Невже від Грицаївки зроблять дорогу?

Невже від Грицаївки зроблять дорогу?

У всякому разі, надія на те, що представники Служби автомобільних доріг та будівельної фірми «Онур» дослухаються до вимог місцевих жителів, з’явилася. Про це редакцію повідомила колишній сільський голова Анна Зайченко.

У минулому номері ми повідомляли про те, що жителі невеличкого села Грицаївка, що на території колишньої Красненської сільської ради, потерпають від незручностей, які в них виникли після побудови нової автодороги Н-31. Зокрема, вони скаржилися на незручний для них виїзд на «бетонку». Говорили й про те, що збудований переїзд під дорогою заливає дощовими водами. Але особливо переймалися відсутністю ґрунтової дороги, по якій сільськогосподарська техніка з Грицаївки, а то й Павлівки, могла б доїхати до шляхопроводу, розташованого за кілька кілометрів у районі села Красне. До речі, сам шляхопровід «онурівці» лише будують.

Аграрії говорили:

— Це ж нам доведеться тракторами з навісним обладнанням, а то й комбайнами, по «бетонці» їхати. Уявіть, який це ризик, пересуватися такою технікою по дорозі, де в дві смуги із швидкістю далеко за сто кілометрів на годину мчатимуть сотні автомобілів.

Як стало нам відомо, історія отримала своє продовження. Через кілька днів відбулася зустріч жителів Грицаївки з чиновниками та виконавцями робіт. Про деталі розповіла екс-сільський голова Анна Зайченко.

Вона повідомила:

— Ви знаєте, у нас після цієї розмови з’явилася надія, що до прохання селян дослухаються. Приїхали до нас керівник робіт, представник турецької фірми Джандан Тюмер і заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимир Шарай. Вони попрохали, щоб зістріч не перетворилася в стихійний мітинг. Ми виконали, делегувавши кількох жителів Грицаївки. Щодо розвороту, то нам одразу сказали, що нічого міняти не будуть. А ось підземний перехід облаштують так, щоб його не заливала вода. А головне — таки ж пообіцяли зробити нам польову дорогу до шляхопроводу. Джандан сказав, що технічно це не дуже складно і не дуже дорого. Так що наші враження від розмови позитивні. Хочеться, щоб вони стали ще більш позитивними після того, як дорогу зроблять.

Анна Зайченко зазначила, що в попередні роки представники турецької фірми завжди виконували дані обіцянки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
4 червня 2021, 20:22 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.