Проїзд у Дніпропетровську область із Полтавської не заблокований

Проїзд у Дніпропетровську область із Полтавської не заблокований

На дорозі Н-31 з боку Кобеляцького району установлений блок-пост. Мета його появи — попередження розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19. На блок-посту несуть службу поліцейські, медики та рятувальники.

Подробиці функціонування блок-посту на Н-31 для редакції розповів заступник начальника Царичанського відділення поліції Євген Манзюк.

Поліцейський наголосив:

— Усі водії та пасажири повинні знати, що ніяких обмежень для руху транспортних засобів немає. Автомобілі вільно в’їжджають і виїжджають з території Дніпропетровської області. Навіщо блок-пост? Єдине і головне завдання — запобігти можливому поширенню небезпечної хвороби, що має назву коронавірусна інфекція COVID-19. Поліцейські зайняті тим, що забезпечують зупинку транспортних засобів і дотримання публічного порядку. А медики проводять вимірювання температури за допомогою спеціального термометра пірометра. Він вимірює температуру тіла людини дистанційно. Заміри проводять у всіх: і у водіїв, і у пасажирів. Спочатку блок-пост установили поряд зі знаком «Дніпропетровська область», але згодом перенесли вглиб території, до села Ляшківка. Причина переносу — покращення умов роботи для людей, котрі на ньому чергують. Чергування відбувається цілодобово і потрібно забезпечити людей освітленням, теплом, водою. На в’їзді в Ляшківку це зробити простіше. Завдання, яке перед нами і медиками поставлене, — це вимірювати у всіх температуру і направляти на обстеження людей, у яких пірометр зафіксував температуру тіла вищу, аніж 37,5 градуса. Працівники ДСНС в основному опікуються забезпеченням життєдіяльності блок-посту.

Також Євген Манзюк розповів про результати роботи блок-посту. За кілька днів чергувань медики виявили двох чоловіків із підвищеною температурою. У одного — 37,5, у другого — 37,8. Обох направили в Царичанський ПМСД. Медики діагностували в одному випадку — бронхіт, у другому — ГРВІ. Конфліктів і непорозумінь між поліцейським і медиками та громадянами, за словами Манзюка, під час служби на блок-посту не було. Усі, кого обстежують, ставляться до таких заходів безпеки із розумінням.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
26 березня 2020, 08:57 | Царичанка | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.