантехніка. Тепер юр’ївчани матимуть змогу отримувати всі необхідні послуги під одним дахом. А працівникам служб буде зручно і комфортно працювати.

На свято зійшлося чимало жителів. У відремонтованій актовій залі відбулася офіційна частина з нагородженнями і виступами тих, хто був причетний до події. Для винуватців свята був чудовий концерт самодіяльних артистів Центру культури і дозвілля.

Окреме слово про сільський медичний заклад, який запрацював у новому приміщенні. Свій коментар щодо цієї події дала завідуюча Юр’ївським фельдшерсько-акушерським пунктом Діана Каніболоцька:

— Ми дуже тішимося з нагоди цих змін. Кімнати у нас затишні, теплі, з новим обладнанням. Є кімната сімейного лікаря, який проводить прийом раз на два тижні, фельдшера і акушерки.Функції сімейного лікаря виконує Олена Семеніщенко з Прядівської амбулаторії. Наш ФАП поповнився новими столами, стільцями, шафами для медикаментів та іншими предметами, необхідним для роботи. Найближчим часом чекаємо ще кілька одиниць медичного обладнання. А роботи у нас вистачає: щоденний прийом пацієнтів (за день близько 16 хворих), виїзди за викликами, забезпечення процедурних ін’єкцій лежачим хворим тощо. У штаті нас двоє, — каже Діана. — Я та санітарка. Та не можу обійти увагою одну людину, яку поважають у селі і яка має чималий досвід у медицині. Це колишня завідуюча нашим ФАПом, а нині пенсіонерка, Яха Чумакова. Чому я про це розповідаю? Тому, що хоч Яха Хасанівна і на заслуженому відпочинку, та продовжує допомагати мені в роботі за власним бажанням. Я дуже вдячна цій жінці, її поради і дієва допомога дуже мене підтримують у нелегкій роботі сільського медика. Це вона мені допомогла стати професійним медпрацівником, коли я у 2012 році приїхала у своє рідне село після навчання. Яха Хасанівна навчила мене любити людей. Через газету хочу висловити свою безмежну вдячність Яхі Чумаковій.

Зі слів Діани Ігорівни, машина швидкої допомоги, якою вони обслуговують населення Юр’ївки і прилеглих сіл, є подарунком їхньому закладу керівника СФГ «Нове» Олександра Середи. Висловила Каніболоцька свою вдячність і керівництву ОТГ та усім підприємствам, які долучилися до реконструкції медичної установи. У бесіді медик особливо виділила допомогу простих сільських трударів, які допомагали в ремонті, не рахувалися зі своїм часом і працювали безкорисливо.






Автор: Олена МАРЕНИЧ

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.