Післявибор’я

Післявибор’я

21 липня в Україні відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. Не будемо довго говорити про їх кінцевий результат, про це й так написано і сказано дуже багато. Нагадаю лишень, що вони завершилися очікуваною тріумфальною перемогою віртуальної, тобто такої, що не існує в реальному житті, партії під промовистою назвою «Слуга народу».

А от чи не цікавить вас, шановні читачі, питання про те, де ж подівалися всі оті кандидати і нардепи, що вони роблять сьогодні? Чи продовжують активну політичну діяльність, чи вже й забули про своїх виборців і свої обіцянки. Тим більше, що не знаю, як ви, а я особисто звернув увагу на той факт, що після дня голосування і оголошення попередніх, а згодом і остаточних результатів виборів, жоден із кандидатів, не кажучи про нового нардепа, так і не звернувся до своїх виборців. Навіть не подякували за те, що їх хтось та й підтримав.

І от зараз, через місяць після виборів, намагаюся пригадати прізвища отих 18 достойників, які змагалися за один заповітний мандат. І ви знаєте, важкувато. Особливо, зважаючи на той факт, що люди, які ще місяць тому виявляли надзвичайну активність, смітили грошима на свою рекламу, обіцяли рай на землі, уже завтра кудись раптово пощезли.

Ні, ну чим займається Павло Гунжель, знаю і чую — кар’єри, суди, дороги, виклики поліції. До діяльності Павла Олександровича можна ставитися по-різному. Але вона, та діяльність, є, вона не змінилася в післявибор’я.

Знаю і розумію, чим займається Сергій Жук — жнивує, обробляє землю, готується до посівної. Тут теж усе незмінно.

Завдяки Фейсбуку бачу, що робить Сергій Бульбаха. Новин від нього поменшало. Воно й зрозуміло. Посади вже тієї немає, вибори — десь за горами.

А ось де інші достойники? Ну про Антона Вітка, Сергія Шкарбана, Миколу Реку говорити не будемо. Вони у політику потрапили лише завдяки тому, що мають прізвища, ідентичні до прізвищ людей, які політикою таки займаються. Або займалися. Адже Артему Вітку зараз, напевне, не позаздриш. Гроші в його компанію «влили» шалені, а результат… Результат відомий. І зараз про чоловіка нагадує лише бігборд на перехресті доріг біля села Красне. А як починав, як починав. Усіх захищав, усім обіцяв. Як тепер нам, беззахисним, виживати, навіть і не знаю.

Не видно й не чути і Лариси Босенко. Це та, що від Юлі, що «Наша справа Полтавщина». Усьо. На фіг не потрібна вже Полтавщина. І справи добрі раптово закінчилися.

Не чути й про цілком непоганого і досить щедрого чоловіка на прізвище Мінязєв. Ну та хоча б встиг Кобелякам автомобіль подарувати, а по селах автобусних зупинок наставити.

Ну, і наш тріумфатор. Прізвище ще всі пам’ятають? Та Касай же, Касай. Як виграв вибори, так і не видно, і не чути чоловіка. А що? Результат досягнутий, устиг застрибнути на конячку удачі. А виборці… Виборці нехай утруться і почекають. Ще років із п’ять.

До речі, перші непублічні кроки і дії нової команди із кожним днем лише зміцнюють підозру в тому, що виборцям доведеться добряче утертися. Он Андрушко Богдан, той, що «смотрящій» за Президентом, на День Незалежності взяв та й гайнув у Сен-Тропе. Для тих, хто не знає, — курорт такий супердорогий у Франції. А що, «может сєбє позволіть». Патріотичненько так, незалежненько. Схоже, що «нові обличчя» сходу чортом взялися обганяти сумнівні досягнення Петра Мальдівського. Перша «особь» то поки що лише шаурму тріскає. Ну, та його для цього й призначали, ой, вибачте, обирали.

А мені знову кажуть і пишуть: «Та дайте їм час, а он ті що робили». Народ, уже не так важливо, що робили «ті», важливо бачити, що роблять «ці». І не давати їм «спуску», вимагати із них щодня, щогодини. І запам’ятовувати, як себе поводять політики у «післявибор’я».

І пам’ятати, що все залежить від вас, а не від них. Будете зростати ви як виборці, будуть змушені ставати кращими і вони, ваші обранці. Попит породжує пропозицію — закони ринку.

Так що, ростемо ж ми, гей! Вибачте за двозначність.


Автор: Ігор Філоненко
30 серпня 2019, 09:04 | Полтавщина | Редакційна



1. ocheret / 30 серпня 2019, 09:24 Цитувати
Ненормативна лексика
муділо, поки туфту писати будеш? ящик давно включав, перший день роботи Ради зацінив?
2. Ltava / 30 серпня 2019, 10:10 Цитувати
1.ocheret
«перший день роботи Ради зацінив?
»

Не дуже працювали, для такого загального, одностайного голосування достатньо 5 депутатів а не 350:))
3. ИВЕН / 30 серпня 2019, 10:31 Цитувати
І пам’ятати, що все залежить від вас, а не від них.

ШАНОВНІ-хоч один приклад наведіть(що отару веде стадо а не БАРАН)...
4. Rety / 30 серпня 2019, 11:00 Цитувати
Ненормативна лексика
Подивимось як ви всі мудаки пороха будете співати через рік - два, можливо й підкінець цього року.
5. Ltava / 30 серпня 2019, 11:04 Цитувати
3.ИВЕН
«(що отару веде стадо а не БАРАН)...»

Ну якщо ти тупа вівця у стаді- тоді да:)) А якщо людина -розумна то ти сам прокладаєш свій шлях:))
6. Rety / 30 серпня 2019, 11:04 Цитувати
Ненормативна лексика
"мудак" - це ненормативна лексика, а покликання порохоботів.
7. Ltava / 30 серпня 2019, 11:06 Цитувати
Ненормативна лексика
4.Rety
«Подивимось як ви всі мудаки »

Подивилися, не всі:)) Ну є, одинокі випадки, тільки для чого так в голос самокритично:))
8. Borch / 30 серпня 2019, 13:17 Цитувати
Путчісти закликають до путчу.
9. ИВЕН / 30 серпня 2019, 13:20 Цитувати
5.Ltava
«Ну якщо ти тупа вівця у стаді»


???-це ви про свє місцезнаходження в стаді так розумієте-тоді не смію заперечувати
10. Borch / 30 серпня 2019, 13:25 Цитувати
9.ИВЕН
«???-це ви про свє місцезнаходження в стаді так розумієте-тоді не смію заперечувати»

Без цього коментаря ніхто б і не зрозумів.
11. Ltava / 30 серпня 2019, 13:33 Цитувати
9.ИВЕН
«???-це ви про свє місцезнаходження в стаді так розумієте-тоді не смію заперечувати»

З вами спілкуватися одне задоволення :))
12. ИВЕН / 30 серпня 2019, 14:41 Цитувати
11.Ltava
«З вами спілкуватися одне задоволення»


спасибі за понімання.Кожен має право на своє- Я. Здоров*я вам і миру !
13. alist / 31 серпня 2019, 20:14 Цитувати
Іноді краще промовчати пан Філоненко, тоді будете схожі на ... непредвзяту людину. Як Ви проїхались по Вітку, Босенку... і одночасно лизнули Бульбаху і Жука. От тільки, що між ними спільного і різного? А те, що Жук і Бульбаха "свої", місцеві і при невдоволенні можуть доставити проблем, а чужі це так...
Тобто по вашому, "Сергій Жук — жнивує, обробляє землю, готується до посівної", все нормально. А може Вітко і Босенко і Ко. теж жнивують? Ви цікавились? Може їм тоже ніколи захищати людей, бо вони зайняті як і Жук? А взагалі, якби вибрали Жука, то він би попросив перенести засідання Ради, бо йому нужно жнивувати і обробляти землю? А де згадки про Реку? Но ніззя такого писати, свої ж!
Радите нам рости як виборцям? Так і я пораджу Вам рости як журналісту, як незалежному журналісту, а не бути діджеєм по заявках.
P.S. Варто було б Вам згадати і інших зникнувших з горизонта захисників, ряд місцевих депутатів, Ісипа, пані Тамілу. До речі де вона? Отримала за 6 місяців безупинного піклування про людей 240565 грн. і отчалила в Сен-Тропе? За півлимона гривень в рік я теж готовий днями і ночати турбуватись про людей.
Але видно їх ще не «заказали» "незалежному і професійному журналісту".
P.P.S. Зате користувач який закликав до геноциду українців продовжує зажигати в коментарях, так тримати, Ехо Кобеляк!
14. Ltava / 1 вересня 2019, 08:43 Цитувати
13.alist
« Може їм тоже ніколи захищати людей»

Коротко свою думку :)) Мова не про Вітка, Босенко і Жука, мова про виборців які вірять в якогось «МІСІЮ» що явіться з відкілясь і буде за них турбуватися, виходить що довгі роки життя поряд із ними . робота поряд із ними , напрацьованих раками і родинами авторитет програє при появі грошовитих інородніх обіцяльників:(( Вітко і Босенко рік тому не говорили що хочуть бути депутатами, говорили про захист, підтримку села , про плани на майже все подальше життя разом із громадою, а програвши зникли навіть не подякувавши за підтримку тих хто їм повірив і не розрахувавшись із штабами! Якби рік тому вітко сказав що дали гроші з АТБ і він хоче купити округ щоб попасти в ВР-це було б чесно, якби Босенко визнала що група газовиків «випросила» округ у Батьківщини щоб прорватися у ВР-це було б порядно а так «ЗООПАРК» за участю факірів і роззяв :)) але маємо те що маємо -ФАКІР був п"яний і фокус не вийшов :))
15. Selena2017 / 1 вересня 2019, 14:27 Цитувати
13.alist
«Радите нам рости як виборцям?»


Безперечно, рости виборцям треба, але при цьому ні в якому разі не користуватися написаним в "ЕХО", бо з його допомогою може вирости ЛИШЕ ПОТВОРА. Тижневик звівся на пси, так само і на сайті неможливо прижитися раціональній думці з будь-якого життєво важливого питання буття.
16. Ltava / 1 вересня 2019, 16:08 Цитувати
15.Selena2017
« будь-якого життєво важливого питання буття.»

Яку Вам думку не дали можливість висловити ?:))
17. Filon / 1 вересня 2019, 17:36 Цитувати
13.alist
«Але видно їх ще не «заказали» "незалежному і професійному журналісту".»

Шановний Аліст, дякую за критику і побажання. Врахую. Але Ви трішки захопився конспірологією. Не критикую за це, адже і сам грішу.
Але давайте поміркуємо разом. Ви згадуєте про заказ. То назвіть імя замовника. Це перше. Друге і головне. А мотив де? Навіщо комусь зараз «замовляти» Вітка і Босенко? Все, фініта ля комедія, вибір зроблено. Ну Касая, ще можна зрозуміти. Політичні конкуренти не дрімають. І, де в статті «лизання» Жуку і Бульбасі? Є констатація факту чим вони займаються - усім чим завгодно, але не професійною політикою. Третє. Якщо і шукати замовлення, то за боку Гунжеля. Він тричі згаданий у цьому номері "ЕХО". Причому - безкоштовно. Без позначки "політична реклама". То думаєте, Гунжель тихцем платить за такі статті? Ваше право.
Павло Олександрович створює інформаційні приводу і до цього, як і до його діяльності можна ставитися по-різному. Але він в рази професійніший політик, аніж Вітко і Босенко. Про це і стаття.
Якось так
18. Ltava / 1 вересня 2019, 18:35 Цитувати
17.Filon
« Але він в рази професійніший політик»

Яка країна такі і "професійні політики " :))
19. Selena2017 / 1 вересня 2019, 19:53 Цитувати
[[ЦИТАТА|16|Ltava|Яку Вам думку не дали можливість висловити ?:))]

Можливість обмежую сама собі. Ото хіба зачепить сталініст, тоді по-справжньому огризаюсь. Та й того б не треба, бо марна справа.
20. orakul / 2 вересня 2019, 11:11 Цитувати
19.Selena2017
«Ото хіба зачепить сталініст, тоді по-справжньому огризаюсь»

І ж воно таке оте - сталініст? Якщо хтось на чорне каже - чорне, а на біле - біле, то по селені то сталініст? Якщо хтось каже, що 2х2=4 а свідомі вважають що 5, то по свідомим поняттям то теж сталіністи. Прищелепки ніяк не можуть второпати, що Сталін репресував ворогів народу, які після революції знищили мільйони росіян, українців і людей інших національностей. Кому нічого робити, той може знайти передачу «Поединок с Соловьевым» 29.6.2017 там один пришелепок із богобраних засуджуючи Сталіна каже: «Как же я могу не ненавидеть Сталина, когда он расстерлял моего дедушку. Дедушка делал революцию, убил много белогвардейцев в гражданскую, и за что дедушку….?». Так може треба включити логіку і визначитись, кому таки ви співчуваєте? Бо виходить так, що свідомі співчувають так званим жертвам пі виступають за знищення народу в тому числі і українського. І що ще цікаво, так це те, що пришелепки обравші собі в боги обрізаного іудея не вірять самим іудеям і не читають того що вони пишуть. А вони інколи пишуть чисту правду. Можна, наприклад, почитати Василя Гросмана "Все течет" ця його книжка була видана і розпіарена в перебудову.
21. orakul / 2 вересня 2019, 11:18 Цитувати
Коментар видалено за порушення пункту 2.9 Правил користування сайтом

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.