Геннадій Коваленко: Навіть якщо звалище в лісі закриють, проблема нікуди не подінеться

Геннадій Коваленко: Навіть якщо звалище в лісі закриють, проблема нікуди не подінеться

Депутат Полтавської обласної ради заявляє про готовність допомагати у вирішенні дуже болючої для Кобеляцької громади проблеми.

У минулому номері газети ми повідомляли про те, що Полтавський окружний адміністративний суд фактично визнав незаконним звалище в лісі поряд із Кобеляками.

Тут потрібно одразу зазначити, що офіційна ухвала, яку оголосив суддя Ігор Шевяков, ще не опублікована. Але вона буде розміщена на сайті суду, якщо не в кінці цього тижня, то на початку наступного.

Після цього Кобеляцька міська рада може оскаржити рішення. Мине ще кілька тижнів, можливо — місяців. Але, зважаючи на оголошену в державі Україна стратегію на ліквідацію всіх нелегальних сміттєзвалищ, можна припустити, що й суд вищої інстанції підтримає рішення Полтавського окружного адміністративного суду.

Але ж… Визнання звалища в лісі незаконним і заборона вивезення міських відходів у вказане місце зовсім не вирішує проблему утилізації кобеляцького непотребу. Навпаки — це лише її загострює. Адже, по-перше, накопичене сміття, а це десятки, якщо не сотні тисяч кубометрів, необхідно буде вивезти з лісу, по-друге, потрібно кудись вивозити нові відходи, які «продукують» щоденно.

Про те, як можна вирішити проблему, ми говорили із депутатом Полтавської обласної ради Геннадієм Коваленком. Геннадій Борисович постійно буває в окрузі, по якому балотувався, і знає про всі успіхи чи негаразди громади.

Він говорить:

— Я знаю про рішення суду. Чітко усвідомлюю те, які наслідки будуть після того, як вердикт остаточно вступить у силу. Хочу одразу підкреслити і наголосити, що не маю на меті і не збираюся витрачати свої час і сили на те, аби виясняти, хто в цій ситуації правий, а хто винуватий. Для мене, як для людини, як для громадянина, все давно зрозуміло. Але як депутат я маю допомогти громаді, завдяки довірі якої був обраний до Полтавської обласної ради. І обраний не вперше. Якщо люди довіряють, то потрібно виправдовувати їх довіру. Отже, зараз забуваємо про пошуки «цапа-відбувайла» і починаємо думати й діяти. Безумовно, я не маю юридичного чи морального права керувати кобеляцьким міським головою і депутатами. Я можу лише допомагати їм. Щоб зробив би я. Хочу поінформувати владу і громаду, що в бюджеті Полтавської обласної ради є незадіяні кошти, котрі можна використати на екологічні цілі. Ці гроші просто ще не розподілили. І їх, ці кошти, можна і потрібно задіяти для того, аби ліквідувати звалище в лісі. Адже, знаючи, який у Кобеляках бюджет, я чітко усвідомлюю, що міських грошей для вирішення проблеми не вистачить. Тому пропоную міській владі терміново підготувати звернення до всіх обласних депутатів, пов’язаних із цим виборчим округом. Це і ваш покірний слуга, і Сергій Жук, і Босенко, і Тимоха. Нехай зберуться міські депутати, ми приїдемо і разом підемо до голови обласної ради Біленького, до голови облдержадміністрації Синєгубова, пояснимо ситуацію і будемо добиватися виділення екологічних коштів саме на Кобеляки.

За словами Геннадія Коваленка, часу в міської влади зовсім небагато, але він ще є. Чергова сесія Полтавської обласної ради має відбутися 14 травня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
14 травня 2021, 20:14 | Кобеляки | Суспільство



1. Ltava / 14 травня 2021, 22:58 Цитувати
14 травня закінчується, результати окрім триндижа є !????
2. Випадковий / 15 травня 2021, 11:57 Цитувати
Ну куплять сміттєвоз, а далі??? Як вирішувати проблему сміттєзвалища? Депутати цим уже не переймаються, опозиції немає, на сесії тільки "одобрямс": всі отримали земельку, мер-підтримку, а виборців у черговий раз пошили в дурні.
3. Чудо Юдо / 15 травня 2021, 12:55 Цитувати
Суд закрив сміттєзвалище біля цегляного заводу у 2014 році. 5 років ні разу з цього приводу ніхто не почесався, аж поки не закрила вже його прокуратура.
Тоді, у 2019, у авральному порядку почали валити купу у лісі. Зуб даю - за 2 роки ніхто нічого і не думав на цю тему.
Зараз закриють це звалище – відразу ж почнуть валити десь у іншому лісі, майже на 100% впевнений. А любителі Копельця будуть кричати: "Ну як так умні, так скажіть куди ЗАРАЗ його дівати??? Уже ж треба!"
А той, хто повинен якраз про це думати (і отримує за це некислу зарплату) робити свою роботу і не хоче. Бабусями концерти пограють, вони потім відгавкають і проголосують...
4. саша ставицький / 16 травня 2021, 09:13 Цитувати
Чи то автор виклав так матеріал , чи то такі бездіяльні обласні депутати , яким потрібно писвати звернення .Всі знають , що в Україні проблема номер один -сміття.Перш за все , що ми його виробляємо дуже багато без ніякої на це потреби і невже потрібно названому депутату , чи тому ж голові обласної ради обовязково чекати звернення від Копильця , щоб вирішувати питання сміття і не тільки в Кобеляцькій тепер громаді.Ну напише Копилець звернення , яке може ніхто і читати не буде , бо проблема всієї України , що далі?Ну прийме суд ще якийсь там вирок , а судді знову нестимуть своє сміття в сміттєві баки , яке знову нікуди вивозить , окрім лісу , чи в якийсь яр.Мені здається , що потрібно починати зменшувати виробництво сміття , в нас в погоні за грошима вже і голку можуть впакувати в величезну коробку , бо у великій розкрашеній коробці її швидше куплять , потім непотрібно нести в сміття те , що можна дома переробити і т.д. .
5. FreeMen / 17 травня 2021, 22:57 Цитувати
Незрозуміло в цій ситуації одне, якщо це загально державна проблема Держави, то яка її роль у вирішенні цього питання...
Зрозуміло, що Сашко Сашкович як і більшість провінційних «колгоспників» використовує банальні прийоми ухилення від відповідальності, користовуючись недолугим законодавством і неспроможністю правоохоронних органів. Але ж..
Де політика держави у стимулюванні діяльності з сортування на місцях, де дотації, субвенції .. на сортувальні станції, визначення придатних до цієї діяльності земділянок тощо. Нема ni hrina.
Все по принципу: треба в армію - плати, хочеш закосити - то ж плати )
А нема покарання колгоспникам , нема і страху діяти далі, засипаючи довкілля потомкам, бо там сашко білявий заріша, а патлатий спочатку зробить проблему , а потім її героїчно виріше, заробивши лишнього должнічка)
6. саша ставицький / 18 травня 2021, 14:49 Цитувати
5.FreeMen
«Сашко Сашкович як і більшість провінційних «колгоспників» »

Не можна з такою неповагою відноситись до колгоспників , адже вони довгі роки годували велику країну і саме після розграбування колгоспів Україна опинилась там , де є.Розумію , що ваше завдання було хоч якось згадати Копильця , без нього в ЕХО нічого було б і висвітлювати.А проблема дійсно загальнодержавна .Згадайте , як Львівське сміття розвозили і розвозять по всій Україні.Згадайте , як в Україну везуть сміття з Європи , в яку ми так рвемось.Цікаво , чому знаючи проблему , ні пан Коваленко , ні Жук , ні Босенко і Тимоха не заблокували обласну трибуну до вирішення питання сміттєзвалищ на їхніх округах , чому голова облради , голова обладміністрації не піднімали питання сміттєзвалищ перед кабінетом міністрів ? Чому громадяни так безбожно виробляють сміття , адже 30 років назад сміття було в рази менше , чому судді , які приймають рішення про смітники , самі несуть сміття до сміттєвих баків?Чому позакривали заготпункти по заготівлі вторсировини?
7. Чудо Юдо / 18 травня 2021, 15:05 Цитувати
6.саша ставицький
«Чому громадяни так безбожно виробляють сміття , адже 30 років назад сміття було в рази менше»

За 30 років соціальні і санітарні норми змінилися + з’явилися нові дешеві матеріали з полімерів.
30 років назад автомобіль привозив до магазину хліб і буханки заносив в магазин водій вимазаними в мазуту руками. І це було для всіх нормально. А зараз незапаковану в плівку хлібину можна викладати на прилавок, хіба що якщо вона прямо у цьому маркеті і спечена.

Європа уже через це пройшла і цю проблему майже вирішила, а ми тільки доходимо до неї...
8. саша ставицький / 18 травня 2021, 19:46 Цитувати
7.Чудо Юдо
«За 30 років соціальні і санітарні норми змінилися »

Санітарні то норми змінилися , тільки тепер замість рук в мазуті в шикарних упаковках з полімерів , носять гі... і отраву.Ми теж уже скоро прийдем в Європу , будем харчуватись слимаками , равликами , червяками - ми ж європейці.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.