З 1 квітня рентгенплівки купувати не доведеться

З 1 квітня рентгенплівки купувати не доведеться

До редакції надійшло запитання від одного з читачів. Людина цікавилася тим, які ж послуги в місцевих медичних комунальних закладах є платними. Щоправда, респондент не уточнив, що конкретно має на увазі — лабораторний аналіз, придбання рентгенплівки чи консультацію лікаря.

Та все ж, ми звернулися до головних лікарів кобеляцьких закладів із проханням озвучити перелік платних послуг. І Володимир Казирод, і Любов Коломієць відповіли, що ввірені їм заклади платних послуг не надають.

Так, Володимир Казирод пояснив:

— Платними послугами в нас є лише профогляди. Усі інші медичні послуги надаються безкоштовно.
На запитання щодо вічної проблеми із придбанням хворими плівок для рентгенівських знімків, головний лікар зазначив:

— Дуже сподіваюся, що з 1 квітня і плівки для рентгенівських знімків люди не куплятимуть. У всякому разі, ми вже готуємося їх закупити за гроші лікарні із наступним поверненням витрачених коштів національною службою здоров’я. Так має бути. Адже з 1 квітня наша лікарня заключає новий договір із НСЗУ. Там передбачене фінансування і на цей вид медичного товару. Перевіряють нас із служби кожного дня. І кожного дня висувають нові вимоги. Напевне, кобелячани вже помітили, що ми розпочали ремонт ґанку в приймальному відділенні. Там усе має бути зроблено згідно з вимогами про рівний доступ до закладів. Одного пандусу не достатньо. Ми вимоги виконаємо. Сподіваюся, і Служба виконає свої зобов’язання.

Любов Коломієць, керівник ПМСД, також запевнила, що платних послуг заклад не надає. Навіть ПРЛ-тести за направленнями роблять безкоштовно.

P. S. Редакція буде вдячна своїм читачам за будь-яку інформацію щодо можливих негараздів як у медицині, так і в інших сферах. Але, будь-ласка, задаючи питання і повідомляючи про порушення ваших прав, конкретизуйте проблему. У даному випадку — хто, коли і за яку послугу взяв із вас гроші.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
27 лютого 2021, 10:12 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.