Під Кобеляками підірвали 100-кілограмову авіабомбу

Під Кобеляками підірвали 100-кілограмову авіабомбу

2 листопада поблизу Лучок із землі дістали авіабомбу ФАБ-100 . Виявив авіаційний боєприпас тракторист, який обробляв поле. Розорюючи землю, він зачепив плугом бомбу і витяг назовні. Вага «знахідки» 100 кілограмів.

У четвер, 5 листопада піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили боєприпас і перевезли його на підривний майданчик, біля Гайового.

Також спецпризначенці провели додаткове обстеження території. Інших боєприпасів на полі та поблизу нього вони не виявили.

Для знешкодження авіабомби рятувальники залучили екскаватор, що належить турецькій фірмі «Онур». Боєприпас помістили в 4-метрову яму, зарили його, після чого підірвали.

Зі слів кобеляцьких рятувальників, таку «знахідку» на території району виявили вперше.

 

Для довідки. Фугасні авіабомби (ФАБ) — це авіабомби, основною вражаючою дією яких є дія фугасу. Вони мають найбільш потужну дію серед авіабомб основного призначення. Маса вибухової речовини в бомбі приблизно становить 50%, також бомба має порівняно міцний корпус для проникнення в ґрунт або в перешкоди типу міжповерхових перекриттів будівель і споруд.










5 листопада 2020, 18:01 | Кобеляки | Надзвичайне



1. Седой / 6 листопада 2020, 11:32 Цитувати
неэффективно использовали... надо было в водохранилище, вот рыбы наловили бы! :)))
2. Slavko / 6 листопада 2020, 19:06 Цитувати
Голодній кумі хліб на умі
3. alist / 8 листопада 2020, 00:02 Цитувати
1.Седой
«надо было в водохранилище, вот рыбы наловили бы!»

Да, розумовий рівень пітекантропа.
4. Седой / 8 листопада 2020, 13:04 Цитувати
ЭйЛИСТУ ПОСВЯЩАЕТСЯ! Спасибо за пост, хотя я дэбилов и без и без личного представления определяю, Приятно что, слава Богу, Вы это осознаете ...Сочувствую близким... Самокритично - за это лайкаю. В чем несомненный плюс соцсетей и чатов - информация для всех. Без этого о том, что Вы ДЭБИЛ, знали только домашние. Оказывается, кроме потерь в экономике и социальной сфере, украинцы теряют и чувство юмора. Надеюсь - не все.
P.S. Славко, я такую рыбу не ем, бюджет позволяет питаться гораздо лучше :))
5. alist / 8 листопада 2020, 14:41 Цитувати
4.Седой
« Без этого о том, что Вы ДЭБИЛ, знали только домашние.»

От воно, яке дивне 21 сторіччя на постСССР територіях. Не подобається браконьєрство - ти автоматично "ДЭБИЛ". Пропонуєш таке, що нормальній людині і в голову б не прийшло - геніальний юморний СВЄТОЧ мудрості.
P.S. І головне не забувати в кожному 2-му коментарі, ввернути якусь самопохвальбу на тему "я ваще міліонер не те, що ви ніщеброди" Дитячі комплекси вони такі... все життя потім вилазять... в виді фантазій.
6. Седой / 8 листопада 2020, 20:22 Цитувати
открою тайну страшную - хорошая рыба не требует милионных вложений. А не имея достаточного ума, оценивать "розумовий рівень" незнакомых людей - это комплекс взрослый, пожизненный? Работай, не скачи и деньги придут сами :))
7. Slavko / 10 листопада 2020, 22:09 Цитувати
4.Седой
«я такую рыбу не ем, бюджет позволяет питаться го[[ЦИТАТА|4|Седой|я такую рыбу не ем, бюджет позволяет питаться гораздо лучше :»

у ямі згниєш швидше :")))
8. Седой / 11 листопада 2020, 19:08 Цитувати
у меня в жизни только одна проблема - как бы не простудиться на твоих похоронах :)
9. Slavko / 11 листопада 2020, 20:35 Цитувати
8.Седой
«у меня в жизни только одна проблема - как бы не простудиться»

Та не зарікайся ...

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.