Мирослав Кувалдін: «На карантині в мене чухалися ноги. Але то був не коронавірус»

Мирослав Кувалдін: «На карантині в мене чухалися ноги. Але то був не коронавірус»

Як відомо, творчі  люди весь час перебувають у шаленому русі. Аж раптом пандемія коронавірусної хвороби примусила їх усіх зупинитися. Були відмінені концерти, у багатьох припинилася навіть студійна робота. І що ж вони роблять в умовах карантину, сидячи вдома? Давайте разом спробуємо дізнатися про це.

Співачка Оля Полякова, добре відома мешканцям Кобеляцького та сусідніх районів завдяки феєричному шоу минулого літа, і зараз не нудьгує вдома, вона завжди придумує, чим себе зайняти. Одне з її занять на карантині — трансляції в Інстаграмі. Артистка веде прямі ефіри з різними зірками шоу-бізнесу і грає з ними в «Правду чи дію». У цих відео знаменитості відповідають на провокаційні запитання. Наприклад, Оля запитала поп-короля Філіпа Кіркорова, чи бив він своїх підлеглих, на що той відповів:

— Так, я часто б‘ю своїх працівників, саме через це я більше не беру своїх дітей на власні концерти, щоб вони не бачили насильства. Правда, потім я перед ними вибачаюсь і дарую їм дорогоцінні подарунки...».

Співачка теж поділилася власним досвідом, коли вона одного разу вдарила свого менеджера за те, що він на неї нецензурно виразився. Ще в грі є дія, у якій зірки виконують кумедні та божевільні покарання, наприклад, намалювати собі моноброву, з’їсти ложку борошна, зробити ніс, як у свині, та багато іншого.

Ще одна  відома вокалістка — NK або Настя Каменських, теж веде трансляції, але мета в неї не така, як у Олі Полякової. Вона розкриває секрети своєї хорошої фізичної форми. Три рази на тиждень співачка виходить у ефір о 9 годині ранку і займається фізкультурою разом зі своїми фанатами. Одночасно Каменських розповідає про дієві вправи для схуднення і, звичайно, — про корисне харчування.

Карантин для багатьох — це час відпочити, але не для наших зірок. Вони записують нові пісні, кліпи, що стосуються самоізоляції. За цей невеликий період з‘явилося багато хітів про коронавірус.

Легендарний гурт «The Rolling Stones» зняли кліп на пісню «living In a Chost Town» — це перша композиція колективу із 2012 року. У відео демонструються кадри спорожнілих мегаполісів.

Репер та продюсер Потап (Олексій Потапенко) у світлі останніх подій презентував пісню «Карантин» та випустив новий сингл «Дома».

NK в Інстаграмі опублікувала реп-композицію, у якій вона на п‘яти мовах заспівала про те, як важливо залишатися вдома.

Відома ведуча Леся Нікітюк записала кліп разом із гуртом «Patsyki z Franeka» — «Stay home». Англомовна пісня присвячена всім, хто втомився від карантину. Ведуча запустила в соціальній мережі TikTok  новий челендж під свою пісню, у якому жінки і чоловіки, вдягнуті у вечірнє вбрання, пораються по дому.

Найпопулярніший в соціальних мережах хіт з Мексики — «La Cumbia del Coronairus» Mister Cumbia. Ця пісня стала вірусною в Інтернеті. Під латиноамериканський ритм співак розповідає про правила гігієни, які вбережуть від хвороби.

Хоча потрібно відзначити, що музичні оглядачі і журналісти, котрі спеціалізуються на висвітленні новин і подій саме в шоу-бізнесі, досить критично поставилися до перших спроб рок і поп-зірок заспівати саме на «коронавірусну» тематику. За поспішність розкритикували навіть ікону рок-стилю The Rolling Stones.

Водночас як журналісти, так і самі музиканти сподіваються, що пандемія нової для людства хвороби та введені у зв’язку з нею карантинні заходи стануть своєрідним поштовхом до нових творчих звершень. Адже артисти несподівано для себе отримали можливість зупинитися, перепочити, осмислити реальність, а потім відобразити враження у творчості. Так вважає і наш земляк, відомий музикант, артист і телеведучий Мирослав Кувалдін.

 

Боявся більше за маму, вона медик і знаходиться в основній групі ризику

Добре знайомий кобелячанам Мирослав Кувалдін, який виріс на очах у людей середнього віку, а творчістю якого захоплюються як його однолітки, так і молодь, провів карантин у Києві. Але днями він завітав у рідні для нього Кобеляки і розповів про свої враження від пандемії та поділився планами на найближче майбутнє.

Мирослав розповів:

— Більше всього я хвилювався за маму. Вона в мене медик, до цього часу працює сімейним лікарем у кобеляцькій поліклініці. Я добре розумію, що вона в найпершішій групі ризику, адже постійно контактує із хворими людьми. Самі розумієте, здорові на прийом до лікаря не йдуть. Але все минуло нормально.

Ми ж із сім’єю були вимушені перебувати фактично на самоізоляції. У мене були відмінені всі концерти та виступи. Та нічого,  пережили. У мене одного разу зачухалася нога. Написав пост у Фейсбуці. Може, це невідомий прояв коронавірусу. Так мене порадами закидали. Але все минулося само собою. Думаю, то був прояв алергії.

Мирослав підтверджує, що вимушений перепочинок став прекрасним стимулом для творчості. Він говорить:

— Ніхто із творчих людей сидіти вдома без діла не може. А тут — ні концертів, ні репетицій, нічого. От і сидиш, пишеш пісні. Написав уже на альбом. Як для «The Вйо», так і для свого сольного проекту Jonych і Ципа band.

Зараз бачу, як музиканти «прокидаються» від вимушеної сплячки. «Грін Грей» уже дає концерт на вулиці. Такий собі багатоквартирник, музиканти виступають на вулиці, а глядачі спостерігають за цим із балконів та вікон. Можливо, хтось і на даху багатоповерхівок виступатиме. Досвід же є. Ще «Beatles» півстоліття тому на дахах виступали.

Також Мирослав згадує, що в 2020 році виповнюється тридцять років із дня першого виступу його і Сергія Підкаури проекту в рідних Кобеляках. Було це влітку 1990 року на східцях колишнього кінотеатру «Іскра». Зараз у цій будівлі розташований районний відділ освіти.

Кувалдін впевнений у тому, що невдовзі життя усіх українців повернеться у звичне русло. Хоча на його думку таке поняття, як соціальна дистанція, стане щоденною вимогою назавжди. Але музикант вважає у тому, що і з цією проблемою людство упорається, а вихід із будь-якої ситуації можна знайти. Якщо шукати, звичайно.


Автор: Яніна Климань
9 червня 2020, 09:16 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.