На Луганщині загинув 22-річний солдат із Лохвиччини

На Луганщині загинув 22-річний солдат із Лохвиччини

Під час відбиття нападу збройних формувань росії на спостережний пункт поблизу Хутора Вільного, на превеликий жаль, 72 бригада назавжди втратила надійного товариша, бойового побратима, відданого захисника України солдата Хітайлова Максима Євгенійовича.

До служби в Збройних силах України він жив та ріс у селі Вирішальне, що на Полтавщині. Максим був прийнятий на військову службу за контрактом у квітні 2019 року на посаду гранатометника.

72 бригада ім. Чорних запорожчів щиро співчуває мамі Віті Григорівні, брату Віталію, рідним та друзям воїна полеглого в бою за Україну. Солдат Максим Євгенійович Хітайлов назавжди залишиться в наших серцях!

 

Щодо стану поранених українських військових у сьогоднішньому бою детальної інформації немає, відомо, що вони у лікарні.  Двоє бійців отримали контузію, ще троє поранені. Про це повідомляє «24 канал».

Ворожі сили у бою сьогодні втратили чотирьох бойовиків.

 

Що відомо про атаку бойовиків

  • Війська окупанта розпочали наступ на українські позиції о 5 ранку 18 лютого. Бойовики стріляли поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.
  • За словами редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова, бойовики стріляли зі всіх видів зброї, зокрема застосовували артилерію калібру 152 міліметрів, міномети 120 міліметрів.
  • Під вогневим прикриттям бойовики перейшли до активного наступу та спробували просунутися через лінію розмежування.
  • У штабі ООС повідомили про завершення бою о 10:24. Внаслідок ворожих обстрілів українська сторона зазнала втрат. Загинув один військовий, троє українців отримали поранення, двоє – контуження. У ворога: 4 загиблих, 6 поранених.
  • У штабі додали, що підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь на атаку бойовиків.
  • Бойові дії на фронті стали наймасштабнішими від 2018 року.
  • Поширена у ЗМІ інформація про захоплення бойовиками українських позицій, за даними РНБО, не відповідає дійсності.
  • Володимир Зеленський, реагуючи на масштабний наступ бойовиків, заявив: курс на припинення війни залишається незмінним.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів, що бойовики спочатку накрили українські позиції артилерією, а потім пішли в наступ.

— Незаконні збройні формування ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї ОМБ. Також застосовували і калібр 152 мм. Після того, десь в районі 5:15, вони здійснили спробу штурмовими групами у трьох напрямках атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад. Це було у проміжку від Новотошківського до Жолобка. Силами підрозділів цих двох бригад напад було відбито і зав’язався бій на спостережному посту «Баня», 72-ї бригади. Українські війська дали адекватну відповідь зі всього озброєння, зокрема із артилерії. Перед цим ми дали команду військам відійти зі спостережних пунктів, щоб можна було нанести удар. В результаті всі позиції перебувають під контролем України. Противник запросив режим тиші, аби забрати загиблих та поранених. Наші втрати: один військовослужбовець загинув, троє поранених і двоє контужених. За нашими даними, четверо противників загинуло та шість поранених.

19 лютого 2020, 10:13 | Лохвиця | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.