Поліція Полтавщини викрила міжрегіональну злочинну групу наркоділків

Поліція Полтавщини викрила міжрегіональну злочинну групу наркоділків

У причетності до придбання, зберігання, перевезення та збуту «Метадону» на території Полтавської та Кіровоградської областей поліція об’єктивно підозрює чотирьох жителів Кіровоградщини. Двох із них затримали ввечері 11 серпня після чергової «оборудки». Спільники намагалися втекти від поліцейського переслідування на автомобілі «Ауді А6», однак були затримані біля одного із сіл Кіровоградської області, де облаштували свій «табір». 

Для припинення діяльності злочинної групи поліція реалізувала спеціальну операцію, в якій взяли участь детективи слідчого управління поліції Полтавщини, оперативники регіональних управлінь протидії наркозлочинності та Департаменту внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом Прокуратури Полтавської області, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Під час санкціонованих судом обшуків, що були проведені у трьох областях України, поліція вилучила згортки та полімерні зіп-пакети, електронні ваги, телефони, сім-карти різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи та готівку в національній валюті.

Андрій Гарастюк, тимчасовий виконувач обов’язків начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Двох фігурантів, яким 38 та 42 роки, затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення чоловікам про підозри та обрання їм запобіжних заходів. Ще двом спільникам (41-річному чоловікові та його 37-річній родичці) вже вручили підозри у скоєнні наркозлочинів та підготували клопотання про обрання запобіжних заходів».

На часі поліція опрацьовує інформацію стосовно інших осіб, які можуть бути причетними до міжрегіонального «наркобізнесу». Встановлено, що спільники продавали синтетичний препарат, який використовують для лікування наркотичної залежності, як шляхом безпосереднього контакту з клієнтами, так і через «закладки».

Детективи слідчого управління здійснюють досудове розслідування за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. У кримінальному провадженні призначені відповідні судові експертизи.






Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини
12 серпня 2020, 15:45 | Полтавщина | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.