95% закладів освіти Полтавщини працюють у штатному режимі

95% закладів освіти Полтавщини працюють у штатному режимі

Минулого тижня Полтавщина, як і вся Україна, перейшла в «жовту зону». Згідно з цими змінами, дитячі садки, 1-4 класи початкової школи та спеціальні заклади продовжують роботу, незалежно від відсотку вакцинації. Заклади освіти, де на 80% щеплено персонал, також працюють у звичайному режимі. Решта – на дистанційній формі навчання. Наразі 1229 закладів освіти області працюють у звичному режимі. Це – 95% від усієї кількості. Про це йшлося на апаратній нараді 27 вересня.

«Полтавщина потужно працює в напрямку вакцинальної кампанії. На сьогодні понад 322 тис осіб області щеплені повністю», – зауважив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.  

За його словами, нещодавно в селах Гаркушенці та Петрівці Миргородського району за участі волонтерів реалізували пілотний проєкт із вакцинації.  Він передбачав комунікаційну та роз’яснювальну роботи з населенням, дворові обходи. Таким чином за 10 днів було вакциновано 400 осіб.

«Це дуже хороший показник і приклад, як потрібно працювати. Можливо, такий досвід і така форма роботи залучення людей до щеплень буде масштабована не лише на 2 населені пункти, а й на всію територію України», – сказав Дмитро Лунін.  

«Ситуація з коронавірусом розвивається динамічно й прогресує. Поки що Полтавщина знаходиться в кінці рейтингу темпів розповсюдження хвороби, але для заспокоєння причин немає», – сказав в.о. директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко.   

За його словами, відсоток щеплених осіб в області становить 23%. У Градизькій і Козельщинській громадах показник вакцинованого населення становить 50% населення – це одні з перших громад у державі, які мають такі статистичні дані.  

У зв’язку із запровадженням «жовтої зони» змінилися й умови надання освітніх послуг.

«Якщо на 23 вересня 105 закладів загальної і середньої освіти перейшло на дистанційну форму навчання, то на сьогодні – 31 заклад загальної середньої освіти. У Кременчуцькому районі – 4 із 107, Полтавському – 14 із 208, Лубенському – 5 із 96, Миргородському –  8 із 101», – зауважила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

22 заклади обласного підпорядкування працюють у штатному режимі. Серед закладів дошкілля в Лубенському районі не досягли 80% вакцинації 56 закладів із 123, Миргородському – 43 із 123, Полтавському – 76 із 246, Кременчуцькому – 25 зі 131.

Із 75 закладів позашкільної освіти свої послуги в штатному режимі надають 52 заклади. Із 30 закладів профтехосвіти  працює 29. Із 26 закладів фахової передвищої освіти – 17.  Серед ВНЗ на дистанційні й формі навчання знаходиться один заклад – ПНПУ імені Короленка.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.