Екосистема — наші легені!

Екосистема — наші легені!

У порівнянні з минулим роком, уже на початку 2021-го на території України суттєве зростання кількості пожеж зареєстровано у природних екосистемах (збільшення у 10,5 раза) та на відкритих територіях (збільшення у 3,8 раза).

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправної шкоди природі і державі. Найбільша їх кількість, як правило, припадає на весняно-літній період, на вихідні і святкові дні, коли природу відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання кількості джерел загоряння.

Тисячі пожеж внаслідок спалювання сухої рослинності на полях, городах, відкритих територіях в Україні вже стали свого роду національною катастрофою.

У 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах — сама людина, яка часто необережно поводиться з вогнем, не звертаючи уваги на необхідність суворого дотримання правил пожежної безпеки.

Рятувальники закликають жителів і гостей нашого міста суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо під час відпочинку на природі, і не провокувати виникнення пожеж в екосистемах; берегти унікальну флору і фауну нашого краю!

  • Не залишайте непогашеними багаття в лісі!
  • Не кидайте НЕ загашені сірники і недопалки на суху лісову підстилку!
  • Не випалюйте сміття на присадибних ділянках!
  • Не розводьте відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями!
  • Слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем!

Якщо ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, звалищах — негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що тільки дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Бережіть себе і природу!


Автор: Максим ХУДЕНКО, головний інспектор ВЗНС Полтавського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області
25 липня 2021, 17:54 | Полтавщина | Суспільство



1. Niko / 26 липня 2021, 15:44 Цитувати
Не випалюйте сміття на присадибних ділянках!
Золоті слова...Це зберігає природу, наші з вами легені, також демонструючи рівень розвитку і вихованості людини. А що робити, якщо деякі особи не бажають бути ні вихованими, ні розвиненими, ні законослухняними, постійно спалюючи свій непотріб, бур"яни, пластикові упаковки на присадибних ділянках в густонаселеній частині міста? Можливо, автор статті відповість на це питання?
2. Niko / 26 липня 2021, 15:45 Цитувати
Наведу свій приклад. Троє сусідок постійно випалюють весь непотріб в декількох метрах від моєї будівлі. Неможливо вивішувати стірку, відкривати вікна, двері, щоб провітрювати оселю. Було все: і спроби домовитися, і сварки. Одна з них, після бесіди з депутатом, перестала випалювати бур"яни, двоє інших- не йдуть на домовленості. Друга сусідка Л., медсестра за професією, продовжує спалювати відходи, мотивуючи, що ,,а він (дим) до тебе не йде". Ну і третя, громадянка Д, заявила, що хто не може дихати димом, то повинен закривати вікна і двері, коли ВОНИ БУДУТЬ ПАЛИТИ СВІЙ НЕПОТРІБ. ???????? Питання до пожежників, місцевої влади, журналістів місцевої газети,активістів: що робити? ....
3. Borch / 26 липня 2021, 18:00 Цитувати
2.Niko
«Питання до пожежників, місцевої влади, журналістів місцевої газети,активістів: що робити? ....»


Викликати поліцію. Якщо не допоможе, місцеву опг. Але там дороже вийде, зато качественно.
4. Niko / 26 липня 2021, 18:57 Цитувати
Поліція не вихід. Приїдуть, побалакають і поїдуть. ,,Місцева опг не по карману.

Змінено 26.07.2021, 19:19
5. Borch / 26 липня 2021, 20:48 Цитувати
4.Niko
«Поліція не вихід. Приїдуть, побалакають і поїдуть»

Ну вибачте, по великому рахунку це єдиний доступний контр аргумент проти недипломатичних сусідів. Попередьте що будете викликати поліцію, не подіє, викликайте кожен раз, коли палить сміття, знімаючи все на відео. Взагалі якщо вас ця проблема турбує, то вам і стимулювати її вирішення. Надіятись на когось - марна трата часу. Лякайте що в газету напишете, он Філон говорив що буде допомагати тим хто бореться, допомагати а не боротися за них.
6. Седой / 26 липня 2021, 21:48 Цитувати
у нас набираешь 112, мгновенно прилет пожарных. физикам 5000 руб, юрикам от 200 до 500 тыс. едут с удовольствием - 20% на развитие матчасти и премирование. Статью ввели в адм кодекс
7. Niko / 26 липня 2021, 22:55 Цитувати
Так, я розумію, що вирішувати цю проблему прийдеться мені, хотілося почути колективний розум. Дякую всім.
8. Niko / 26 липня 2021, 22:59 Цитувати
6.Седой
«у нас набираешь 112, мгновенно прилет пожарных. физикам 5000 руб, юрикам от 200 до 500 тыс. едут с удовольствием - 20%»

Хороший метод, вот бы в Украине вести такое. И порядка больше, и наполненность местного бюджета.
9. Borch / 27 липня 2021, 04:41 Цитувати
6.Седой
«у нас набираешь 112, мгновенно прилет пожарных»

пруфы в студию
10. Filon / 27 липня 2021, 16:48 Цитувати
8.Niko
«
Хороший метод, вот бы в Украине вести такое. И порядка больше, и наполненность местного бюджета. »

В Україні теж високі штрафи. Дот речі в РФ до 5 тисяч для фізосіб і до мільйона рублів для юріків, це в разі коли правила пожбезпеки порушені в лісі. Або порушення призвело до пожежі. В Україні штраф для громадян навіть вищий чим в Рф - до 5 тисяч гривень. Інша справа, що його нікому накладати. Он у Кобеляказ в лісіс демнстративно все що можна порушувати порушили. І всі по фіг.
11. Niko / 28 липня 2021, 07:12 Цитувати
10.Filon
«Інша справа, що його нікому накладати.»

От в чому ж і проблема, що невідомо куди і до кого звертатися. Написав пожінспектор статейку, поставив ,,галочку" за проведену профілактику, а толку з цього ніякого. І травіться люди ядовитим димом несвідомих громадян, і навіть, якщо щось станеться, є відмовка профілактична робота проведена= статейка надрукована.
12. Borch / 28 липня 2021, 14:58 Цитувати
10.Filon
«Інша справа, що його нікому накладати.»


Накладати є кому. Нема кому зібрати докази.

Недавно читав як чоловік фіксував порушення адмін кодексу десять днів підряд, грамотно фіксував. Потім десять заяв за раз за кожен день порушення окрема заява з окремими доказами. В результаті 10 штрафів пачкою. Після ще 10 штрафів, порушення припинилися.

11.Niko
«От в чому ж і проблема, що невідомо куди і до кого звертатися»


Я вам вже третій раз пишу куди звертатись, всі інші інстанції до вирішенні вашої проблеми не мають ніякого відношення. Але, вже починають закрадатися сумніви, що є ціль вирішувати свої проблеми. Більше схоже, що ваше бажання написати на когось заяву і щоб без доказів без свідків на 10 років строгача…
13. Niko / 28 липня 2021, 17:24 Цитувати
«Borch», ну у вас і фантазії: ,,без доказів без свідків на 10 років строгача…??? Я не претендую на подібне.
І пам"ятаю вашу пораду: поліція або опг. Були спроби проконсультуватися і в поліції, і пожежників. Всі направляють до суду. А суд це недешево, для пенсіонерів- нереально.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.