Куріння в ліжку призводить до смерті

Куріння в ліжку призводить до смерті

Про те, що куріння тютюну призводить до багатьох хвороб, пишуть на кожній пачці з-під сигарет. Про це попереджають медики. А пожежні повідомляють про приклади того, як куріння призводить до миттєвої смерті.
21 лютого на території Кобеляцької громади сталася чергова трагічна подія — під час пожежі загинула людина. Статистика починає тривожити. За перші два місця зими під час пожеж зафіксовано аж три випадки загибелі людей. Один — у Кобеляках, другий — у Біликах і третій — у Деменках.

У всіх трьох випадках до пожежі і фатальних наслідків призвів так званий людський фактор. Хоча результати всіх необхідних експертиз ще не отримані, але попередні висновки робити вже можна. Так, у Біликах і Деменках загорання найімовірніше сталося через куріння в ліжку. Це — дуже часта причина виникнення пожежі. На жаль, цілком дорослі люди нехтують елементарними вимогами безпеки і здорового глузду, курять, кидають недопалки, засинають і .. І вже не просинаються.

Ще один випадок загибелі одразу двох людей у Кобеляках теж стався через порушення вимог безпеки. Цього разу — при використанні газових приладів.

Раніше в навчальних закладах висіли плакати «Сірники — не іграшка для дітей». Зараз, схоже, вже діти мають вчити своїх мам, батьків, дідусів і бабусь основ безпеки життя.

Співробітники Кобеляцького райвідділу ДСНС звертаються до всіх — до батьків, до дітей і онуків, із закликом дотримуватися вимог пожежної безпеки і здорового глузду.

Не паліть у ліжку самі і не дозволяйте цього робити своїм рідним. Якщо ви їх дійсно любите.
 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
25 лютого 2021, 19:11 | Кобеляки | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.