Весна прийшла, саджати будемо

Весна прийшла, саджати будемо

Ось, нарешті, і прийшла весна після зими, якої фактично не було. А тому настрій, відповідно, весняний, тобто прекрасний. І в цій редакційній говорити і писати будемо виключно про хороше і прекрасне. Тим більше, що негативу вистачить у інших публікаціях номера.

Отже, народ, що ж у нас хорошого було в Україні і районі останнім часом. Про коронавірус не будемо. Як кажуть: «Про мертвих або хороше, або нічого». Хорошого сказати нічого, окрім того, що невдовзі він помре і до кінця весни про нього згадуватимуть лише спеціалісти-вірусологи.

Усе ж інше в нас просто прекрасно. Ну от подумайте самі. Зими не було, отже... На опаленні зекономили. Це добре? Це — прекрасно! Весна прийшла рано і дружно, позитивні температури знову б’ють рекорди. Це добре? Поки що — так, далі — подивимось.

А як прийшла весна, то, як казав не так давно класик української політики, потрібно «Браті лапаті і капаті». І з ним не посперечаєшся. Як не посперечаєшся з іще свіжішим слоганом: «Весна прийде, саджати будемо».

Не знаю, хто як, а автор цієї статті саджав минулої весни, днями почне садити і цьогорічної. Збираюся посадити шовковицю, пізню абрикосу, кілька груш і яблунь та навіть… бамбук. Такий собі експеримент. До речі, саджанці отримав із Одеської області, де цей бамбук уже кілька років успішно росте.

Ну а якщо хтось у минулому році, читаючи отой слоган про весну і посадки, думав про щось інше, то нагадаю вічно живу приказку про те, що «Дурень думкою багатіє». А не дурень спочатку бере лопату, а потім саджає. Далі на вибір — картоплю, яблуню, бамбук. До речі, 20 березня в Україні за добу планують висадити 1000000 дерев. Думаю, що в акції візьмуть участь і ті чудики, які в минулому році на кожному стовпі саджати обіцяли. Ну, потрібно ж обіцянки виконувати. І хто потім посміє сказати, що Зе-команда обіцянки не виконує? А якщо влада виконує обіцянки — це як, добре чи погано, перемога чи зрада? Це — прекрасно! Посадять мільйон дерев — це чудово!

І, до речі, почав оце згадувати: а хто ж в Україні дійсно «саджав», а не лише язиком плескав. Згадали? Даю «наводку» — зараз того чоловіка в Україні немає, а як з’явиться, можуть і його «посадити». Хоча навряд чи, він же не голова сільради і не якийсь чиновник нижчого рівня.

Партія «Слуга народу» буде випускати друковану газету. Це вони спочатку заявляли, що їм і журналісти не потрібні, вони через Фейсбук, Інстаграм та іншу трясцю народ охмурюватимуть. Ой, вибачте, вестимуть діалог напряму. Та минув час, протверезіли. І зрозуміли, що бабусь і дідусів таки краще через паперову газету дурити. Бо в отих же фейсбуках і щось погане про владу написати можуть, а у своїй газетці все буде «чотко». Навіть «посадки» відбудуться.

Так що, отримуйте ще один подарунок від влади. За ваші ж гроші (але хто їх, ті гроші, рахує), але подарунок. Газета — це ж чудово. Нею можна пічку розтопити, дрова на пікніку, рибу на ній почистити. Ну, а на крайняк…. Самі розумієте. Хоча до «крайняка» ситуацію краще не доводити, гемороєм може закінчитися.

От бачите, скільки гарних, позитивних новин можна знайти, якщо вдуматися. Не все в нас в Україні погано, навіть у владі.

Ну і на десерт, так би мовити, головний позитив — 8 березня. Від імені редакційного колективу вітаю вас, наші милі, красиві і розумні. Наші жінки — це головне багатство України. Їх, як чорнозем, вивозять, вивозять, а менше не стає. Що б ми без вас і робили! Ну робили б щось, але то якось неправильно.

А тепер, зовсім без сарказму. Вітаємо всіх наших жінок із чудовим весняним святом! Миру, щастя, злагоди в родинах!


Автор: Ігор Філоненко
6 березня 2020, 09:03 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.