Могилівська громада стала удвічі більшою

Могилівська громада стала удвічі більшою

Після закінчення чергового етапу децентралізації до існуючої Могилівської об’єднаної територіальної громади були приєднані дві сусідні сільські ради — Цибульківська та Новопідкрязька.

Після цього територія Могилівської громади збільшилася в розмірах майже у два рази. До приєднання двох сільських рад ОТГ займала площу в 146 квадратних кілометри, а зросла до майже 280-ти. Згідно із офіційними статистичними даними, на території Могилівської громади зареєстровані 6070 мешканців. Було — 4205.

Звичайно ж, мешканці Цибульківки, Новопідкряжу та Молодіжного взяли участь у виборах органів влади вже Могилівської громади. Як і очікувалося, керувати ОТГ, як і раніше, буде Валерій Дружко. Він впевнено виграв вибори, набравши 47 відсотків голосів від загальної кількості громадян, котрі взяли участь у голосуванні.

Більшість нових депутатів — самовисуванці.

На сайті ЦВК оприлюднена інформація і щодо результатів виборів депутатів Могилівської об’єднаної територіальної громади. Якщо за кілька днів не станеться якихось змін, то на першій сесії громади депутатські мандати отримають 22 обранці, які представлятимуть інтереси земляків у новій раді. Більшість із новообраних депутатів є самовисуванцями. Таких — десятеро із двадцяти двох. Також у раду мають зайти по четверо представників політичних партій «Слуга народу» і «Опозиційна платформа «За життя», по двоє від «За майбутнє» та «Батьківщини». Мандати отримають люди різного вікута соціального стану — від пенсіонерів до службовців та представників малого бізнесу. Наймолодшим депутатом стане 28-річний самовисуванець із села Супина Анатолій Василенко. Він тимчасово не працює. Найстаршим депутатом буде 65-річний пенсіонер із Проточів Валерій Сірман. Він балотувався на виборах, як самовисуванець.
Окрім названих громадян, як самовисуванці успішно балотувалися фермери Віталій Моня та Сергій Лисиця, вчителька Таїсія Турова, працівник підприємства по вирощуванню пушних звірів Денис Барабаш, безробітній Олександр Кібець, голова кооперативу «Екокрай Журавський» Віта Сирота, адвокат Володимир Стадниченко, управляючий ТОВ «Сади Приорілля» Юрій Яловой.

Під прапорами «Слуги народу» балотувалися і отримають мандати працівники виконкому сільради Марина Демченко та Валентина Невтриніс, вчитель фізкультури Юрій Цуканов та підприємець Олександр Повіренний, «За життя» представлятимуть  лісничий Анатолій Подушко та продавець Алла Мосійчук, водій «Дніпроводоканалу» Роман Дубовицький і підприємець Олександр Білий, «За майбутнє» — директор Будинку культури Віктор Коновий та фермер Володимир Головко, «Батьківщину» — пенсіонери Анатолій Калініченко і Володимир Мосієнко.


Автор: Ігор Філоненко
13 листопада 2020, 15:36 | Царичанка | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.