Дороги Білицької ОТГ ремонтуватимуть на 4 мільйони

Дороги Білицької ОТГ ремонтуватимуть на 4 мільйони

Якщо, звичайно, Агентство місцевих доріг виділить половину цієї суми.

На останній сесії Білицької селищної ради депутати затвердили місцеві програми та розподілили вільний залишок коштів.

Начальник відділу економічного розвитку і фінансування Роман Бутко нагадав селищним обранцям, що ряд програм уже були затверджені. Та в зв’язку зі змінами в розподілі вільного залишку, їх напрямки розширилися.

Усього селищні обранці розподілили вільний залишок у сумі майже 8,5 мільйона гривень. Кошти виділяли як під програми, так і на потреби установ, що діють на території громади.

Програма ремонту й реконструкції дорожнього покриття передбачає співфінансування з Агентством місцевих доріг у Полтавській області. У цьому році Агентство планує виділити на ремонтні роботи доріг Білицької громади 2 000 000 гривень. Аналогічну суму передбачили і в бюджеті селищної ради.

Відповідно до програми придбання в комунальну власність об’єктів нерухомого майна, у Степовому з’явиться будівля для зборів громадян. Її обладнають для потреб жителів населеного пункту. Вартість будівлі — 78 000 гривень.

Згідно з програмою розвитку масового спорту, запланована реконструкція стадіонів у Біликах і Бутенках. 270 000 гривень депутати передбачили на документацію для капремонту білицької спортивної споруди і 114 000 — на завершення реконструкції бутенківського стадіону.

Для розвитку освіти й культури депутати виділили кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації з капітального ремонту двох білицьких шкіл і будинків культури у Дрижиній Греблі та Жуках.
1 750 000 спрямували на Центр первинної медико-санітарної допомоги (забезпечення зарплатою лікарів і фельдшерів, закупку медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, завершення капремонту ФАПу в Дрижиній Греблі). Також селищна рада замовить проектно-кошторисну документацію для капремонту будівлі Центру ПМСД.

Крім того, кошти спрямували на житлово‑комунальне господарство, соціальний захист і роботу виконавчого комітету.

 

Комунальний автопарк розшириться

Секретар селищної ради Альона Демиденко повідомила, що з товариства «Агрофірма Добробут» надійшов лист про передачу трактора ХТЗ.

Селищний голова Микола Скрильник, у свою чергу, додав, що попередньо звертався до керівництва агрофірми про виділення трактора, пожежного автомобіля, вантажівки САЗ і бензовоза.

— На сьогодні є погодження про повну безкоштовну передачу «Добробутом» нам трактора ХТЗ, укомплектованого боковим відвалом. Це практично Т-150, але вже вдосконалений, — сказав Скрильник. — Також наш депутат Петро Слоква передав у комунгосп трактор МТЗ-80 з причепом. Плануємо далі поповнювати автопарк комунального господарства. У понеділок агрофірма передає нам трактор і пожежний автомобіль ГАЗ-66, який зараз знаходиться в Бреусівці. Авто отримає білицька пожежна частина. Працюємо з «еменесниками», аби нам передали Зіл-131. Його мають перегнати з Семенівки чи Гадяча.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
4 квітня 2021, 10:35 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.