Із медалями і званням «майстра спорту»

Із медалями і званням «майстра спорту»

Повернулися кобеляцькі армрестлери зі світових змагань.

Минулого тижня найсильніші рукоборці з усіх континентів зібралися в румунському місті Констанца, де проходив Чемпіонат світу з армрестлінгу.

До складу збірної України увійшли кобелячани, які стали переможцями і призерами на всеукраїнському та європейському турнірах. У Констанці вони достойно представили нашу країну, здобувши нагороди. Нашу делегацію представляли тренери Артем і Марина Письмаки.

Як розповіла постійна учасниця змагань Руслана Кулик, котра виступає серед юніорів до 21 року, за медалі вона боролася зі знайомими спортсменками з Росії і Туреччини.

— У Греції, на Чемпіонаті Європи, я перемогла цих суперниць. Цього разу в боротьбі на ліву руку я перемогла турчанку, потім поступилась росіянці. Поєдинки були складними і я «забила» м’язи. Тому коли знову зійшлася з турчанкою, не змогла вже її здолати. У результаті, стала третьою. А от на праву руку дійшла до фіналу і поступилась росіянці. Тому отримала «срібло», — говорить Руслана.

Дебютантами змагань такого рівня стали Катерина Скорик, Володимир і Вадим Литвини та найменша учасниця Анна Кулигіна. Троє спортсменів потрапили в першу десятку, а Аня — у четвірку.

Також у четвірку кращих пройшла Яна Назарько. У її ваговій категорії виступали дуже сильні спортсмени. Представниця Казахстану, яка боролась проти Яни, паралельно заявлялась виступати і проти дорослих.

Леся Варич здобула срібну нагороду. У цих змаганнях їй протистояла узбечка, яка борола всіх суперників. Спортсмени дивувалися, звідки у дівчини така фізична витривалість, адже вона не залишала шансів нікому з опонентів.

Марина Шуліка у віковій категорії до 21 року виборола «золото» і «срібло». Серед дорослих кобелячанка стала третьою і отримала «бронзу». Ліна Деменко теж завоювала бронзову медаль серед жінок. Крім того, Марина виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

Люда Деменко, яка виступає серед параармрестлерів, відзначилася двома золотими нагородами.

Отож, у підсумку спортсмени з Кобеляцького району вибороли дев’ять світових медалей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
7 листопада 2019, 09:26 | Кобеляки | Спорт і здоров'я



1. Lion2020 / 7 листопада 2019, 10:56 Цитувати
Молодці!!!
А якби ще таке фінансування як на футбол..?!



Змінено 07.11.2019, 10:58
2. ИВЕН / 7 листопада 2019, 19:13 Цитувати
якщо вони щось зробили і принесли перемогу для міста України то їх і потрібно фінансувати---------(а що принесли ху йболісти -побігали нажралися по цінах вище чим в якомусь крутому ресторані-положили лави до карманів не забувши і відкати віддати роботодателю----я думаю що футбольну команду потрібно рішенням сесії вивести з місцевого фінансування(нехай відкривають рахунки для фанатів і нехай залучають туди спонсорів місцевих---(прикладів достаточно...
3. Lion2020 / 7 листопада 2019, 21:26 Цитувати
100 відсотків!
4. Чудо Юдо / 9 листопада 2019, 00:49 Цитувати
Та ну що ви, хлопці? Ну подумаєш армлестрели, які їздять по всьому світу, заробляють золоті медалі, чемпіонами Європи стають... Чи й не крутизна!
А ось футбольна команда Кобеляцька! Вона грає не по якихось там Європах, вона у Полтавській лізі грає! І не в якійсь там, а у вищій обласній!
Оце де крутизна! ОЦе куди треба гроші вкидати, а ви про якихось там "на-руках-поборемося"...
(сарказм)

Змінено 09.11.2019, 00:49

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.