Волонтери зібрали кошти на пам’ятник Юрію Олійнику

Волонтери зібрали кошти на пам’ятник Юрію Олійнику

Не минуло й двох місяців, як кобеляцькі волонтери, завдяки підтримці ветеранів ОСС (АТО) та благодійників, назбирали суму, достатню для того, аби увічнити пам’ять про загиблого земляка.

Про те, що місцеві волонтери розпочали збір коштів на встановлення пам’ятника на могилі загиблого під час виконання військового обов’язку уродженця села Іванівка Юрія Олійника, газета «ЕХО» повідомляла у вересні цього року. Днями представник волонтерського руху Тетяна Вільхова повідомила редакції, що сума, достатня для того, аби закупити матеріали та провести необхідні роботи, вже зібрана.

Вільхова відрапортувала:

— Станом на середину жовтня ми зібрали16 тисяч 140 гривень. Вартість матеріалів та деяких робіт становить 16 тисяч 400 гривень. Самі розумієте, що пару сотень ми вже зберемо. Так що пам’ятник Юрі Олійнику в Іванівці на цвинтарі невдовзі встановлять. Тим більше, що підприємець Юра Пронженко та його хлопці, які взялися за це діло, працюватимуть безкоштовно. На  все інше в нас гроші є.

За словами волонтерки, підготовчі будівельні роботи, які мають передувати встановленню пам’ятника, вже розпочалися. Територія біля могили залита бетоном, пізніше на ній викладуть плитку.

Кошти на виконання робіт у основному здавали ветерани ОСС  (АТО). Окрім того, певну суму зібрали родичі колишнього солдата та мешканці Іванівки.

Перед святом Покрови кобеляцькі волонтери працювали і в Кобеляках. Вони висадили хризантеми та провели роботи з благоустрою біля пам’ятника загиблим воїнам та на міському цвинтарі.

Говорить Тетяна Вільхова:

—  Влітку ми висаджували петунії біля пам’ятника, що на вулиці Шевченка, та на цвинтарі. Зараз садимо хризантеми. Окрім того, ми провели обрізку троянд, вигребли та винесли опале листя. Влада не надто переймається збереженням пам’яті про наших воїнів, а от прості люди часом приємно дивують. Коли ми працювали в Кобеляках біля пам’ятника, то повз проходили люди. Деякі з них поверталися і приносили саджанці хризантем. Тобто люди бачили, що ми робимо, купляли за власні гроші квіти і віддавали нам.

Також волонтери замінили прапори біля могил загиблих воїнів, адже раніше встановлені стяги були зіпсовані вітром та сонцем.


Автор: Ігор Філоненко
24 жовтня 2020, 10:26 | Полтавщина | Благодійність

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.