Регіонам обіцяють кредитну програму для ремонту доріг

Регіонам обіцяють кредитну програму для ремонту доріг

Обласні державні адміністрації отримають можливість залучати додаткове фінансування під місцеві гарантії для проведення ремонтів та будівництва доріг місцевого значення. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський.

За його словами, механізм залучення цих коштів було напрацьовано в спільному проекті Офісу президента, уряду і «Укравтодору», а відповідні законопроекти для залучення додаткового фінансування на оновлення місцевих доріг уже зареєстровані у Верховній Раді.

Зеленський зазначив, що тісна співпраця уряду, парламенту, Нацбанку і місцевої влади допоможе ефективному оновленню доріг.

У свою чергу, учасники наради доповіли, що в середньому області використали на оновлення місцевих доріг 30 % доведених асигнувань з початку року. Однак у окремих регіонах цей показник не перевищує 5–10 % через неготовність проектно-кошторисної документації на об’єкти ремонту, заплановані в 2020 році.

Президент закликав прискорити реалізацію проектів, на які держава вже направила гроші. Також президент закликав кожну область надати програми оновлення всіх місцевих доріг у своїх регіонах.

1 червня 2020, 09:17 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.