Як не стати «мільйонером»

Як не стати «мільйонером»

Днями колега по журналістському цеху Наталія Пузина надрукувала в себе на сторінці у Фб пост про те, як ледве не «розбагатіла». Із нею зв’язалася абсолютно незнайома їй людина і запропонувала стати спадкоємицею просто шалених, як для звичайного українця, грошей. Щось там сім із лишком мільйонів у дуже твердій валюті.

Одразу пригадав історію із власного життя. Було це ще в часи, коли люди спілкувалися між собою при допомозі паперових, а не електронних листів.

Приїжджаємо в гості до мами дружини. А вона нас зустрічає дуже обурена і схвильована одночасно. І починає карати за безалаберність. Мовляв, хіба ж можна отак недбало до грошей ставитися.

Починаємо виясняти, що ж сталося. І теща показує листа, якого знайшла в купі паперу, котрий ми їй привезли, щоб пічку розтоплювала. А там написано, що ми виграли якийсь дорогий автомобіль.

От теща і виказала:

— Що ж ви оце, діти, творите! Вам таке багатство  в руки потрапило, а ви його в мотлох викидаєте.

Посміялися. Потім пояснили, що просто не могли нічого виграти. І не тому, що нещасливі. А тому, що не граємо в такі ігри. Та ще й розповіли про, по меншій мірі, десяток знайомих чи родичів, котрі теж «вигравали» подібні призи. Спочатку всі раділи і планували, що робитимуть із грошима або дорогим авто. А потім — соромливо мовчали, намагаючись не згадувати історію із шаленим виграшем.

Так і в історії, котру оприлюднила Наталія Василівна. Їх, таких історій, — тисячі. Їй написав «адвокат» загиблого англійця, ще комусь — смертельно хворий француз, дуже часто пишуть представники нігерійських принців або й самі принци. І всі пропонують мільйони, якщо не десятки мільйонів доларів.

І нібито всі вже все знають про подібні методи обману. Як і про те, що в кращому випадку їм запропонують перед отриманням супердорогого автомобіля чи величезного грошового призу придбати набір каструль або сковорідок. А в гіршому — видурять пару-трійку сотень вже своїх «кровних» доларів.

Але ж «ведуться». Жадібність, вона така. Засліплює і затьмарює розум.

Щиро сподіваюся, що люди, які ще читають редакційні, мають достатньо розуму, аби усвідомлювати, що ніхто й ніколи їм нічого «на халяву» не дасть. Ще й іншим нагадають, що безкоштовний сир буває лише в мишоловці.

А головне.. А навіщо от вам особисто оті «халявні» мільйони? Здоров’я, як відомо, за них не купиш. Вічного життя — тим більше.

То, можливо, краще бути просто щасливою і зовсім не обов’язково при цьому — багатою людиною? Питання зовсім не риторичне. А до відчуття щастя, як відомо, кількість грошей має ну дуже опосередковане відношення. І якщо ви нещасливі без мільйона, то із його отриманням зміниться лише одна складова. Будете нещасливими з мільйоном.

Так що пробуйте стати щасливими без мільйона.


Автор: Ігор Філоненко
16 квітня 2021, 09:07 | Полтавщина | Редакційна



1. Selena2017 / 16 квітня 2021, 09:58 Цитувати
Уряд анонсує повальне переведення пенсій на банківські картки-- відкриває ще ширші можливості для шахраїв : літніх пенсіонерів обкрадуть банки і пройдисвіти.
2. Fed654Frumos / 16 квітня 2021, 10:05 Цитувати
Так це ж,за вашими словами,паростки нового в сьогоденні,які не зрівняти зі злочинним минулим,пані Селено.

Змінено 16.04.2021, 10:14
3. Borch / 16 квітня 2021, 12:24 Цитувати
1.Selena2017
«літніх пенсіонерів обкрадуть банки і пройдисвіти.»


Головне що це будуть Українці. Генетично зв’язані з своєю землею. Все залишиться в великій дружній родині! Тому нічого переживати.
4. василь овсієнко / 16 квітня 2021, 16:00 Цитувати
1.Selena2017
«Уряд анонсує повальне переведення пенсій на банківські картки-»

Нічого поганого в цьому немає , навіть значно полегшує життя.Я теж пенсіонер і вже не один рік користуюся інтернет-банкінгом , поповнюю телефон , сплачую комуналку не чекаючи в чергах , поміняв дистанційно постачальника газу , відкривав дистанційно рахунок в приватбанку , отримував електронний підпис і т.д.Неодноразово отримував про значні грошові і речові виграші .Біда в іншому , що при впровадженні таких новацій немає кому навчити людей , а потім і не всі мають можливість купити той клятий смартфон , на який потрібно пенсіонеру відкладати кілька років , а при мінімальних пенсіях це взагалі неможливо.
5. Selena2017 / 16 квітня 2021, 16:03 Цитувати
3.Borch
«Головне що це будуть Українці»


Біда українців якраз і полягає в тому , що серед них водиться такий шашіль як борщі та феді-оракули.
6. Selena2017 / 16 квітня 2021, 17:23 Цитувати
4.василь овсієнко
«4. василь овсієнко / сьогодні, 16:00»


От я сАме про "біда в іншому" . Ті пенсіонери, що пололи ланку та не випадали з трактора , не мали змоги здобути ще й комп"ютерну грамотність . І не тільки вони, бо старість багато чого відбирає в людини. Силу-силенну факторів треба було врахувати, перш ніж жахати, особливо сільських людей, такою перспективою. Естонії , де роками переходили на суцільні комп"ютерні розрахунки, у нас ще довго не виглядати.
7. Borch / 16 квітня 2021, 18:50 Цитувати
5.Selena2017
«Біда українців якраз і полягає в тому , що серед них водиться такий шашіль як борщі та феді-оракули.»


Ніколи не займався шахрайством і обманом. А тим паче пенсіонерів. Тому так, можливо в цьому найбільша біда українців. Зовсім не в тому, що навчання вважається чимось непотрібним. Потім можна спихнути що від зорі до зорі с трактора не вилазив, тому і інтернет це щось с роду адроного колайдера. Навіщо в чомусь розбиратись, все по телеку покажуть і розкажуть.

На лоха завжди найдеться бажаючий його розвести! Тому не будь лохом. Україна це чи США, тут ролі не грає.
8. василь овсієнко / 16 квітня 2021, 19:05 Цитувати
6.Selena2017
« Ті пенсіонери, що пололи ланку та не випадали з трактора , не мали змоги здобути ще й комп"ютерну грамотність . І»

Я думаю , що хто захоче , той подолає ту не таку вже і складну компютерну грамотність.Пенсіонерам непотрібно вивчати програмування , встановлювати систему , а всього лиш тикати по підсказках .А систему наладить той , хто вміє це робити.Нічого складного немає , лише зрозуміти , що це полегшення для тебе і виявити бажання ,а старість теж не перепона , мені теж уже не мало.
9. Selena2017 / 16 квітня 2021, 19:50 Цитувати
8.василь овсієнко
«8. василь овсієнко / сьогодні, 19:05»


Щиро бажаю Вашому оптимізму не зазнати перешкод та розчарувань.
10. Седой / 16 квітня 2021, 20:51 Цитувати
Щиро бажаю Вашому оптимізму не зазнати перешкод та розчарувань.(к) Щирость и Селена - несовместимые понятия :)))
11. orakul / 18 квітня 2021, 06:16 Цитувати
4.василь овсієнко
«
Нічого поганого в цьому немає , навіть значно полегшує життя»

Та є й погане. Скажіть сліпій, глухій бабці, що їй від цього полегшає. А от обдурять її запросто. І це ж ще промовчимо про те, що десь треба взяти той смартфон чи комп, а грошей на хліб нема. Нас же вчили що буде ринок, буде якесь право вибору послуг і т.п. А тут тупо заставлять, примусово переведуть. А потім за якусь хреновину бабці ту картку заблокують. Ну, наприклад, скажуть, що вона сепарка, колаборантка, бо розказує внукові правду про своє життя. А тіпа грамотний внук ще й сам ту бабцю здасть, ну як Павлік Морозов. Про вакцинацію взагалі промовчу. Як би там не було, але це безпрецедентний тотальний контроль. Це якраз і буде отой справжній а не придуманий ГУЛАГ, якого Селена так боїться. З тим її першим коментом і я згоден. Селена інтуітивно відчула, що скоро славетні поцреоти-демократи і її будуть стригти як вівцю. Тоді вона вже рада буде хоч в трактористи, та тільки фігвам. Не буде з неє Паші Ангеліної. Ну а головне в цій картковій заморочці це те, що ви ніде не знайдете куди ділись ваші гроші. Ніякі служби кібербезпеки нічого вам не скажуть, бо це тіпа таємниця. Ваші грощі від вас таємниця. Хуцпа однако. І це не придумане, це так в Ощадбанку . Можу написати цілу стаю про пригоди з блокуванням паролю, не виданих грошах з банкомату і пустою тратою часу на їх поверненя і встанолення елементарного.
12. василь овсієнко / 18 квітня 2021, 15:27 Цитувати
11.orakul
« orakul »

Якщо думати , що обдурять , то дурять і з налічкою , дурять на вагах , дурять , продаючи порчене , дурять на касі.Я колись писав , що при купівлі хліба на кожній хлібині обважують від 30 - до 100 гр , навіть поліцію кликав , ті приїхали і почали мені доводити , що за це відповідає виробник , а не продавець , хоч це звичайна необізнаність поліцейських.Я навіть заяву написав , але відповідь чекаю вже два роки.Я не заперечую , що і з картками є проблеми , але за всим поторібно самому слідкувати .А те , що заблокують картку , то также згідно прийнятих законів слугами народу , можуть і вашою пенсією погасити ваші борги по комуналці , не питаючи у вас , просто не видаватимуть вам ту злощасну пенсію , як на картку , так і налічкою.Товарно-грошові відносини , так пише он тут в коментах в минулому пролетарій , а нмині буржуа.А потім , налічку ж не відміняють , хто не бажає картки , отримує налічку.Все для блага народу від його слуг.
13. Slavko / 18 квітня 2021, 20:33 Цитувати
11.orakul
«Можу написати цілу стаю про пригоди з блокуванням паролю, не виданих грошах з банкомату і пустою тратою часу »

Ахаха ! Ти тут стараєшся, а тобі не платять). У вас вічно ракети падають і танки не заводяться і всі винуваті ))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.