У дитбудинку виявили тарганів і сало в холодильнику для ліків

У дитбудинку виявили тарганів і сало в холодильнику для ліків

Перевірка омбудсмена Верховної Ради з прав людини в центральних областях Валерія Ольховського Вінницького спеціалізованого дитбудинку виявила ряд грубих порушень. Зокрема, в установі водяться таргани, а персонал в холодильниках для ліків зберігає сало і алкоголь.

Кількість персоналу дитбудинку перевищує кількість вихованців: на 121 дитину припадає 191 співробітник.
«Коли ми прийшли, нас ніхто не зустрів, не бачили ні лікарів, ні працівників, хоча їх по штату 191. Ми зайшли в ординаторську, а там троє лікарів сидять спілкуються. У холодильнику, де повинні бути ліки, зберігався алкоголь, прострочені препарати і прострочене дитяче харчування», — повідомив Ольховський.
Молоко зіпсувалося ще в 2019 році, що пояснили тим, що вважали терміном зберігання не 12, а 24 місяці. На складі з продуктами і ліками помітили безліч тарганів, які живуть між стелажами і в шприцах.

У холодильнику для їжі, замість необхідних продуктів, лежали свиняче копито, старий маргарин, таргани і гнилі яблука.

Серед вихованців є дві дитини з ВІЛ-інфекцією, але ліки для них теж прострочені. Кілька ліків не мали ліцензій в Україні. У кожному з холодильників зберігалося сало. За словами працівниці дитбудинку, воно належить їй і вона про нього забула. Також в поганому стані були ліжечка і матраци. У деяких дітей матраца вистачило тільки на половину ліжка.

Директор дитбудинку Надія Андрієвська заявила, що під час перевірки на роботі не було ні її, ні заступників. Омбудсмен прийшов о 8:30, а працювати вони починають з 9.

«Сало лежало не поруч з ліками, а в морозильнику. З приводу ліків — у нас було прострочено тільки чотири препарати, всі інші нормальні, а неліцензовані подаровані благодійниками. Ми ці ліцензії замовили, але медсестра від хвилювання їх не надала», — заявила вона.

Відзначається, що в минулому році на фінансування цього дитбудинку виділили 20 мільйонів гривень. Перевірка туди прийшла після повідомлень про те, що біля сміттєвих баків поруч з дитбудинок викинуто велику кількість іграшок.

7 лютого 2020, 15:19 | Полтавщина | Суспільство

1. orakul / 7 лютого 2020, 16:11 Цитувати
"Всьо лучшеє дєтям", блін. І вони ще совок звинувачуют. Та тоді хоч не було мільйонерів і мільярдерів при кориті. Та й корита не було, бо ні в Леніна ні в Сталіна забугорних рахунків так ніхто й не знайшов і вже не шукає. А от золото тіпа патріота Мазепи й досі шукают. Почитайте блін Макаренка, як тоді виживали і як дітей виховували. Та хто б його читав, коли його зараз і вчителі не вчать. Де нагляд за тими будинками? Це треба було непремінно самому омбутсмену приїхати, щоб оте побачити? Чи їх перевіряли так, як товаріщ Бендер багадєльню перевіряв? Посилання на www.youtube.com

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.