Біличани вибороли перемогу в «афганському» турнірі

Біличани вибороли перемогу в «афганському» турнірі

Волейбольний колектив із селища став кращим серед шести учасників.

13 лютого в Біликах відбувся волейбольний турнір, присвячений 32‑ій річниці виведення радянських військ із Афганістану.

У змаганнях взяли участь шість команд з Біликів, Бутенок, Червоних Квітів, Іванівки, Котовського й Дрижиної Греблі.

Як розповів методист фізичного фиховання Сергій Ананенко, турнір уперше проходив у Білицькій громаді, але організатори сподіваються, що він стане традиційним і з кожним роком кількість учасників буде зростати.

У підсумку, третю сходинку турнірної таблиці посіла котовська «Молодь», другими стали волейболісти з Іванівки, а перемогу вибороли біличани. Їм вручили кубок та медалі.

Наступного дня в Чорбівці проходив шахматно-шашковий турнір серед дорослих та дітей. Його проводив спортінструктор Віталій Цікура. За результатами ігор, серед дорослих у шахматах кращими стали Василь Хвостик, Микола Татара і Олексій Хурса. У шашках Хурса і Татара теж дали урок учасникам. До них приєднався Віктор Стокоз.

Серед дітей перемогу святкували Антон Щербак, Володимир Рибалка та Іван Маньківський. Призери і переможці «афганського турніру» були нагороджені дипломами.

Згідно календарного плану, у Білицькій громаді кожні вихідні проходитимуть спортивні змагання.

— У нашій ОТГ працюють чотири спортінструктори Віктор Цікура, Микола Нестеренко, Станіслав Жук і Тарас Дрига, — говорить Сергій Ананенко. — Вони займаються організацією й проведенням турнірів. Уже 20 лютого в Бутенках стартував відкритий волейбольний турнір пам’яті Козловського. За ним відбудуться волейбольні змагання серед ветеранів. 6 березня запланований жіночий турнір.

Далі розпочнуться шашковий і шаховий чемпіонати, настільний теніс. А наприкінці березня будуть проводитись міні-футбольні змагання. Наразі свою готовність на участь заявили шість команд.

У понеділок, 15 лютого, працівники Виконавчого комітету Білицької селищної ради привітали воїнів‑афганців із 32‑ю річницею виведення військ у Афганістані. Усього в громаді мешкають 42 колишніх солдати радянської армії, які проходили службу на території Республіки Афганістан.

У селищній раді «афганців» поздоровив начальник гуманітарного відділу Іван Данько. Він вручив чоловікам подяки і грошові нагороди. Його колеги в територіальних округах провели урочисті заходи, на яких відзначили воїнів‑афганців.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
19 лютого 2021, 15:02 | Карлівка | Спорт і здоров'я

1. Zorn / 19 лютого 2021, 15:39 Цитувати
Дякую за розповідь про спорт в Білицькій громаді. А як працюють 15 спортінструкторів Кобеляцької ОТГ? Чекаємо на анонси Їх роботи.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.