Свідоцтво про вакцинацію можна отримати за 5 хвилин

Свідоцтво про вакцинацію можна отримати за 5 хвилин

Сімейні лікарі без проблем видають так звані ковід-сертифікати людям, які дійсно отримали щеплення. Але потрібно зазначити, що документ буде виключно в паперовій формі і без QR-коду.

Лікар сімейної медицини Юлія Попруга розповідає, що вже кілька десятків людей, які підписали з нею декларацію на надання медичних послуг, отримали свідоцтво про реєстрацію. Як правило, це люди, котрі планують поїздку за кордон.

Лікар розповідає:

— Процедура отримання свідоцтва про реєстрацію уже проста. Якщо немає збоїв з інтернет-зв’язком, вона займає не більше п’яти хвилин. За цей час ми перевіряємо по базі даних, чи людина дійсно отримала вакцину. Потім роздруковується документ у паперовій формі. Він — на двох мовах: українській та англійській. У сертифікаті вказане прізвище пацієнта, стать, громадянство, дата народження і дата вакцинації. А також назва вакцини. Документ скріплюється печатками сімейного лікаря та закладу, де людина отримала щеплення. У нашому випадку — Кобеляцького ПМСД. Термін дії сертифікату спочатку був рік, згодом став шість місяців.

Юлія Попруга також закликала земляків активніше вакцинуватися. Вона наголосила:

— Зараз ми знову фіксуємо окремі випадки захворювання на коронавірус. Так, вони поки що поодинокі. Але протягом перших двох літніх місяців у мене, приміром, не було жодного пацієнта з коронавірусом. Зараз — два. Перебіг хвороби легкий, люди на амбулаторному лікуванні. Але це вже тривожний дзвіночок. Коронавірус нікуди не зник. Спілкуючись із американськими колегами, де давно лютує новий штам цієї хвороби, чуємо, що зараз там в основному хворіють молоді люди. Практично ніхто з них не пройшов вакцинацію. Так, є випадки захворювання і серед вакцинованих. Але вони дуже нечисельні і перебіг хвороби в таких хворих легкий. Тому закликаю земляків вакцинуватися. Ми готові працювати щодня, практикуємо виїзди навіть додому. Вакцинуємо зараз у основному Короноваком. Про якісь ускладнення після вакцинації говорити не доводиться. Бувають поодинокі випадки болю в руці та короткочасного і незначного підвищення температури тіла. Але це — нормальне явище, описане в інструкції до препарату.

Інформацію щодо чіпування людей за допомогою вакцин медик назвала нісенітницею. Наголосила:

— Аби люди менше читали різної дурниці в Інтернеті, а вакцинувалися, і проблеми б не було. Людство запровадило вакцинацію від різних хвороб дуже давно. І більш дієвого методу протистояти інфекційним захворюванням просто не існує. У всякому разі, в наш час.

Водночас Юлія Іванівна підтвердила, що в ПМСД видають лише паперовий варіант свідоцтва про вакцинацію і на ньому відсутній QR-код.

Головний лікар ПМСД Любов Коломієць пояснила:

— Змоги наносити на документ код у нас немає. Це вже може зробити сам громадянин через додаток «Дія».

Щодо стану із вакцинацією на території Кобеляцької громади, медик повідомила наступне:

— Зроблено вже 7008 щеплень. У процентному відношенні це становить 31,7 від загальної кількості жителів громади, які мають пройти вакцинацію. Першою дозою щеплено 3420 чоловік, другою — 3588.

За словами медиків, випадків інфікування штамом Дельта в Кобеляках поки що немає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
12 вересня 2021, 12:47 | Кобеляки | Спорт і здоров'я

1. Rety / 12 вересня 2021, 17:08 Цитувати
Дельта в Кобеляках поки що немає.????????????????
Та вийдіть на дорогу і подивіться скільки дельт літає по дорозі ????????????????????
2. Fed654Frumos / 12 вересня 2021, 19:49 Цитувати
Альф ще більше!!!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.