Жінки можуть усе

Жінки можуть усе

Нещодавно в Петриківській об’єднаній територіальній громаді відбувся надихаючий і мотивуючий для жінок Форум «Це зробила вона. Це робить вона. Це зробить вона».

На зустріч прибуло понад 60 учасниць із 6 об’єднаних територіальних громад Дніпропетровщини. Головною темою Форуму стало висвітлення досягнень жінок-лідерок, які зробили і продовжують робити внесок у розвиток своєї країни. Яскрава ідея просвітницької зустрічі від організаторів — надихнути жінок брати активну участь у громадському та політичному житті як України, так і своєї рідної громади. Це була зустріч для сміливих жінок, котрі не бояться брати відповідальність за інших і хочуть зробити світ кращим.

У роботі заходу взяли участь  випускниці Академії Жіночого Лідерства (АЖЛ) Таїсія Рашевська, Ольга Блоха, Ніна Самарська, Валентина Сергієнко, Тетяна Смірнова, Таїсія Турова (Могилів) та інші представниці гендерно-бюджетних груп із громад. Упродовж Форуму організаторами було проведено три дискусійні панелі, де жінки-лідерки поділилися своїми надбаннями в розробці проектів, направлених на досягнення гендерної рівності, обмінялися думками про існуючі бар’єри на шляху до успішної політичної кар’єри, про можливі методи їх подолання. Присутні мали змогу почути розповіді про успішні історії своїх колежанок. Окремим блоком відбулася пізнавальна бесіда із співавторками та ілюстраторками двотомника «Це зробила вона» і « Це теж зробила вона», що зібрав історії понад 100 жінок України, внесок яких у культуру, історію, науку та політику став неоціненним для країни та світу. У розділі «Це робить вона» наші землячки Таїсія Рашевська та Ольга Блоха творчо і змістовно представили презентацію досягнень природничо-наукового напряму. Зокрема, запровадження і розвиток STEM-освіти в Царичанській ЗОШ 1–3 ступенів. А Юлія Сніжко, психолог з Могилівської ЗОШ 1–3 ступенів, цікаво і розлого розповіла про наявність у школі кімнати психологічного розвантаження «Рівновага». Кімната створена для комфортного відпочинку дітей та дорослих і оснащена відповідним обладнанням. Розповіді представниць із Приорілля викликали неабиякий інтерес у присутніх.

Відмітимо, що участь у Форумі «Це зробила вона. Це робить вона. Це зробить вона» — чудовий привід нам, жінкам, і в подальшому долучатися до таких просвітницьких заходів, які надихають прогресивних і небайдужих представниць жіноцтва брати активну участь у громадському та політичному житті.






Автор: Олена Маренич

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.