А дядько зовсім не дурень

А дядько зовсім не дурень

Можливо, хтось ще пам’ятає старий радянський фільм із назвою «Сергійко». Кілька місяців тому епізод із цього кіно був дуже популярним у різних соцмережах. Це, коли хлопчик, отримавши від дорослого і не надто розумного дядька «пусту» обгортку від цукерки, запитує: Дядя Петя, ти дурак?».
Більшість із людей, які завзято «постили» цей малесенький відеосюжет, напевне, асоціювали «кіношного» дядю Петю із тодішнім Президентом України через однакові імена. Ну і що вони отримали в результаті? Обгортка є, а цукерка?

Взагалі будь-який політик пропонує своїм «сергійкам», у першу чергу, блискучу обгортку. А що там всередині… Буває по-різному. Інколи за красивою упаковкою немає взагалі нічого, інколи трапляється трішки шоколаду, інколи замість нього подають більш дешевшу карамельку. Але такого, щоб зміст на сто відсотків відповідав заявленому на обгортці, не буває ніколи.

Але якщо задуматись, то питання, хто ж у такій ситуації дурень, видасться ще огого, яким риторичним. Якщо уявити, що з’явиться в українській чи іншій політиці чоловік або жінка, яка казатиме своїм потенційним виборцям виключно правду, то можна бути на всі сто відсотків упевненим — за нього не проголосують. Сказано ж, що політика є мистецтвом неможливого.

…Днями зайшов у гості, точніше —  «по роботі», один чоловік. Розповідав про свої та своїх колег по участі в АТО проблеми. І в розмові зачепив тему виборів. І ось до якого висновку прийшов співрозмовник. Далі, майже цитую.

— От я часто із людьми говорю про вибори. І доказую їм, що вони самі вибирають у владу неправильних людей. Кого у нас вибирають? Багатих бізнесменів, які перед виборами щось дадуть. А де вони те «щось» узяли? Звідки в людини за кілька років чи навіть десятиліть з’явилися такі статки? Це ж або податки не заплатив, або робітникам мало платить, або взагалі когось «кинув» чи із бюджету вкрав. Деякі вибирають тих, хто «опитний», «ходи знає», «грамотний». А вони, оті «грамотні», такими були учора, навіть не сьогодні, тим більше, не завтра. Із того «грамотного» вже пісок сиплеться. Є ще третій варіант: вибрати серед своїх, серед таких, як ми, такого, як ми. Так не виберуть же такого.

А дійсно ж, не виберуть. У всякому разі, поки що не вибирали. От взяти хоча б тих же фермерів. Зараз вони більш-менш активно протестують проти прийняття закону про ринок землі в тому вигляді, у якому його пропонує сьогоднішня влада. Організовують акції протесту, підписи збирають. Зустрічалися із нардепом від нашого округу Касаєм, намагалися донести до нього своє бачення ринку землі.

Касай навіть обіцяв дослухатися і щось врахувати. Зізнаємося чесно, шанси на те, що дослухається і врахує, мізерні. Адже не фермери привели Касая до влади, він їм нічого особисто не винен і не обіцяв. Він може завдячувати своєму приходу до влади прізвищу Зеленський чи Голобородько, можливо — Ігорю Валерійовичу, але аж ніяк не кобеляцьким, санжарським чи козельщанським сільгоспвиробникам.

І от питається зараз у задачі, а хто ж заважав усім отим сільгоспвиробникам півроку тому взяти та й вибрати свого? Та ніхто не заважав. Якщо скласти до купи весь фінансовий, організаційний, інтелектуальний потенціали сільгоспвиробників кількох районів, що входять до виборчого округу №149, то вони в будь-кого можуть виборчі перегони виграти. Грошей, якщо «скинутись» на виборчу кампанію, вистачить, свій електорат, у вигляді пайовиків і працівників, є, достатньо і вже підготовлених активістів‑агітаторів. Є у фермерів і досвід політичний, адже практично всі у якихось виборах участь брали. От вибрали б свого — і вже йому б свої умови ставили.

А так… А так виходить, що всі оті «дяді Петі», «дяді Вови» чи «тьоті Юлі» зовсім не дурні. Окрім того, «дядя Вова», показуючи обгортку, не приховував, що на ній написано «продаж землі». Так що навіть не обдурив.


Автор: Ігор Філоненко
13 грудня 2019, 09:07 | Полтавщина | Редакційна



1. Fuks / 13 грудня 2019, 09:26 Цитувати
Та помиляєтись Ви авторе..Хвермери при владі у районі,і практично в кожній сраді є їх людиі що...В них хата скраю і в нору собі побольше..Селам гаплик,мовчу про район..Його практично немає..в депутати треба вчителів,лікарів,працівників культури,простих роботяг а не бізнесменів..які дають конфетку а потім мають шоколад у вигляді землі,преференцій і т. Д.
2. микола козак / 13 грудня 2019, 10:31 Цитувати
1.Fuks
«.в депутати треба вчителів,лікарів,працівників »

Перш за все українське законодавство , розроблене олігархами , не дозволить Вам вибрати свого.Я тільки писав коме5нтар до того , що Матюхову лишилось один крок стати депутатом.Ви шановні обирали Матюхова , чи якусь невідому партію без членів , без ідеології , впевнений , більшість і нас незнає нічого про цю партію , але Матюхову лишився один крок.Тепер , щоб стати депутатом , потрібно купити собі місце , внісши заставу , або тобі його купить неіснуюча партія , фінансована знову олігархами.Ми з цим усі змирились і крім болтовні , ніби завжди і правильної , більше нічого не робим , а розвісивши вуха з відкритим ротом слухаєм і часто несвідомо підтримуєм пропоганду тих же олігархів.Дякуючи пропоганді олігархів , ми забули зовсім недавнє своє минуле , ми його обгадили до невпфізнаності , нам тепер в пошані гетьмани , князі , царі і зовсім не в пошані злидарі , яких обкрадають нинішні князі.
3. Ltava / 13 грудня 2019, 13:27 Цитувати
1.Fuks
«.в депутати треба вчителів,лікарів,працівників культури,простих роботяг а не бізнесменів..»


У владу необхідно обирати людей які розуміються на владі. навчені і освітчені, Ви ж не обираєте хірурга чи будівельника а наймаєте тих хто в цьому розбирається і навчений:)) Більше того , переконаний що і право голосувати потрібно завойовувати через доказ свого психічного здоров"я та якогось рівня освіти , тоді і не будуть виборців дурити чи купувати:))
«Демократичне» загальне виборче право взагалі у світі призводить до приходу у владу популістів та представників бізнесу, популісти виграють за рахунок нереальних обіцянок, бізнесмени просто скуповують голоси неосвідченного та бідного виборця:((
4. orakul / 13 грудня 2019, 14:13 Цитувати
Колись у "совку", як кажуть свідомі, вчили в школі пєсу Крапенка Карого "Сто тисяч". Зараз мабуть не вчать. Хто не читав, почитайте. Там автор «намалював» образ нашого хвермера. То все, на що хвермер здатен. І кінець у того середньостатистичного хвермера буде такий самий, як і у «мудрого» Герасима Калитки рішившого одурити Гершка. З часом розуму у українців не добавляється. Пєса актуальна і зараз, та ніхто не чита. Зараз вже ніхто нічого не чита, хіба що кросворди. А жаль. Чисто цитата : "Гершко. Єсть гендель — хотітє купить землю?
Герасим. Оце спитав! Та чи єсть же на світі такий чоловік, щоб не хотів землі купить? Тут під боком межа з межею Смоквинова земля: неперепахана, ставок рибний — а! Та все лини та карасі — можна грошики лупить у городі.
Гершко. Ну, і ви хочете покупать цю землю?
Герасим. Ох, хочу, голубчику, хочу! І вдень, і вночі тілько про це й думаю... Одна біда — грошей не вистача.
Гершко. Я можу вам помагать покупать землю Смоквинова.
Герасим. Як? Грошей даси?
Гершко. Зачім гроші? Ми грошей не маємо, ми із розумом живемо.
Герасим. Як грошей нема, то й розуму біг дасть.
Гершко. Помиляєтесь, Герасим Никодимович, не так: як розум є — будуть гроші! Хе-хе-хе!"

І таки так. Ніякі гроші українцям розуму не добавляють, це історичний хвакт.

Але пузаті і пихаті хвермери цього не бачать, як і Герасим: "... Ні, братіку, — потягайся ще зо мною. Хе-хе-хе! Я не то що, я й жида сьогодня обманив;.."
Вумні у нас хвермери. Хочуть одурити Гершка. Ну, ну... подивимось, хто кого.
5. orakul / 13 грудня 2019, 14:30 Цитувати
3.Ltava
«У владу необхідно обирати людей які розуміються на владі. навчені і освітчені, Ви ж не обираєте хірурга чи будівельника а наймаєте тих хто в цьому розбирається і навчений»

Українців ніде цьому не вчать, а самі вони зроду вчитись не будуть. Вони навіть Логіку осилити не можуть. Дай їм волю, то вони і хірургів обиратимуть, і пілотів. Колись попадалось і тирнеті про те, як свідомі протестували, що десь лікар "сєпар". Геть його. Українці, вони такі. А так, то ти таки правий, особливо щодо психічного здоровя. Але нам це не світить. Якщо навіть у столиці обрали мером людину з травмами голови, то що ти хочеш на перефирії? Ми приречені. І це ще я мовчу про те, що обрізання, то теж травма. А хто на це дивиться?
6. Ltava / 13 грудня 2019, 22:30 Цитувати
5.orakul
« І це ще я мовчу про те, що обрізання, то теж травма. А хто на це дивиться?»


Та як на це ПОДИВИШСЯ ?:))
7. orakul / 14 грудня 2019, 08:58 Цитувати
6.Ltava
«Та як на це ПОДИВИШСЯ ?»

Та як... на медкомісії. А можна по облікових книгах синагоги. Колись же перевіряло КДБ кандидадатів на займання навіть рядових посад у певних відомствах і міністерствах. Воно, правда, й зараз перевіряють, тільки навиворіт. Якщо психічно здоровий и без компромату, то тебе нікуди не візьмут. Ти ж сам бачиш: тепер, якщо ти не підор, то тобі й міністром не бути. Ще до низвів начебто це не докотилось, але не довго лишилось ждати. Та ось подивимось не перші призначення в район.
8. Ltava / 14 грудня 2019, 12:10 Цитувати
Зараз прийнято говорити не одружений а чоловік з обмеженими сексуальними можливостями :))))))))
9. orakul / 14 грудня 2019, 18:27 Цитувати
"Грошей, якщо «скинутись» на виборчу кампанію, вистачить, свій електорат, у вигляді пайовиків і працівників, є, достатньо.."
Казав же Гершко, що гроші тут ні при чім, розум потрібен.
10. Ltava / 14 грудня 2019, 20:09 Цитувати
9.orakul
« гроші тут ні при чім, розум потрібен.»


Мда !!!:(( А розумом не "скинешся " :((
11. orakul / 15 грудня 2019, 08:25 Цитувати
10.Ltava
«
Мда !!!:(( А розумом не "скинешся "»

Щас розуму повен тирнет. Копай и обрящещЪ. Ссылками допоможу.
12. Ltava / 15 грудня 2019, 08:59 Цитувати
11.orakul
«
Щас розуму повен тирнет.»


Величина розуму річ стабільна а кількість бажаючих у владу збільшується тож на всих не хватає :))
13. Седой / 15 грудня 2019, 09:50 Цитувати
12.Ltava
«Величина розуму річ стабільна а кількість бажаючих у владу збільшується тож на всих не хватає :))»

Это утверждение справедливо, если речь идет о вселенском разуме. В отдельных же сегментах наблюдаются погрешности в ту или иную сторону. Похоже Украина на современном этапе в минусе. К сожалению, в этом вижу и вашу лепту :)
14. Ltava / 15 грудня 2019, 16:22 Цитувати
13.Седой
«. К сожалению, в этом вижу и вашу лепту :)»


А мене за що ???????????:)))))))))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.