Цирки з тваринами не оминатимуть Полтавщину

Цирки з тваринами не оминатимуть Полтавщину

Депутати облради не підтримали пропозицію свого колеги щодо заборони пересувних шапіто, де виступають тварини.

Минулого тижня відбулась 28-а сесія Полтавської обласної ради. На ній депутати розглянули проект рішення «Про звернення до міських, селищних, сільських рад Полтавської області щодо припинення розміщення заїжджих пересувних цирків-шапіто з тваринами на території населених пунктів області». Цю пропозицію на розгляд сесії подав голова фракції «Укроп» Сергій Соловей.

Пропозиція не набрала достатньої підтримки серед обласних обранців. Результати поіменного голосування, оприлюднені на офіційному сайті Полтавської обласної ради: «за» — 31, «проти» — 1, «утримався» — 0, «не голосував» — 26, «відсутній» — 25.

Розділилися думки і серед депутатів, які представляють у обласній раді Кобеляцький та Новосанжарський райони.

Микола Андрієнко так пояснив своє рішення:

— Це моя принципова позиція. У нас працюють ветеринарна і Держпродспоживслужба, які мають слідкувати за умовами догляду циркових тварин, дотриманням карантинних норм. А так діти із сільської місцевості будуть позбавлені можливості побачити тварин. Чомусь, ніхто не стежить за тим, що в дику природу випускають свійських свиней, які двічі на рік приводять приплід і їх популяція зростає в рази. Потім ці свині знижують посіви, наносячи збитки аграріям, і переносять африканську чуму.

Свій коментар надав і Василь Красюк:

— Я не голосував за це питання, тому що в той момент не був у залі. На сьогодні чимало людей створюють приватні зоопарки. Виходить, що одним можна утримувати, а діти не матимуть можливість побачити екзотичних тварин.

До речі, пропозиція Сергія Солов’я вже вдруге не отримала потрібної кількості голосів.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів у грудні минулого року підтримав законопроект, що встановлює заборону на пересувні цирки з тваринами. На перехідний період виділили 5 років. Від шапіто відмовилися в Дніпрі, Вінниці, Ужгороді, Львові та інших містах.

Проте, стаціонарні цирки під заборону не потрапили.

15 вересня відбувся Всеукраїнський марш за тварин. У Полтаві більше сотні чоловік взяли участь у демонстрації. Серед вимог — заборонити використання тварин у цирках і дельфінаріях.

Микола Андрієнко

Не голосував

Сергій Жук

За

Микола Жук

За

Геннадій Коваленко

За

Василь Красюк

Не голосував

Володимир Ярошенко

За


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
27 вересня 2019, 14:14 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.