Новосанжарці відмовляються приймати евакуйованих із китайської провінції Ухань

Новосанжарці відмовляються приймати евакуйованих із китайської провінції Ухань

Увечері 19 лютого серед мешканців Нових Санжар почала ширитися інформація про те, що в місцевий медичний центр мають доставити українців, вивезених із китайської провінції Хубей. Подія повинна відбутися наступного дня.

Дізнавшись цю новину, кілька десятків жителів Новосанжарської та сусідньої Лелюхівської громади зібралися біля медичного центру. Серед них були і посадовці селищної ради. Зокрема, голова громади Інна Коба та її заступник Валентин Івашина.

Валентин Івашина так прокоментував подію:

—  Хоча місцева влада і не отримала офіційної інформації про можливе карантинне заселення людей, які перебували на території розповсюдження коронавірусу, люди зібралися, щоб убезпечити себе і свої сім’ї від інфікування. Адже розповсюдження вірусі стане можливим, якщо в нас розмістять згаданих громадян. При цьому всьому ми чудово розуміємо, що цей медичний центр перебуває в межах населеного пункту. Немає достовірної інформації, кого мають привезти на карантин. Рішення громади — не допускати в санаторій нікого з евакуйованих. Населення висловлює свій протест.

В'їзди в Нові Санжари та Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти. Близько двох десятків автівок, деякі з причепами, припарковані по обидві сторони автодороги, що веде в селище від траси М-22 Полтава — Олександрія.

Також неподалік в’їзду на території медичного центру знаходиться екскаватор, яким, напевно, при необхідності перекриють дорогу.    

 

Про що розповідають новосанжарці

— На територію медичного центру заїхали представники Нацгвардії в повному екіпіруванні. Вони тримають всередині установи персонал. Напередодні всі громадяни, які проходили лікування в медцентрі, покинули заклад.

— Керівник медичного центру Олександр Блінов 19 лютого написав заяву на звільнення.

— Начальник Новосанжарського відділення поліції Сергій Пархоменко заявляє, що йому не відомо про солдатів Нацгвардії, які увечері прибули в медичний центр, щоб зустріти евакуйованих із Китаю.

 

Усі евакуйовані — здорові

19 лютого видання «Українська правда» на власному сайті розмістило публікацію під назвою «Усі заявлені на евакуацію з Уханя виявилися здоровими».

У ній сказано, що заявлені 48 громадян України, а також 29 іноземців, які прибули на евакуацію з Китаю, пройшли перевірку на наявність коронавірусу і виявилися здоровими.

Держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць повідомив:

"На посадку з'явилися всі 48 громадян України і 29 іноземних громадян: вісім — Аргентини, п'ять — Домінікани, п'ять — Еквадору, чотири — Сальвадора, по два — Казахстану і Коста-Ріки".

Також летітимуть по одному громадянину з Ізраїлю, Чорногорії та Панами.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Дмитра Коваля, "усі пасажири вже пройшли паспортні, митні та інші процедури, по проходженню двох кордонів всі є здоровими".

За словами Заяця, громадяни Казахстану покинуть борт при посадці в Алмати. Там же зміниться екіпаж рейсу.

Літак прилетить в Україну в четвер о 8 ранку. При цьому аеропорт і 4 місця обсервації евакуйованих з Ухань українців і іноземців влада не називає.

Згодом у МОЗ відзначили, що на борт не пустили 4 особи із 77 заявлених:

«На етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт 4 людини: 3 з них українці та 1 — іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд. Всього на борт допущено 73 людини. Ті, кого не було допущено до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів та перебувають на постійному зв'язку з консульською службою».


Автор: Олександр ДІДЕНКО
20 лютого 2020, 07:43 | Нові Cанжари | Надзвичайне



1. alist / 20 лютого 2020, 09:56 Цитувати
А взагалі цей кіпіш в Нових Санжарах, найкраща іллюстрація, що собою представляє українець. Думаю справедливо було б, і для новосанжарців ввести такіж міри як вони хочуть - відмовити в лікуванні в Полтаві/Дніпрі..., не випускати за межі селища, при спробі виїхати - давити бульдозером і закидувати горящими покришками - а вдруг яку заразу занесуть!!!

P.S. А керівник медичного центру Олександр Блінов який 19 лютого написав заяву на звільнення, нехай не забуде повернути всю зарплату яку він отримав на посаді. Бо поки займався «дураковалянням» то був не проти отримувати зарплату, а тут рішив втекти.

Який позор.

P.P.S. Чесно, якби я був на місці міністра охорони здоров’я, то після оголошення кожного стану епідемії в Україні (а це сезонний грип, туберкульоз що там ще) висилав би в Нові Санжари (та і ще там на Львівщині) нацгвардію з бульдозером і шинами і блокував би повністю селище - люди ж самі просять, щоб до них зараза не потрапляла.
2. antibloger / 20 лютого 2020, 12:54 Цитувати
Я б упершу чергу ізолював таких придурків як ти... Однозначно українців з Уханя потрібно евакуювати, але... 1. Чому б не провести їм карантин на закритій військовій базі , або на їнших об’єктах спеціально для цього призначених 2. Чому керівництво і жителі КУРОРТНОГО містечка, в якому і навколо якого роміщено 6 діючих оздоровчих заклади для дітей, про це взнають в останню чергу, вони що по твоєму ніщо і звати їх ні як... 3. Якщо б у твоїх «зеленкуватих» друзяк було б хоч трохи мозгів, то вони перед поселенням провели б певну «координаційну» і «роз’яснювальну» роботу, і такої напруги ТОЧНО б не було ! 4. Якщо немає ніякої небезпеки візьми їх до себе додому, або до своїх друзяк у Конче Заспу...
А взагалі ця ситуація показує плачевну ситуацію щодо здатності і адекватності прийняття управлінських рішень нашого керівництва.
3. alist / 20 лютого 2020, 16:15 Цитувати
"Думаю, день 20.02.2020 войдет в историю. Небывалая соборность, небывалое единение!
Небывалый кризис морали и запасов интеллекта.
Не прививать детей – не боимся.
Жрать базарные консервы и умирать от ботулизма – не боимся (даже зная, что сыворотки нет).
Глотать при любом чихе антибиотики – не боимся.
Ремни безопасности – для слабаков.
Суррогатный алкоголь – наше всё.
Любовь и уважение к медработникам – зашкаливают.
Валидол – от инфаркта, пустырник от депрессии, витамины для иммунитета, гомеопатия – от всего.
Гриппа, столбняка, кори, туберкулеза, сифилиса, коклюша и т.д. и т.п. не боимся.
Наших АБСОЛЮТНО ЗДОРОВЫХ соотечественников, волею судеб оказавшихся там, где из 1 400 000 000 человек заболело 75 000, готовы сжечь, под крики о том, что Украина едина.
Т.е. когда из 40 000 000 заболевает корью 150 000 мы продолжаем покупать и продавать справки о прививках – это мы не боимся…
Доктор Комаровский.
4. alist / 20 лютого 2020, 16:31 Цитувати
2.antibloger
«Я б упершу чергу ізолював таких придурків як ти..»

Було б непогано якби мене ізолювали від таких як ти....але, доводиться ходити поміж вас.
Можу поздоровити Вас новосанжарці, до ВАС прийшла слава, практично світова. В найближчих країнах уже побачили, а інші сьогодні в новинах побачить, ВАС, дикунів. І хоча я щиро бажаю вам, вашим дітям, батькам, родичам здоров’я, але надіюсь, що якщо хтось із них ні навіть не захворіє, а просто потребуватиме допомоги, то жителі Полтави, Кобеляк, Києва...та навіть ваші однодумці новосанжарці перекриють дороги и скажуть "пашлі вон, нам такого ненада!!!"
Я в Чехії на заробітках (сім’я в Кобеляках), і сьогодні мені стало стидно, що я українець, з Полтавщини, вперше в житті за це соромно. Здається, що в мене зараз тикнуть пальцем і скажуть - оце один з тих дикунів, ату його. Тільки чого соромно мені, а не Вам?

До речі, ви в санжарах вже заблокували пошту - там же посилки з Китаю, магазини - там же товари з Китаю, спалили всі авто Чері, що є в місті? Банани подавили? Одяг (made in China)скидуйте і на костьор його. Давайте, не соромтесь, проодовжуйте вакнахалію.
Боже які дикуни.
Уявляю як зараз цим пасажирам і особливо їх сім’ям.
Тільки через 14 днів ці люди поїдуть по домівках, а нова слава в новосанжарців навічно.

Змінено 20.02.2020, 16:34
5. antibloger / 20 лютого 2020, 17:57 Цитувати
4.alist
«4. alist / сьогодні, 16:31»

Тебе, як ти сам підтвердив вже ізолювали...! Це ссилка спеціально для тебе, а раптом зрозумієш... Посилання на focus.ua
А тепер ти надай докази що санжарці когось хотіли скинути на "костьор", а якщо доказів нема то не пи..ди!!!
6. orakul / 21 лютого 2020, 15:01 Цитувати
5.antibloger
« Це ссилка спеціально для тебе, а раптом зрозумієш.»

Ця ссилка линій раз підтвердує пришелепуватість авторів статті.
Там, зокрема, написано
"По его словам, жители возмущены тем, что санаторий, куда везут эвакуированных, не приспособлен для карантина.

"Суть в том, что военный санаторий – это санаторий, в котором отдыхают военные после АТО, реабилитации, и он не приспособлен для даже возможно больных. Тем более нет достоверной информации, что они не больны коронавирусом. И военный санаторий находится в самом центре курортного городка, т.е. распространение этого вирусу возможно стремительно"

Так от, настоящая суть в том, что военный санаторий, как и любое другое военное учреждение - оно в первую очередь ВОЕННОЕ. И оно не для каких-то там хероев ато, а для обеспечения устойчивого функционирования войск в условиях как мирного так и военного времени. В первую очередь военного времени, а уже потом мирного. И это учреждение должно быть в постоянной боевой готовности к работе не с каким то там вшивым вирусом гриппа, а и с особо опасными инфекциями и с биологическим оружием. И бред о несвоевременном предупреждении, не более как бред. Хотя, это я написал как было в "совке". В лучшей армии Европы, а может уже и мира, все может быть и по другому.
7. Filon / 21 лютого 2020, 20:36 Цитувати
6.orakul
«Ця ссилка линій раз підтвердує пришелепуватість авторів статті.»

Шановний Оракуле, вибачте за те, що чіпляюся до слів. Можливо я щось не так зрозумів. Але автор у статті один - Саша Діденко. А в чому його пришелепуватість? САша провів на місці події часу найбільше. Жодент журналіст жодного ЗМІ не був там із ночі 19-го до пізнього вечора 20-го. І нічого неадекватного не написав. Все по факту, все професійно. Тому вважаю за необхідне за нього заступитись. Хоча, повторюся, допускаю, що Ви обмовився. Якщо по суті події, то майже впевнений, що ми стали свідками професійної спецоперації. Так по дискредитації перш за все держави Україна. Ну, Зеленського теж. Хоча в моїх очачх його дискредитувати неможливо. Я йому ніколи не довіряв, як політику. Про те, що це була спецоперація, роблю висновки не лише із досягнутих людьми чи організаціями, які її провели, цілей. Один факт. МЕні особисто ще за кілька данів до події телефонував чоловік. І повідомив,що евакуйованих людей везтимуть саме у Нові Санжари. Ми не надрукували це повідомлення через те, що не мали підтвердження ще хоча б із одного джерела. Ну, і зізнаюся чесно, по деякій своїй халатності. Вже, коли отримали нове повідомлення 19-го ввечері, то марнувати час не стали. Але зрозуміло, що злив інформації відбувся раніше. І зовісм невипадково.
8. Чудо Юдо / 21 лютого 2020, 20:52 Цитувати
7.Filon
« Можливо я щось не так зрозумів. Але автор у статті один - Саша Діденко.»

Оракул, по ходу, виразився про автора статті, на яку дав йому посилання Антиблогер.
9. orakul / 21 лютого 2020, 23:43 Цитувати
7.Filon
«Можливо я щось не так зрозумів»

Можливо,і Чудо Юдо це пояснив. Я писав Антіблогеру про статтю по його ссилці. І цитати привів із статті по ссилці Антіблогера. Саша тут ніпричім
10. orakul / 22 лютого 2020, 00:08 Цитувати
7.Filon
«Ну, Зеленського теж. Хоча в моїх очах його дискредитувати неможливо. Я йому ніколи не довіряв, як політику. Про те, що це була спецоперація, »

Ну чому ж неможливо? Є купа його фанатів, в їх очах і треба дискредитувати. А щодо " не довіряв, як політику", так тут питання: коли він став політиком? З моменту обрання? Ну таки да, тіпа став. Щодо спецоперації, так вже сам Зеленскький про це й сказав. Ліньки шукати ссилку. Може вже завтра. Ясно, що з Зеленського толку не буде, але його зняття і розпуск ВРУ призведе до повного розвалу країни. Власне, для цього його й ставили.
11. antibloger / 22 лютого 2020, 06:38 Цитувати
6.orakul
« И это учреждение должно быть в постоянной боевой готовности к работе не с каким то там вшивым вирусом гриппа, а и с особо опасными инфекциями и с биологическим оружием. И бред о несвоевременном предупреждении, не более как бред. Хотя, это я написал как было в "совке". В лучшей армии Европы, а может уже и мира, все может быть и по другому.»

Відповідь на свій коментар ти зможеш подивитися в відеороликах "відпочиваючих з Уханя"...
12. orakul / 22 лютого 2020, 09:40 Цитувати
11.antibloger
«Відповідь на свій коментар ти зможеш подивитися в відеороликах "відпочиваючих з Уханя"»

Я написав про те як повинно бути, а не як є у гейропейській Україні, маючій найкращу армію в світі і найкращу демократію. Бачив я ті відео. Я зараз можу зняти на телефон старі поламані двері в сараї і виставити в ютюб написавши, що то так в Санжарах. Хоча, мабуть, те відое справжнє. І нічого в ньому нему такого страшного. Ну поламаний замок. Справлять. Те що душ «бється» не факт, на телефоні цього не перевіриш, а набрехати під замовлення могли що завгодно. Відео пішло гуляти, а ніхто не пішов перевірити, спитати у завгоспа і показати нам. Боятся вірусу, чи не пускають туди, чи просто то є брехня? Я на цю тему нічого не дивлюся бо вона запущена як вірус і нехрен його дивитися, бо буде те що із Селеною. "Перегляд телвізора небезпечний для здоровья", треба писати великими буквами на екрані, як пишуть на цигарках.
13. antibloger / 22 лютого 2020, 12:54 Цитувати
12.orakul
«Я написав про те як повинно бути,»

Та ти ж наче не дурний чоловік, а за цим разом пишеш... В Конституції також написано і про безоплатну медицину, освіту, суверенітет і т.д
14. Ltava / 22 лютого 2020, 17:08 Цитувати
4.alist
«Уявляю як зараз цим пасажирам і особливо їх сім’ям.
Тільки через 14 днів ці люди поїдуть по домівках,»


Пасажири зрозуміють що все це імітація а не карантин, перелізуть через паркан і підуть до дому :))
10.orakul
« Ясно, що з Зеленського толку не буде, але його зняття і розпуск ВРУ призведе до повного розвалу країни. Власне, для цього його й ставили.»


Так якщо його ставили для розвалу чому його відставка призведе до розвалу? Алогізм :))
15. Ltava / 22 лютого 2020, 17:12 Цитувати
Ненормативна лексика
3.alist
«Доктор Комаровский.»


Придурок цей комаровський який сам займається знахарством для заробляння грошей, в тому числі в кацапетії, і теж зомбує населення чомусь потім називаючи його не сповна розуму:(( Цинік і паскуда!!!!!!!!!
16. Filon / 22 лютого 2020, 19:10 Цитувати
10.orakul
«Ясно, що з Зеленського толку не буде, але його зняття і розпуск ВРУ призведе до повного розвалу країни. »

Тут, як зараз кажуть люто плюсую. Ніколи не думав, що наступну редакційну писатиму на підтримку Зєлі. Яке не є, а наше. Гарант. Нехай і символічний.
17. orakul / 22 лютого 2020, 19:36 Цитувати
14.Ltava
«
Так якщо його ставили для розвалу чому його відставка призведе до розвалу? Алогізм :»

Не, ну ти ж блін не тупи. Я тебе хвалю, хвалю, а ти ніт, ніт та й впореш якусь муйню. А як ти собі уявляєш розвал? Думаєш, що він видасть указ, поділить країну на частини, підпише акт в 3-х приміниках і доповість Соросу? Я ж написав - "його ставили". З цього не витікає, що він повинен буквально все зробити своїми руками. Він може про це й не здогадуватися. От його поставили, а тепер розшатають ситуацію і його звалять. Виникне новий хаос. Країна ментально вже поділена. Що далі? Кожна облрада візьме владу в свої руки.. керуючись безпекою гомадян, турботою за цілісніть країни, захистом від лютого агресора Путіна і т.п. далі читай про "парад суверенитетів" в СРСР. До речі вже Кравчук щось там ляпав, що Петя розшатує країну і хоче стати президентом її часитни. Навіть наче якась заява бувших президентів є з цьго приводу ,була. Але я не шукав і не читав, щоб не забивати голову. І так все давно ясно. А пришелепкам все одно нічого не доведеш.

Змінено 23.02.2020, 18:43
18. orakul / 22 лютого 2020, 19:47 Цитувати
13.antibloger
«В Конституції також написано і про безоплатну медицину»

Ну так написано. Я й вихожу з того, що написано. Написано, що не можна на червоне світло їхати, написано що 2х2=4. А що там свідомі придумають, то вже діло десяте, і воно непередбачуване. Вони он вже пишуть, що Путін в Санжарах все замутив. Та ще й так сурйозно доказуют. До речі, оця вся муйня повинна вирішуватися згідно Законів "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" і "Про захист населення від інфекційних хвороб" Ключова роль там відводиться Головному санітарному лікарю. Я щось не чув, щоб він щось говорив, чи щоб про нього згадували. Може вже й посади такої нема.
19. Ltava / 23 лютого 2020, 05:48 Цитувати
17.orakul
« А пришелепкам все одно нічого не доведеш.»


І Вам не хворать :)))
20. Filon / 23 лютого 2020, 11:19 Цитувати
18.orakul
« Ключова роль там відводиться Головному санітарному лікарю. Я щось не чув, щоб він щось говорив, чи щоб про нього згадували. Може вже й посади такої нема. »

Отут знову у "десяточку". Посада є, людини немає.
21. Ltava / 23 лютого 2020, 13:50 Цитувати
20.Filon
«Посада є, людини немає.
»


Здається і посади такої не має :)))

А як Вам перевертиш Решетило у цій ситуації ?:))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.