Юна могиляночка здобула титул «Міс Талант» на престижному фестивалі

Юна могиляночка здобула титул «Міс Талант» на престижному фестивалі

Нещодавно на теренах Дніпропетровської області відбувся етно-фестиваль «Петриківський дивоцвіт», який добре відомий у нас в Україні. Його проводять уже вдванадцяте. Серед багатьох творчих конкурсів фесту, відбувся конкурс краси для дівчаток та хлопчиків віком від 6 до 14 років «Міні Міс і міні Містер Петриківський дивоцвіт».

Єдиною учасницею від Царичанського району виступила учениця 7-го класу Могилівської ЗОШ І-ІІ ступенів Юлія Євтушенко. На конкурсі вона перемогла із титулом «Міс Талант». Організатори вручили Юлії корону, диплом і подарунок. У конкурсі взяли участь 25 дітей з усієї Дніпропетровщини.

Юля — дівчинка дуже обдарована. Веде активний спосіб життя. Співає, танцює, вправно володіє акторською майстерністю і мистецтвом художнього читання. Відкрита до спілкування, амбітна, зацікавлена в розвитку і любить відкривати в собі нові грані здібностей. Працьовита і наполеглива. Про це розповіла нам наставниця дівчинки Ірина Балагура, педагог-організатор школи.

За умовами конкурсу, конкурсанти мали пройти 4 етапи. У першому конкурсі «Візитівка» треба було представити український костюм. У Юлі була гарна сукня і вінок ручної роботи. Далі йшов конкурс, де треба було показати свій талант. Наша землячка у чорній сукні читала авторську баладу «Дві душі», де висвітлювалася тема війни на сході країни. Тут Юлі не було рівних, адже дівчинка дуже проникливо і щемно читала, розчуливши присутніх. Образ трагічності і недолугості війни у всіх її проявах Юля вдало і переконливо передала. У третьому етапі конкурсу треба було представити костюм в стилі авангард. Ідея з образом Sens of lafe (сенс життя) належить Ірині Балагурі. Готуючи цей образ, Юля та Ірина хотіли передати ідею самовираження людини: вона повинна проявити свою сутність у повній мірі, задаватись питанням змісту життя. Зауважимо, що процес створення сукні був досить важким і трудоємким. На неї пішло 5 метрів тканини, 8 метрів дроту, 2 аркуші картону, пластику та інше. До речі, такого оригінального костюма не було ні в кого. І 4-й етап конкурсу — це вихід у вечірніх сукнях. Власне, діти в такому вбранні виходили за нагородами.

За зізнанням самої Юлі Євтушенко, вона дуже хвилювалася, але зробила свої власні спостереження, проаналізувала свої помилки і на досягнутому не збирається зупинятися. Не обійшлося і без прикрості. Хвилювання та прохолодна погода того дня далася дитині взнаки. Наступного дня дівчинка захворіла. Усе, як у дорослому житті: діти дуже емоційно реагують на світ. Та участю в конкурсі краси юна талановита могиляночка задоволена, адже її талант оцінили не тільки вдома, а й за його межами. А це стимулює до творчості і нових успіхів. Дуже добре, що і батьки Юлі підтримують доньку в усьому. Побажаємо дівчинці нових звершень!






Автор: Олена Маренич

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.