Вакцинуйся, не вакцинуйся, а платити доведеться

Вакцинуйся, не вакцинуйся, а платити доведеться

Одразу хочу зазначити, що був, є і планую залишатися прихильником вакцинації, як дієвого заходу, аби уберегтися від багатьох хвороб. Після того, як захворів на цукровий діабет, кожного року роблю щеплення від сезонного грипу. І, як результат, більше десяти років не хворію. А можливо, перебіг грипу настільки легкий, що його неможливо відрізнити від звичайного нежитю. Хоча у свій час та й до сьогодні доводиться багато дискутувати із противниками будь-яких щеплень. Та власний емпіричний досвід таки вагоміший.

А от від запланованої нинішньою владою вакцинації від коронавірусу відмовлюся однозначно. Думаю, так зроблять більшість українців. У всякому випадку, опитування, проведене днями редакцією «ЕХО», свідчить про те, що більшість земляків не будуть вакцинуватися від COVID-19. Станом на понеділок, 22 лютого, із 162 респондентів, які відповіли, 123, тобто абсолютна більшість, сказали категоричне «ні». І лише три людини побажали вакцинуватися без додаткових умов і пересторог. Ще 9 анонсували готовність зробити щеплення в разі, якщо цей процес буде повністю безкоштовним.

До речі, один із користувачів додав у опитування власний варіант відповіді. І за нього, за цей варіант, проголосували 26 чоловік. Вони підтримали позицію про те, що щепитися від коронавірусу таки потрібно, але після ретельної перевірки самої вакцини. Один респондент заявив, що готовий взяти участь у вакцинації після того, «як це зробить все керівництво».

Ну тут виникає риторичне запитання: «А як перевірити вакцину?». Хто із простих смертних може це зробити? Швидше за все, ніхто і ніяк. Хоча в неті розповсюджується інформація про те, що вакцину від коронавірусу успішно розробили, вкололи собі кілька студентів-медиків, у тому числі і українців. Це — до того, що нічого надскладного в її розробці немає. Та й терміни виготовлення і запровадження вакцини від коронавірусу нічим не відрізняють від аналогічних для пандемічного грипу.

А найпростіша перевірка — це, вибачте за цинізм, подивится, як вакцини спрацюють на ізраїльтянах, данцях та інших шведах. Нехай вони вколяться, а ми, мавпочки, подивимося, чи перетворяться усі ті люди на зомбі чи рептилоїдів. Жартую, звичайно.

Так що, якщо не брати до уваги різноманітні конспірологічні теорії щодо чіпування чи зомбування населення планети Земля за допомогою вакцин, нібито й аргументів проти вакцинації немає.

Але от я особисто вакцинуватися не буду. Чому? Та через абсолютно безцеремонне і цинічне нав’язування сьогоднішньою українською владою отого самого щеплення.

Наш Президент уже встиг «виперлити», що він, бачте, вважає (цитата):

— «Масово в школах, в університетах, в лікарнях, я вважаю, має бути. Кабмін знає мою думку. Вони повинні розробити цю програму. Я вважаю, що це правильно. Окрім приватних структур та інших ситуацій, — з ними буде складніше. Я думаю, треба говорити про це: чому такі форми ми робимо. Повинні говорити з бізнесом, зі школами приватними. Наприклад, у школах: діти переносять досить легко, але вони переносять все додому. Ось складнощі. Тому там не може вчитель відмовитися від вакцинації, я вважаю. Просто не має права. Так як і лікарі. Наприклад, вони сьогодні працюють з COVID-хворими людьми. Не можна не вакцинуватися».

Узагалі-то він може вважати все, що завгодно, як комік Вова Зеленський. Але ж як Президент,  нібито,  Гарантом Конституції Володимир Олександрович має бути. А там чорним по білому записано, що «...Кожен має право на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам».

Так, держава має право ввести певні обмеження для громадян, які пішли проти її волі. У тому числі, у розрізі відмови від вакцинації. Але це право держави має бути закріплене в Законі. А в Україні на сьогодні немає законодавчо закріпленого обов’язку вакцинуватися від коронавірусу.

Нагадаю, що є такий загальнодержавний документ, як Календар профілактичних щеплень в Україні. Це, по суті, перелік обов’язкових, запроваджених державою щеплень. До цього переліку занесені туберкульоз, поліомієліт, правець, дифтерія, кашлюк, кір, краснуха, гепатит В, паротит, гемофільна інфекція. І немає жодного слова про коронавірус.

Як немає на сьогоднішній день ні Постанови Кабміну, ні розпорядження Головного санітарного лікаря про обов’язкове щеплення від COVID-19. А без усього цього Вовині «вважалки» нічого не вартують. Як нічого не вартують і оті всі «результати опитувань», які публікують більшість вітчизняних ЗМІ і які нібито свідчать про те, що 75 відсотків українців бажають вакцинуватися від коронавірусу.

Ну брехня ж, ну не хочуть 75 відсотків українців вакцинуватися. Добре це чи погано — інша справа. Але будь-яка добра хороша справа не робиться за допомогою такої нахабної брехні, як це відбувається в період так  званої пандемії.

Та, по великому рахунку, і Зеленський і всі йому подібні прекрасно знають, що українці не хочуть вакцинуватися. Але їм, властьімущим, на це глибоко начхати. Адже  навіть у разі гучного провалу кампанії по вакцинації, у чому українські чиновники теж не сумніваються, вони на цій афері зароблять десятки, якщо не сотні мільйонів доларів. Вакцину то закуплять. А потім можуть, як у «Кавказькій полонянці», — у прірву викинути. А заплатять за всю цю аферу своїми грошима не Зеленський, Степанов чи Шмигаль, а ви, шановні читачі, заплатите. Податками своїми.

Так може провакцинуєтесь, щоб гроші не пропали?


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
26 лютого 2021, 09:16 | Полтавщина | Редакційна

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.