«Кременчук» вдома розгромив «Маріуполь»!

«Кременчук» вдома розгромив «Маріуполь»!

У перший день зими чемпіон України ХК «Кременчук» на арені «Айсберг» у 13 турі УХЛ Паріматч розгромив «Маріуполь» 8:2, та набрав 20 очок після 13 матчів. Стільки же у київського «Соколу», з яким підопічні Олександра Савицького зіграють у столиці 5 грудня о 17:00 у 14 турі.

…Перший період впевненіше розпочали господарі майданчика, володіючи територіальною перевагою в матчі. Саме тому рахунок відкрили «містяни» - на дев'ятій хвилині матчу Орлов скористався помилкою противника в захисті і прошив Дуве. Найкращий бомбардир минулорічного регулярного чемпіонату закинув свою першу шайбу у новому сезоні. Після цього гра трохи вирівнялася, а "чайки" почали створювати небезпечні моменти біля воріт Гордюшина. Однак замість того, щоб забити, маріупольці пропустили ще раз – на добиванні також дебютною шайбою в сезоні відзначився захисник Бойових. Таким чином, на першу перерву команди пішли з рахунком 2:0 на користь команди Олександра Савицького.

Другий період повністю повторив сценарій попереднього - першу половину періоду «Маріуполь» впевнено стримував натиск супротивника, а потім посипався і пропустив - кременчужани, зусиллями Кисельова, Тютченко і Пукса, тричі за 1 хвилину 55 секунд розписалися в воротах "чайок" і встановили рахунок 5:0 на табло. Місце у воротах гостей замість Дуве зайняв Качула.

У третьому періоді кременчужани вирішили не зменшувати гольових оборотів і закинули вже на 30 секунді після кидка Денискіна. І тільки після сьомої пропущеної шайби у виконанні Хришпенца "чайки" змогли вперше прошити Гордюшина - Чердак пасом вивів на ударну позицію Коваленка, який позбавив голкіпера «містян» шатаута. Через 10 хвилин «Маріуполь» зміг закинути знову - новачок клубу Корчоха закинув свою дебютну шайбу в чемпіонаті УХЛ Паріматч. Кременчужани зробили рокіровку воротарів – замість Гордюшина на лід вийшов Корнієнко. Це був його дебют у зрослому хокеї. Таким чином вперше в історії в УХЛ зіграли двоє вихованців кременчуцького хокею – Корнієнко та Варава.  І вже через три хвилини Коробов знову відзначився у воротах маріупольців і встановив остаточний рахунок на табло 8:2.



«Кременчук» - «Маріуполь» 8:2 (2:0, 4:0, 2:2)

Шайби: 1:0 Орлов (Созонов), 8:43; 2:0 Боєвих (Созонов, Пукс, більш.), 17:01; 3:0 Кисельов (Волков, Тютченко), 27:33; 4:0 Тютченко (Кисельов), 28:19; 5:0 Пукс (Боєвих), 29:18; 6:0 Денискін, 30:20; 7:0 Хришпенц (Пукс), 40:33; 7:1 Коваленко (Чердак, Сірченко), 42:45; 7:2 Корчоха, 51:44; 8:2 Коробов (Дубінін), 54:04;

Кременчук: Гордюшин (Корнієнко); Яковлєв - Алексюк, Хришпенць - Боєвих, Варава, Грицьких - Александров; Кисельов (К) - Волков - Тютченко, Созонов - Пукс (А) - Орлов, Коробов - Дубінін - Денискін, Савченко - Гриценко - Ворона.

Маріуполь: Дуве; (Качула); Скурихин - Сірченко, Костарєв - Цикало, Гуров - Петрухно; Чердак - Корчоха - Коваленко, Кобяков - Ромащенко - Луговий, Дурдиєв - Мостовий - Олійник, Філімонов.


Автор: пресслужба ХК «Кременчук»
2 грудня 2020, 11:30 | Кременчук | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.