Прем’єр-міністр: Мінагрополітики вже цього року повинне розпочати відновлення зрошувальних систем

Прем’єр-міністр: Мінагрополітики вже цього року повинне розпочати відновлення зрошувальних систем

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 8 квітня відбулася нарада з питань проекту зрошення земель.

В обговоренні взяли участь Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерства фінансів, голова Миколаївської ОДА Віталій Кім, голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький і  голова Херсонської ОДА Сергій Козир.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Президент України поставив завдання цього року розпочати відновлення зрошувальних систем. І Уряд зі свого боку має насамперед забезпечити оперативну передачу майнових комплексів Міндовкілля у сферу Мінагрополітики.

«На сьогодні більша частина меліоративної та іригаційної інфраструктури перебуває в управлінні Держагентства водних ресурсів. Відповідно Міністерство аграрної політики та продовольства, відповідальне за відновлення зрошувальних систем, наразі не може розпочати практичну роботу у цьому напрямку. Швидке розв’язання цього питання дасть можливість Мінагрополітики вже поточного року розпочати реалізацію пілотних проектів з відновлення зрошувальних систем, що допоможе аграріям суттєво збільшити врожай», — зауважив Денис Шмигаль.

Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, іригаційна реформа є серед основних пріоритетів Міністерства: «Цей рік для нас є визначальним. Ми розуміємо, як сформувати інституційну та законодавчу основу, і згідно з цим планом ми готові рухатися».

Заступник Міністра захисту довкілля й природних ресурсів Михайло Хорєв доповів, що на доручення Прем’єр-міністра була проведена нарада, за підсумками якої напрацьована дорожня карта з передачі майна в управління Мінагрополітики.

Денис Шмигаль доручив Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів визначити конкретні кроки з чітким терміном виконання для юридичної й документальної передачі інфраструктури.


Автор: «Урядовий портал»
9 квітня 2021, 12:13 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.