Кобелячанин із підозрою на COVID госпіталізований у Горішніх Плавнях

Кобелячанин із підозрою на COVID  госпіталізований у Горішніх Плавнях

Минулими вихідними по райцентру почали розповсюджуватися чутки, одна зловісніша за іншу. Нібито, один із жителів Кобеляк через коронавірус і викликану ним пневмонію підключений до ШВЛ, а в районі закривають інфекційне відділення місцевої лікарні.

Зранку в понеділок, 10 серпня, працівники редакції спробували перевірити правдивість інформації, що курсувала містом. Володимир Казирод, головний лікар районної лікарні, категорично заперечив факт закриття інфекційного відділення. Щодо госпіталізації чоловіка з підозрою на коронавірус Володимир Олексійович пояснив:

—  У нас в лікарні зараз немає людей, госпіталізованих з таким діагнозом. До «шевеелу» теж ніхто не підключений. Взагалі, до апарату штучної вентиляції легень підключають людей не лише з коронавірусом. Такої інтенсивної терапії інколи потребують і люди з інсультом, і такі, хто зазнає серйозних травм.

Щодо ситуації з припиненням роботи інфекційного відділення, Казирод уточнив:

—  Насправді ситуація є такою. Лікар цього відділення пішла в тарифну відпустку. На цей період ми госпіталізовуватимемо людей з відповідними діагнозами, котрі потребують лікування саме в такому відділенні, у горішнеплавненську лікарню. Дітей лікуватимемо тут, у Кобеляках. Вони будуть під наглядом наших педіатрів. Вийде лікар з відпустки —  і все увійде в звичний алгоритм роботи. Про цю нашу ситуацію знають у обласному Департаменті охорони здоров'я. Повторюю, про закриття відділення мова не йде.
Згодом редакція із надійних джерел отримала інформацію, що в чоловіка, який госпіталізований до лікарні в Горішніх Плавнях, таки підозрюють коронавірус. Два експрес-тести дали позитивний результат. Але без тесту ПЦР діагноз не вважається встановленим.

Дійсно, чоловік, котрий лікується в Горішніх Плавнях, отримує кисневу терапію. Але це зовсім не підключення до ШВЛ. Справа в тому, що цей чоловік страждає ще й від цукрового діабету. Тому медики й вирішили перестрахуватися і застосувати кисневу терапію. А взагалі, стан хворого характеризують, як задовільний.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
10 серпня 2020, 19:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.