Царичанці – площу, Китайгороду – медамбулаторію

Царичанці – площу, Китайгороду – медамбулаторію

4 листопада на Царичанщину з робочим візитом приїжджав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. Він побував у трьох об’єднаних громадах. Зокрема цікавився, як триває будівництво двох об’єктів, на яке виділяли гроші із обласного бюджету. Мова йде про реконструкцію центральної площі в Царичанці та будівництво нової медамбулаторії в Китайгороді.

Як відомо, на будівництво амбулаторії в Китайгороді із обласного бюджету, згідно із програмою «100 +», було виділено 10 мільйонів гривень. У закладі має працювати один лікар сімейної медицини. За день він обслуговуватиме до тридцяти пацієнтів.

Влітку був проведений тендер на визначення фірми, яка здійснюватиме будівництво «з нуля». Переможцем стало ТОВ «Гріфіт» із Дніпра (керівник — Дмитро Устименко). І хоча «гріфітівці» запропонували за свої послуги найвищу ціну із чотирьох учасників, підряд віддали саме їм. Пропозиції трьох інших учасників відхилили через нібито невідповідність у поданій документації.  Та все ж у кінцевому результаті ціна будівництва трішки знизилася. Остаточна пропозиція від «Гріфіт» — 8 мільйонів 824 тисячі 875 гривень і 34 копійки.

Роботи по будівництву амбулаторії, яка розташована в центрі Китайгорода, на території старого парку, розпочали на початку осені поточного року. І буквально за пару місяців будівельники звели стіни. Зараз проводять утеплення стін. Потім установлять вікна, двері і перейдуть до внутрішніх робіт.

Китайгородський сільський голова Сергій Турський, який теж був присутній під час інспекції будівництва, прокоментував:

— Будують дуже швидко, я приємно вражений. Сподіваюся, і якість буде відповідною. Крім того, за словами Турського, він провів успішні перемовини із головою ОДА з приводу того, щоб із обласного бюджету на наступний рік виділили кошти на проведення благоустрою території, прилеглої до амбулаторії та сільського Будинку культури.

Турський пояснив:

— Будинок культури ми ремонтуємо за кошти місцевого бюджету. Дах уже відремонтували. Далі будемо поетапно продовжувати реконструкцію. На амбулаторію гроші виділила область. Так що в нас до весни буде два нових чудових об’єкти в центрі села. І дуже хотілося, щоб у комплексі до цього додався і оновлений парк із освітленням, новими лавочками, ігровими і спортивними майданчиками. Щоб ми отримали дійсно діловий і культурний центр громади. Але власних грошей у бюджеті може не вистачити для того, аби цей задум втілити в життя. Тому й звернувся до голови ОДА Олександра Бондаренка. Він схвально поставився до нашої ідеї. Кошти пообіцяв після того, як ми проведемо розрахунки.

 

Закінчать площу й школу і… добудовуватимуть стадіон

У всякому разі, надія на те, що в 2021 році відновлять і навіть закінчать роботи з реконструкції багатостраждального царичанського довгобуду, районного стадіону «Діброва», є. Про це говорить голова ОТГ Геннадій Сумський.

Геннадій Вікторович зазначає:

— Спочатку голова ОДА під час свого візиту до Царичанки відвідав місце робіт на нашій центальній площі та в школі. Він залишився задоволений побаченим. Роботи ведуться хорошими темпами, фінансування проводиться вчасно. До весни все буде зроблено. Можна й швидше, але самі розумієте, запускати фонтан взимку якось нелогічно. Уже навесні царичани отримають можливість насолоджуватися прогулянками по новій площі. А потім ми поїхали до стадіону. Я все розповів, показав, пояснив. Голова облдержадімінстації із розумінням поставився до нашої проблеми. Не ми почали і зупинили роботи. І громада власним коштом просто «не потягне» об’єкт вартістю в десятки мільйонів гривень. Тому нам пообіцяли, що реконструкцію стадіону включать у програму фінансування із обласного бюджету на наступний рік. А будуть гроші, то збудують швидко. Воно ж дійсно негоже, щоб таке селище, як Царичанка, не мало власного стадіону. Тим більше, що наша футбольна команда в цьому році спішно грає в Чемпіонаті області. Так що глядачам хотілося б дивитися на матчі за участю «Орілі» в Царичанці, а не їздити в Петриківку.

Геннадій Сумський поділився деякими нюансами майбутньої співпраці з обласною владою.

Він сказав:

— Перед нами Олександр Бондаренко поставив вимогу за кошти селищного бюджету оплатити зміни в проекті реконструкції стадіону. І ми це зробимо.

Нагадаємо, що за цінами 2019 року вартість реконструкції царичанського стадіону мала становити без малого 25 мільйонів гривень.

Також під час своєї поїздки Приоріллям, голова ОДА відвідав підприємство «Майсадур» у Могилеві та кінну базу «Лелеки» в Рудьці.
 






Автор: Ігор Філоненко
14 листопада 2020, 09:09 | Царичанка | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.