Що робити у вересні на городі?

Що робити у вересні на городі?

Вересень не є найбільш напруженим місяцем для городників. Та все ж і на початку осені роботи на присадибній ділянці чи городі вистачає.

 

Що посіяти на грядках

Після зібраних культур залишаються порожні грядки? Не дайте їм простоювати. Кінець літа та початок осені — це відмінний час, щоб посіяти багато вітамінних культур і отримати другий, осінній, урожай: кріп, салат, шпинат, редиска. Якщо ж хочете відновити родючість грядок, то посійте сидерати.

 

Роботи на квітниках

На квітниках теж справ багато. Якщо вам подобається вирощувати однорічники в ящиках і підвісних горщиках, то вже у вересні з ними, швидше за все, доведеться розпрощатися. Найкраще місце для них — це компостна купа, землю з контейнерів відправляйте туди ж. Самі контейнери помийте хоча б з милом, а краще — з фунгіцидом, просушіть і закладіть на зберігання.

 

Посадка весняних цибулинних

Як правило, у вересні починають посадку більшості цибулинних рослин: нарцисів, гіацинтів, крокусів. Дуже хороший варіант використовувати для посадки спеціальні кошики або ящики, особливо для рідкісних сортів.

І вже в кінці вересня в багатьох регіонах можна викопувати бульбоцибулини гладіолусів, хоча можна цю роботу залишити і на жовтень.

Добре в цю пору ділити кущі багаторічників: астильбу, флокси, айстри, примули, очитки, обрієту.

А півонії у вересні закладають квіткові бруньки майбутнього року, тож потрібно їм створити максимально сприятливі умови. Для цього застосовуйте рясні і регулярні поливи (до 2‑х разів на тиждень) і підгодовуйте фосфорно-калійним добривом, скажімо деревним попелом. 1 склянку попелу розсипте навколо рослини і злегка закладіть в ґрунт, гарненько полийте.

 

Повертаємо рослини в приміщення

Напевно, у вас є кімнатні рослини, які на літо ви розмістили в своєму саду. Дуже уважно стежте за прогнозом погоди, адже у вересні ночами температура може опускатися нижче +15 градусів. Для багатьох такий «холод» може бути згубний. Проґавите одну ніч — і позбудетеся свого вазону, який вирощували роками. Не хотілося б… Краще перестрахуватися.

Але перед тим, як вносити рослини в будинок, уважно огляньте їх на наявність хвороб та шкідників і, якщо потрібно, обробіть відповідними препаратами. Обробки всередині житлових приміщень — це завжди загроза вашому здоров’ю.


Автор: За матеріалами інтернет-ЗМІ
8 вересня 2019, 15:23 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.