Бібліотеки Дніпропетровщини отримали понад 18 тис нових книжок

Бібліотеки Дніпропетровщини отримали понад 18 тис нових книжок

У 2021-му бібліотеки Дніпропетровщини отримали понад 18 тис нових книжок. Фонди оновили 26 книгосховищ області. На це держава виділила майже 2,3 млн грн, повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Бібліотеки отримали твори сучасних українських письменників, україномовні переклади зарубіжних авторів, новинки галузевої літератури. Понад 800 назв від 62 видавництв», – сказали в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Серед новинок – комікси та казки, книжки про техніку й мистецтво, історію та психологію. А ще – енциклопедії і художня література.

«Дуже не вистачало літератури саме зі шкільної програми. Наприклад, творів Василя Чемериса. Тепер маємо більше примірників. Отримали саме ті книжки, які замовляли – є і зарубіжна класика в українському перекладі, і твори сучасних авторів», – розповіла методист Васильківської центральної районної бібліотеки Оксана Криськова.

Книги надійшли до бібліотек Дніпра, Жовтих Вод, Кам’янського, Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Новомосковська, Павлограда, Покрова. А ще Апостолового, Васильківки, Верхньодніпровська, Слобожанського, Криничок, Межової, Перещепиного, Покровського, П’ятихаток, Солоного, Томаківки, Широкого, Петриківки та Софіївки.


Автор: пресслужба Дніпропетровської ОДА

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.