Олександр Спиця заявляє, що виборча комісія діяла в межах закону

Олександр Спиця заявляє, що виборча комісія діяла в межах закону

Один із членів Кобеляцької територіальної виборчої комісії зробив заяву для преси, Олександр Спиця впевнений, що ні він, ні його колеги українських законів не порушували. І готовий доводити свою правоту в суді.

Зустріч із Олександром Спицею, членом Кобеляцької територіальної виборчої комісії, відбулася з його ініціативи. Олександр Іванович зателефонував до редакції і запропонував зустрітися. Мета — оприлюднити точку зору комісії на ситуацію, котра виникла під час першої після виборів сесії Кобеляцької громади.

Нагадаємо, що післявиборча сесія міської громади закінчилася скандалом. Точніше — демаршем більшої частини новообраних депутатів, котрі просто не прийшли на зібрання. І голова ТВК Лілія Песиголовець оголошувала результати виборів і вручала мандати лише міському голові Олександру Копельцю та восьми лояльним до нього обранцям.

У принципі, такого в історії кобеляцьких виборів ще не було. Редакція «ЕХО» повідомляла про згадані наступні за нею події в міськраді у публікаціях «Непозвоночні депутати не прийшли на неоголошену сесію», «Установча сесія Кобеляцької міськради: продовження. Але не завершення», «Чому важливо, аби міськрада розпочала роботу законно». А деякі фахівці в області місцевого самоврядування і права говорять, що через відсутність на першій сесії належної кількості депутатів у подальшому в судах можна буде оскаржити її рішення. Отже поставити під сумнів законність вступу на посаду і самого міського голови Олександра Копельця.

Олександр Спиця, телефонуючи до редакції, висловив готовність оприлюднити точку зору всієї комісії, як її повноважний представник.

Він сказав:

— Із самого початку роботи комісії я уповноважений працювати зі ЗМІ.

Звичайно ж, ми погодилися на зустріч і розмову. Адже представники комісії в обов’язковому порядку мають право на оприлюднення своєї позиції, інакше висвітлення ситуації буде аж ніяк не об’єктивним.

Зустріч відбулася. Вона була записана на відео. Сюжет розміщений на редакційному сайті. Ось, про що говорили.

 

«Я — людина Копельця»

Розпочав свою розповідь Олександр Спиця із для когось несподіваної, для когось очікуваної заяви.
Він сказав:

— Мене називають людиною Копельця в комісії (від автора: Олександр Копелець — кобеляцький міський голова). У мене перед виборами було дві пропозиції. Одна — від «Слуги народу» працювати в Полтавській комісії по виборах депутатів Полтавської районної ради. Друга — від партії «Довіра» йти працювати в міську комісію. У мене була розмова із цього приводу з Копельцем Олександром Олександровичем. І я йому поставив такі вимоги, щоб я працював у рамках закону. І він мене про це попрохав. Ми домовилися. Тепер з приводу того, що відбулося. Я говорив неодноразово і Решетилу (від автора: депутат Полтавської районної ради), і ще декому. Усе, що відбувалося на сесії, йшло не проти Копельця, а проти комісії. Усі ми знаємо, у що це вилилося. І на сесію не прийшли, і коли були зареєстровані депутати, то раптом почали забирати свої заяви. Уся ця колотнеча була кимось організована.

Від редакції: між тим, депутати, які не явилися на першу сесію, усі говорили про те, що не були належним чином поінформовані про її проведення. Жодного офіційного повідомлення в ЗМІ чи на офіційних сайтах в Інтернеті не було.

Із цього приводу Олександр Спиця пояснив:

— Коли ми зареєстрували 17 депутатів, то нову раду можна було вважати сформованою і ми мали її узаконити. Але чомусь 9 із 17‑ти зареєстрованих почали забирати заяви. Мотивація у всіх однакова — помилка в написанні назви партії. Казали, що через 15 хвилин принесуть назад. І так і не прийшли. Тоді було прийняте рішення. Я обдзвонив 7 депутатів. Ще до двох телефонувала Аліна Панасенко, член виборчої комісії. Я тим, із ким говорив, пропонував прийти на комісію і або написати заяви про відмову від реєстрації, або зареєструватися. І тоді ми проведемо сесію. Вони знали, що 12 листопада буде сесія. Яким чином їх про це повідомляти — це питання комісії. Якби ми написали на сайті, то сказали б, що не прочитали. Якщо є бажання не прийти, то причина знайдеться. У той же день 12 листопада в 9 годин ранку до нас прийшов Василь Кіптілий (від автора — депутат міськради від «Слуги народу»), привів за руку Тамару Гординську (теж депутат міськради). Я йому сказав, що буде сесія. Він мені прямо сказав, що вони ще будуть думати, чи приходити. Без 5 хвилин до десятої прийшов Анатолій Таранушич і подав заяву про реєстрацію. Йому теж було сказано про те, що сесія відбудеться. Так що депутати знали. Але чомусь не прийшли.

 

Хто їх рахує, тих депутатів

На зауваження з приводу того, що ТВК оприлюднила на сайті міськради повідомлення про проведення сесії вже «заднім числом» через п’ять годин після її проведення, Спиця пояснив наступне:

— Так, я визнаю, що так воно й було. Повторюю, яким чином ми повідомимо депутатів про сесію — це питання комісії. Але вже після всього, коли пішли інтерв’ю, хтось вирішив викласти повідомлення на сайт, таким чином перестрахуватися. Не потрібно було цього робити, це зіграло проти комісії.

З приводу відсутності на сесії необхідного для її проведення кворуму, Олександр Іванович сказав:

— Ми виконали свою місію. Ми зібрали обраних депутатів. Скільки їх прийшло чи не прийшло, ми не рахували. Там рішень ніяких не приймали. Ми оголосили про результати, повідомили депутатів, що вони обрані, а далі вже сесію вів міський голова. Якби ми чекали 20 днів, а потім ще 2 тижні, то нас би, навпаки, обвинуватили б у затягуванні часу. А потрібно кадрові питання приймати, бюджетні, коронавірус, знову ж.
Між тим, у Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» є стаття 46 пункт 12. Там сказано, що сесія є повноважною. Якщо в її роботі беруть участь більше половини від діючого складу. У кобеляцькому випадку — це 14 депутатів. А на згаданій сесії були присутні лише вісім.

Із цього приводу член ТВК сказав наступне:

— Це вже про діючу сесію, де рішення приймаються. Ми ж рішення там не приймали, ми навіть депутатів не рахували. Тому вважаю, що комісія нічого не порушувала.

На підтвердження своїх слів Спиця надав відповідь із обласної прокуратури на листа, підписаного групою міських депутатів. За його словами, такі ж листи були направлені в ТВК, ЦВК та РНБО. Із прокуратури відповіли, що таким питаннями не займаються. Про реакцію інших органів поки що нічого не відомо.

І наостанок Олександр Спиця висловив готовність зустрітися в суді з депутатами, які спробують оскаржити правомірність проведення першої сесії Кобеляцької міськради. Він вважає, що в залі суду під присягою кобеляцькі обранці визнають той факт, що знали про проведення сесії і свідомо її проігнорували.
Редакція дала змогу висловитися всім сторонам конфліктної ситуації. Звичайно, було б добре отримати вердикт неупереджених фахівців‑юристів, ще краще — суду. Хоча… Істинність прислів’я про «закон, як дишло» в українських реаліях ще ніхто не відміняв.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
3 грудня 2020, 18:48 | Кобеляки | Політика



1. микола козак / 3 грудня 2020, 19:37 Цитувати
Ну і що тут неясного .Просто звичайний саботаж , еимось організований , про що потрібно розбиратись в ДБР.У декого з депутатів дуже великі амбіції , дуже ж таки хочеться управляти.
2. микола козак / 3 грудня 2020, 19:41 Цитувати
Пане Філоненко , а який процент населення читає повідомлення на сайтах.Тут у вас наприклал не більш 20 осіб.
3. Filon / 3 грудня 2020, 19:52 Цитувати
[[ЦИТАТА|2|микола козак|ут у вас наприклал не більш 20 осіб. ]
Станом на зараз тобто на 19,50 оцю новину опубліковану о 18,48 вже переглянули майже 200 чоловік. А весь цей номер - більше 11 тисяч. Якби ТВК мала бажання, то своє повідомлення про скликання сесії розмістила б і на сайті міськради, і у нас. Немає проблем. Ми ж не міськрада. То вони звикли у підпіллі жити.
4. Ltava / 3 грудня 2020, 20:46 Цитувати
" Джельтельмени удачі" !!!!
5. Serg73 / 3 грудня 2020, 21:39 Цитувати
Ненормативна лексика
Мені одне цікаво, чому у Біликах нема саботажу депутатів, як ти кажеш Спиця, а у нас депутати прям дракони якісь.Просто там до влади прийшла людина з мізками в голові, а не з старечим маразмом та самодурством як у нас,який людей за людей не вважає, село іде вперед, а ми місто назад, не соромно Жуківський телепню. Скрильник уміє говорити і домовлятися з людьми, і не вигонить з роботи так як ти своїх,як ти кажеш, дебілів і раклів, а залишає усіх своїх і набирає ще з інших сільських рад,і премія у нього до зарплати 10% а не так як у тебе 150,все ніяк не нажерешся,ну нічого я думаю ці депутати "дадуть "тобі дулю з маком а не 150%
6. микола козак / 4 грудня 2020, 09:49 Цитувати
3.Filon
« Filon /»

Ви сам знаєте , що більша частина громадян України не має доступу до інтернету ,а користується в основному молодь , яка має смартфони та невелика частина компютери хоч і тут в основному молоді люди , отже виставляти щось на сайтах марна справа , бо молодь навряд цікавить коли відбудеться сесія і як будуть реєструватись , а потім забирати заяви новообрані депутати із-за своїх амбіцій.Звичайно в такій атмосфері плідної роботи не варто чекати.
7. микола козак / 4 грудня 2020, 09:54 Цитувати
На сьогодні на ютуб ваше відео продивились 233 перегляди , при тому , що хтось міг його включити 2-3 рази не додивляючись до кінця , то чи змінила б щось публікація на сайті для населення?
8. Ltava / 4 грудня 2020, 15:54 Цитувати
5.Serg73
«Просто там до влади прийшла людина з мізками в голові, а не з старечим маразмом та самодурством як у нас,який людей за людей не вважає, село іде вперед, а ми місто назад, не соромно Жуківський телепню. »


Не прийшов до влади а ВИ його обрали хто за гречку хто за лавочки а хтось бо ліньки було на вибори ходити!!! Що обрали те і править)))
9. Ltava / 4 грудня 2020, 15:59 Цитувати
6.микола козак
«бо молодь навряд цікавить коли відбудеться сесія і як будуть реєструватись ,»

99% населення не цікавить ні сесія ні депутати , а оголошення потрібно все рівно робити бо порядок у владі це ДОТРИМАННЯ ПРОЦЕДУРИ!!! Але в інтерв’ю Спиця вас "переграв"((
10. Serg73 / 4 грудня 2020, 17:05 Цитувати
Для Ltava,я сам особисто бачив як працівники міської ради бігали по місту і активно агітували за свого боса, я думаю це їх заслуга в перемозі в 433 голоса ,так він їм тепер і віддячує, хоче усіх виперти з роботи, а ще говорять, що цей самодур зняв усі премії і доплати, за те що працівники погано агітували і пройшли не ті депутати які б йому хотілося
11. Filon / 4 грудня 2020, 17:51 Цитувати
МИКОЛО СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ВАС НЕ ВИМИКАЮ "КАПСЛОК", СКОПІЮВАВ ТЕЖ СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ ВАС, ХОЧА ВИ САМ ЯК ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ КОРИСТУВАЧ МОЖЕТЕ ГЛЯНУТИ КІЛЬКІСТЬ ПЕРЕГЛЯДІВ НА САЙТІ ЕХО, А Є ЩЕ ФБ, Є ЩЕ ІНСТАГРАМ,
......Редакція дала змогу висловитися всім сторонам конфліктної ситуації. Звичайно, було б добре отримати вердикт неупереджених фахівців?юристів, ще краще — суду. Хоча… Істинність прислів’я про «закон, як дишло» в українських реаліях ще ніхто не відміняв.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
Тижневик «ЕХО» №49(896) від 03.12.2020

Подобається 0

вчора, 18:48 | Кобеляки | Політика 1139/738 | Редагувати МИКОЛА, А ВМИКАТИ ДУРНЯ _ ЦЕ СТИЛЬ КОПЕЛЬЦЯ, ХЧО ЩО ЙОМУ ВМИКАТИ? БОВДУР ВІН Є БОВДУР.
12. Filon / 4 грудня 2020, 17:53 Цитувати
Ой забув. Це ж Микола в бронепоїзді..Миколо отам внизу цифірки 1138 - то кількість переглядів. Соррі.
13. Ltava / 4 грудня 2020, 18:17 Цитувати
10.Serg73
«,я сам особисто бачив як працівники міської ради бігали по місту і активно агітували за свого боса, »


Проблема не в підлеглих які агітували( не тільки в них) а в людях що купилися на цю агітацію чи на 500 гр які їм родавали))
14. Filon / 4 грудня 2020, 19:13 Цитувати
6.микола козак
« потім забирати заяви новообрані депутати із-за своїх амбіцій.»

От я до цього часу не можу зрозуміти, як комісія віддала депутатам зареєстровані заяви? Дав, забрав, пішов, прийшов. Анархія мать порядка.
І як вони провели так звану першу сесію, не те що не зареєструвавши присутніх депутатів, а навіть не пораховувши їх? Цитата із Спиці "Ми зібрали обраних депутатів. Скільки їх прийшло чи не прийшло, ми не рахували".
А на фіга взагалі було ті вибори оголошувати. Бовдура на вічне царство і ніяких депутатів. А то вони у телепня тільки під ногами плутаються. Кіно і німці. Точніше "Тупий і ще тупіші"
15. Чудо Юдо / 4 грудня 2020, 20:09 Цитувати
7.микола козак
«На сьогодні на ютуб ваше відео продивились 233 перегляди , при тому , що хтось міг його включити 2-3 рази не додивляючись»

Та ні, Ютуб хрен двічі одну і ту ж людину порахує, він останнім часом наскільки прискіпливий став, що не завжди і «чисті» перегляди рахує.

А тим часом Спиця і Філон у ФБ набрали уже 1400 переглядів: Посилання на www.facebook.com

Нині далеко не лише малолітки в соцмережах сидять, повірте. Навіть моя теща і та зависає там! :)
16. Ltava / 4 грудня 2020, 20:37 Цитувати
15.Чудо Юдо
« лише малолітки в соцмережах сидять, повірте. Навіть моя теща і та зависає там! :)»


А вашій дружині тоді скільки років ?)))
17. Fuks / 4 грудня 2020, 22:09 Цитувати
Ненормативна лексика
Надоїла вже ця полеміка.Харош Копелець,а депутати ще кращі.Шановні нешановні Ясинські,Таранушичі,Шевченки,Решетили,Дриги,Рафальські,Слокви,Жукови,Жуки і прочіє.Ви десятиліттями правили цим нещасним районом і вибачте за грубість просрали його.Зараз ви знов хочите править,так беріть і правте,щось робіть.Копелець щось робе.Правильно чи не правильно але робить,а ви лиш бла бла.Вашу роботу попередню видно.Район вхойдохали,вхойдлхаєте і громаду.Хоча народ заслуговує таких депутатів..
18. Ltava / 5 грудня 2020, 08:18 Цитувати
17.Fuks
«.Хоча народ заслуговує таких депутатів..»


Добавити нічого (((
19. микола козак / 5 грудня 2020, 11:06 Цитувати
Вперше за останній рік я відмітив фукса піднятим вгору пальцем.А взагалі при вуличній демократії чогось толкового виглядати не варто.У багатьох із вас складається враження , що я рву рубаху за Копельця , але це не так.Я не сприймаю , коли так звані активісти , валили памятники , а влада мовчала ,коли активісти вкидали чиновників в сміттєві баки- влада мовчала , коли пан Філоненко і деякі коментатори називають людину , хай вона і найгірша , бовдуром , телепнем.Вся наша біда не в Копильцеві , все починається з гори.Є Конституція в якій ніхто не змінив і де передбачено безоплатну медицину , освіту , право на працю і т.д.Хто з нас звернувся до суду , що всі проведені реформи порушують наші права , хто подав заяву до ДБР , аза неправомірну сесію кобеляцьких депутатів пішли заяви в усі інстанції і чомусь думаю , що за підписами тих же депутатів саботажників , які ходили реєструвались , а потім забирали свої заяви , які знали про сесію , але просто не пішли в зал засідань .Важливо звичайно дотримуватись всяких там регламентів , але коли на кожному кроці порушуються основні засади Конституції , то піднятий ажіотаж навколо Копельця і кобеляцьких депутатів саботажників виглядає ну принаймі непристойно.Якби депутати бажали плідно працювати , а не тримали кулаки за пазухою , що деякі з них пролетіли на посади , то вони самі б цікавилися коли буде та сесія , бо після цієї дурнуватої територіальної реформи ми не скоро оговтаємось.А кількість переглядів на ютуб і феєсбук ніякого значення не мають , тож панові Філоненко , як редактору , потрібно закликати і Копельця і депутатів не до протистояння , а до плідної співпраці.
20. Filon / 5 грудня 2020, 11:55 Цитувати
[[ЦИТАТА|19|микола козак|тож панові Філоненко , як редактору , потрібно закликати і Копельця і депутатів не до протистояння , а до плідної співпраці.
А можна конкретніше, без бла-бла-бла. Плідна співпраця у міськраді вже була. Мільйони за хвутбол, на знущаня над тваринами, на створення незаконних звалищ, Невиплата зарплати працівникам комунгоспу, маски із трусів за 20 гривень. "Плідна співпраця" зі злодієм і бовдуром - це злочин. Кримінальний між іншим.
21. Fuks / 5 грудня 2020, 12:08 Цитувати
Прав і не прав редактор про плідну співпрацю.Мера хорош він чи поганий вибрали люди,і з цим треба погодитися,депутатів також,хоча багато з них очолювали списки партій і на мажоритарці мабуть би пролетіли.Рада сформована.Значить треба працювать а не вияснять відносини.не правильно зібрав сесію Копелець то хай зберуть депутати і приймуть всі рішення.Зрозуміло було б якби це було до реформи,там би щось продублювало РДА а так нове утворення,скільки людських доль стоїть за ними а вони качелі катають.Здається що все робиться цілеспрямовано щоб вбити Кобеляцьку міськ раду,і приєднати до Біликів чи Комсомольська..
22. микола козак / 5 грудня 2020, 12:51 Цитувати
Ну якщо пан редактор розуміє співпрацю бла-бла-бла , тоді продовжуйте нагнітати обстановку.Ваша поведінка зрозуміла , ви виясняєте особисті стосунки з Копильцем через ввірений вам засіб масової інформації і замість донести людям правду , всякими способами стараєтесь занурити суспільство в болото.Якщо ви бачили маски з трусів по 20 грн що їх продавав Копилець -заява в правоохоронні органи , ви ж за сесію навіть в генпрокуратуру і ДБР зварганили заяви.Людям надоїсть оця грязь , яку ви використовуючи свою посаду , розповсюджуєте.
23. Ltava / 5 грудня 2020, 13:21 Цитувати
21.Fuks
«Мера хорош він чи поганий вибрали люди»


Візьміть зошит і порахуйте кількість виборців, проголосувавших і підтримавших (( люди його не обрали, це захват влади((

21.Fuks
« багато з них очолювали списки партій і на мажоритарці мабуть би пролетіли.»

Більше того, депутати у владі теж не набрали більшість голосів у партіях))

17.Fuks
«.Копелець щось робе.»

Це нагадало анекдот про імпотента -"ну хоч так, хоч щось вийшло" )))

Змінено 05.12.2020, 13:45
24. Filon / 5 грудня 2020, 13:23 Цитувати
22.микола козак
«-заява в правоохоронні органи ,»

Якби в Україні діяли правоохоронні органи, то Копелець би вже й по амністії вийшов. Причому не один раз.
25. микола козак / 5 грудня 2020, 14:07 Цитувати
[[ЦИТАТА|24|Filon|Якби в Україні діяли правоохоронні органи, то Копелець би вже й по амністії вийшов.
То рядом з публікаціями на Копильця , розповідайте як правоохоронці не діють , пишіть генпрокурору , ДБР і т.д.Якби ж вони діяли , то вже б сиділи і ті , що вам розповідали , як їм мішають дуби в лісополосах , та і багато інших
26. Ltava / 5 грудня 2020, 14:49 Цитувати
25.микола козак
«Якби ж вони діяли , то вже б сиділи і ті , що вам розповідали , як їм мішають дуби в лісополосах , та і багато інших»


То ж ви повідомили про злочин поліцаям ?))
27. микола козак / 5 грудня 2020, 20:22 Цитувати
26.Ltava
«То ж ви повідомили про злочин поліцаям ?))
»

То про ті дуби бізнесмен розповідав не мені , а Філоненку , а про це я вже прочитав тут.
28. Filon / 6 грудня 2020, 17:58 Цитувати
27.микола козак
«о про ті дуби бізнесмен розповідав не мені , а Філоненку »

Розповідав. Філоненкко все добросовісно описав. І не лише це. І не один раз. А вони кажуть, що газет не читають. Ну і які претензії до Філоненка? Якщо я писатимуть н статті, а заяви, то вже інша професія, точніше, хоббі. Один раз в житті заради цікавості написав заяву в поліцію по мотивах статті. Це коли Копелець на сесії набрехав про 20 випадків коронавірусу у Царичанці. Йому це нічим особливим не загрожувало, адмінка, мінімальний штраф і все. Але браві реформовані поліцейські навіть це не спромоглися розслідувати. Хоча що там розслідувати? Офіційна відповідь із департаменту охорони здоровя Дніпропетровської області і складай протокол на міського голову за розповсюдження недостовірної інформації. Відео є, свідки є, відповідь на запит є. так що Миколо ваші закиди з приводу недоказаності правопорушень щодо вкрадених грошей на масках, на футболі ( там теж була публікація розписана так, що тільки в протокол занось і готова справа) є нічим іншим як лукавою демагогією. Не діють правоохоронці, не діють.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.