Як я писав Зеленському і що з того вийшло

Як я писав Зеленському і що з того вийшло

Приводом для написання цієї статті, стала тема, піднята в редакційній колонці минулого номера «ЕХО». Та публікація називалася «Дивні люди».
У згаданій редакційній її автор, із властивою йому іронією, розмірковує-дивується з приводу того, що люди, які обрали Зеленського Президентом України, тепер обурюються тим, що залишаються без землі та засобів до існування. І називає таких людей «дивними».

Так, я теж протягом десятиліть спостерігаю за дивними змінами, які відбуваються в українському суспільстві. Інтуїція підказує, що відбуваються щось неправильне, кудись не туди ми рухаємось.

Почнемо із того, що сьогодні бачимо скрізь і всюди.

Зараз у нас справжній розгул демократії. Ми її дуже хотіли і довго чекали. Головні ознаки демократії — багатопартійність, громадянські права, вільні вибори, свобода слова.

Пиши, що завгодно, організовуй свою партію, грабуй, як можеш, а візьмуть «за зябра», то збирай манатки і утікай «за бугор». Усе це можна зараз. І «додемократизувались» ми до того, що в декого із народу грошей навіть на молоко, не те, що на газ, не вистачає.

У свій час така собі Олена Бонер сказала, що за демократію потрібно платити. О, ми зараз і платимо, хто чим: хто — землею, хто — своїм життям, а хто — уже й життя дітей заклав.

Дехто плакати почав, просити. Мовляв, дайте нам якось вижити. Але то вже не демократія, то «відрижка» диктатури пролетаріату. Жити — це вже відхід від чистої демократії. Це вже — соціал-демократія, коли окрім громадянських ще й соціальні права дають.

А ми ж так не домовлялися. Вибираючи демократію ми не питали, чи залишаться нам права на хліб і молоко. Просили багатопартійність, свободу їздити в Європу. Це й отримали. А хліб і молоко? Ні-ні, про це балачки не було.

 

Демократія для багатих

І от створили українські багатії собі громадянське суспільство. Створили таку собі республіку власників. І затвердили демократію, як найкращий спосіб боротьби багатих проти бідних. Як написано в європейських підручниках — демократія є холодною війною багатих проти бідних, що ведеться руками держави. О, ми й зараз і бачимо, що «холодна» війна набагато ефективніша за «гарячу». У війні з вогнепальною зброєю можуть вбити будь-кого із її учасників. А в нинішній «холодній» жертвами стають виключно бідні.

У чому ж вона виражається, на мою думку, та війна?

А в тому, що за допомогою так званих реформ, які нібито мають покращувати життя усіх, багаті, приймаючи вигідні лише їм закони, тупо витісняють бідних не лише з ринків, а й із самого життя.

Народ масово вимирає. А по-іншому й не може бути при даній моделі демократії. Бо вона — це не лише зняття мораторію на продаж землі, а й зняття заборони на геноцид, на вбивство ближнього свого.

Я називаю це фашизмом, як вищою формою демократії. І не плутайте фашизм із німецьким нацизмом. Нацизм, то в Німеччині було, а фашизм розвивався передусім у Італії, Іспанії, Португалії, Угорщині.

От подивіться на наші українські реформи. Почнемо з пенсійної. Вона залишила без пенсій сотні тисяч українців. Далі рахунок піде на мільйони.

Адміністративна. Вона дала ніким і нічим необмежену волю місцевим князькам. А точніше — ненаситним жлобам із профашистськими поглядами. Волю до безконтрольного збагачення шляхом розпорядження, читай — продажу, колись загальнонародної власності. Передусім — землі.

Зараз знищують луки, пасовища, навіть цілі села, як це вже відбувалось у Харківській та Луганській областях. Чи ви думаєте, що там території випадково вигорали? Згарища ж легше розорати.

Медична реформа. Це узаконення платної медицини, в якій належні послуги будуть лише для багатих. А бідні вимруть звільнивши будинки і садиби для розорювання.

 

Нас нищить не Путін, а місцеві жлоби

От про все це я й написав Президенту Володимиру Зеленському в листі. Ця згадка є відповіддю редактору «ЕХО» на його статтю. Чому ж ніхто не пише Зеленському, я — написав.

Написав про те, як керівники ОТГ грабують народ, про те, як моя дружина лишилася без пенсії. І ще багато чого написав. Оригінала листа, шкода, не зберіг. Тому згадую «по пам’яті».

Все описувати не буду, місця не вистачить у газеті. Опублікую лише три питання, які задав Зеленському. Ось вони.

Як жити моїй дружині далі без пенсії і чи жити взагалі?

Звертаюся до Вас, як до людини єврейської національності. Чи маєте Ви намір боротися з фашизмом, знаючи, скільки лиха завдали представники цієї ідеології в роки окупації України?

Чи сядете Ви за стіл перемовин з Росією, зважаючи на те, що саме вона зіграла головну роль у розгромі фашизму? (Від автора: підкреслюю, в розгромі фашизму. Перемога у війні, то інша тема).

І в кінці листа я наголосив, що якщо Україну хтось і знищить, то не російський газ і не Путін, а українські жлоби із профашистськими поглядами.

 

Імідж — понад усе

Що ви думаєте, відповідь же мені надали. У всякому разі, листа надіслали.

Звичайно, не Зеленський. Як в «старі-добрі» часи, усе спустили «вниз» — у Пенсійний фонд та в Департамент інформаційної діяльності та комунікацій Полтавської облдержадміністрації.

На перше запитання мені нічого не відповіли.

На друге фактично теж. Зацитували Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні». Певно, і в Департаменті не знають, що фашизм і нацизм — це різні ідеології.

А ось відповідь на третє запитання примусила замислитись і зробити невеселий висновок.

Мені написали, що на законодавчому рівні Росію в Україні визнано країною-агресором, що вимагає відповідної поведінки нашої держави на міжнародній арені.

От і припливли. Для мене це є підтвердженням того, що для нинішнього керівництва держави Україна, міжнародний імідж є категорією набагато важливішою, аніж економічний та соціальний рівень життя самих українців.

А нам, українцям, давно вже час затямити, що не потрібні ми нікому. І зрозуміти, що сподіватися треба не на Америку чи Росію, не на Зеленського чи Порошенка, а виключно на себе. А об’єднуватися потрібно із такими ж, як ми самі. Багаті нас не зрозуміють.


Автор: Микола Бровко, селище Білики
3 жовтня 2021, 18:25 | Полтавщина | Політика



1. orakul / 5 жовтня 2021, 14:11 Цитувати
Селена не розібравшись написала щось типу "приємно читати розумних людей", а потім таки дочиталась, що то не про те, то не про СУГС і не про "геть комуняк і москалів", то дійсно розумна людина написала те, що Селені не підходить, тобто - правду.
2. Selena2017 / 5 жовтня 2021, 18:22 Цитувати
Так , довелося вчитатися уважніше, визнаю. Та "типу читати розумних людей" - не моє, перекручено. Мій перший висновок : змішано грішне з праведним. Можна легко заперечити багато чого при бажанні. Другий : маю великий сумнів відносно автора, чи насправді є в Біликах такий собі пан Бровко . Бо занадто яскраво випирають з тексту тутешні сайтівські акценти пророчого забарвлення.
3. alist / 6 жовтня 2021, 01:02 Цитувати
Ух, почитав, аж перевірив, чи точно сайт Ехо, чи якогось Кремль Ньюс. Бо в принципі з прочитаного зрозуміло звідки автор черпає ідеї і натхнення. Ну що ж, я правда не Зеленський і на роялі......грати не вмію, але дозволю собі прокоментувати.
На весь це потік «мислі» писати відповідь не буду, бо це буде статя на 10 сторінок, а враховуючи, що автор явно не розуміє основ, того що таке демократія, фашизм та багато іншого, то починати доведеться з пояснення, що 2+2=....
Зупинюсь на парі ключових але:
1. Яких ще сотні тисяч залишених без пенсії? Платять, так пенсії в основному ніщенські, так підняли пенсійний вік, так в майбутньому будуть проблеми з виплатами. Але які сотні тисяч зараз без пенсій?
2. І питання фашизму, як там "стіл перемовин з Росією, зважаючи на те, що саме вона зіграла головну роль у розгромі фашизму?" Чё???? Росія? А може СРСР? В складі РСФРР, УСРР, БСРР....Те що Росія устами ботоксного фюрера, присвоїла собі перемогу, це лише їх фантазії. А Росія... яких фашистів вона розгромила? В Чечні, Сирії? По друге, на сьогодні дійсно в світі, існіють крайнє праві рухи, партії, які с оговорками можна назвати фашистами, але.... хто їх підтримує? Французських - фінансує кредитами, російський банк. Німецькі - проводять збори в Петербурзі (бо в Німеччині їх прослуховують). Російські фашисти воювали і воюють на Донбасі убиваючи українців. Для угорських фашистів - Путін кращий друг. І список великий - англійські, італійські, австрійські........крайні праві орієнтуються на Росію. У нас теж багато питань до Корчинського. І це борці з фашизмом? Скоріше наоборот.
P.S. А відносно демократії, так скажу так - демократія, це не підти в кабінку раз в 5 років, і поставити галочку проти того, хто більше пообіцяв, чи в кого фізіономія "сама чесна". Демократія, це необхідність думати головою перед виборами, контролювати обраних після виборів, і готовність (законними методами) "викинути на мороз" тих обранців, хто обіцяв одне, а поліз лише набивати кармани.
4. Selena2017 / 6 жовтня 2021, 09:08 Цитувати
4.alist
«4. alist / сьогодні, 01:02»


Алісте , Ви молодець ! На сто відсотків ! Ваш час, праця послужать тим, хто хоче по-справжньому зрозуміти сьогодення, а не отруюватися пережованою радянською брехнею. Все правильно.
5. orakul / 6 жовтня 2021, 09:48 Цитувати
Селена хвалить Аліста.. ну тіпа а Соловей Кукушку. В Аліста мабуть таракани в голові завелись і все заплутали. Спочатку треба дати чітке визначення предмету досліджень, наприклад, фашизму. Ану, хто тут шибко грамотний, хай напише що воно таке "фашизм", і тоді можна буде далі розсуждать. Тоді може і я щось напишу. Із коментів і навіть навукових статей витіка, що у кожного автора своє розуміння терміну "фашизм" . І це дуже вигідна позиція для талмудистів. Аліст он Путіна у фашизмі звинуватив. Селена напише що Сталін фашист, а Гітлер - демократ і визволитель.

Змінено 06.10.2021, 09:54
6. Filon / 6 жовтня 2021, 18:33 Цитувати
3.Selena2017
«: маю великий сумнів відносно автора, чи насправді є в Біликах такий собі пан Бровко»

Бровко Микола Васильович. Живе в мікрорайоні Поділ. Екс-депутат Білицької селищної ради. Якщо маєте сумнів, то шукайте, перевіряйте, думайте. Сумніви - це добре.Це спонукає до мислення.
7. Selena2017 / 6 жовтня 2021, 18:47 Цитувати
7.Filon
«. Filon / сьогодні, 18:33»


Дякую, чому б і не повірити. Відносно викладеного цим автором матеріалу своєї оцінки не змінюю. Одне добре, що людина з таким мисленням уже «екс» в середовищі тих, хто має облаштовувати життя великої групи людей.
8. orakul / 7 жовтня 2021, 14:09 Цитувати
Якби свідомі і упороті вміли сумніватися і мислити, то вони б не були свідомими і упоротими.
9. orakul / 7 жовтня 2021, 14:26 Цитувати
"Головні ознаки демократії — багатопартійність, громадянські права, вільні вибори, свобода слова." ====
Може це так повинно бути, але такого у нас немає. А автор стверджує, що усе це у нас є. Неправда. Може в якійсь мірі це було після 91-го року, але після майдану все це зникло від слова вАще.
Ну от підемо по порядку.
Багатопартійність.
Вона уявна, бо у нас навіть деякі існуючі парламентські партії були розігнані.
Грамадські права.
Вони існують лише для певної категорії громадян, наприклад ЛГБТ. Для решти ніяких прав нема, нема навіть прав прописаних у Конституції. Ну, наприкалад, те що всіх стосується - право на безоплатну медичну допомогу. Його нема. А це ж головне із прав, бо якщо ви подохнете, то навіщо тоді вам усі інші задекларовані права.
Вільні вибори.
Ну які можуть бути вільні вибори в країні де цілі регіони взагалі позбавлені виборчих прав, від слова вАще.
Свобода слова.
Ну не смішно? Про яку свободу слова можна вести мову в країні, де поблоковані цілі інтернет сайти і соцмережі і протиправно позакривані цілі телеканали.
10. orakul / 8 жовтня 2021, 13:40 Цитувати
4.alist
«Чё???? Росія? А може СРСР? В складі РСФРР, УСРР, БСРР....Те що Росія устами ботоксного фюрера, присвоїла собі перемогу»

"Че" через плечо. Путін нічого не присвоював, він вірно відповів на провокативне запитання одного із свідомих. Хіба то не свідомі розпинались на всіх каналах, що Бендера, Шухевич і прочія - герої, бо воювали проти совєцькой армії і совєцькой окупації? А тепер виходить що ви воювали в складі СРСР. Так таки в складі СРСР чи проти СРСР? Треба шизофренію лікувати. Ви визначтесь, з ким і проти кого ви воювали? Хіба то Росія щось собі приписувала? А може то самі свідомі відмовилися від Перемоги? Хіба то в Росії хрен поклали на святкування Дня Перемоги? Мені здається, що і в Росії, і в Білорусі День перемоги святкують. Навіть в Ізраілі святкують. Може вже по тсн передають щось інше? Може я щось не те пишу? Так і в Росії і в Білорусі все таки День Перемоги святкують, що б там по теесені не говорили. Вони святкують незалежно від того що показують по укрТВ і що там у мізках селен і т.п.
11. Чудо Юдо / 8 жовтня 2021, 14:55 Цитувати
Я також щось не зрозумів хто зараз залишився без пенсії....
Зараз нам кажуть, що стара система не дієва. І вони скоро не працюватиме. І я розумію, що це не брехня, вона реально неробоча. Свою бабусю я "догодую" (відрахую їй пенсійний внесок зі свого заробітку), але мені уже нікому буде відраховувати. Та я толку мені з тих мізерних копійок?
Справді потрібно переходити до накопичувальної системи, але тут конфузять два фактори:
1. Як реалізувати "перехідний період" коли і нинішніх пенсіонерів потрібно догодувати, і молодшим встигнути накопити?
2. То ж виходить я зараз плачу пенсійні внески просто так, щоб моя бабуся з голоду не померла, але сам я не матиму від цього потім ніякого зиску....

Змінено 08.10.2021, 14:59
12. orakul / 8 жовтня 2021, 15:24 Цитувати
11.Чудо Юдо
«Оракул, мені цікаво: ти оце серйозно ці питання задаєш чи дурня клеїш, роблячи вигляд, що не знаєш відповідь на них?»

Це ти про які питання запитуєш, про ті, що у останньому коменті? Якщо про ті, то да - дурня клею, як ти кажеш. Я відповіді знаю, і знаю, що більшість українців воювали у складі РККА на боці СССР і перемогли. Але з цього не витікає, що усі цю відповідь знають. Якщо ти знаеш, то - добре. А Селена тут напише зовсім інше. Ось подивися. Та ще й Славко свої пять добавить. Я знаю, що більшість українців - "правнуків поганих" поклали хрен на Перемогу батьків і дідів і від неї відреклися, згодилися з владою в тім, що ніякої перемоги не було. Ну хіба не так? Ти бачив скільки наріду прийшло на 9 травня до Вічного вогню? А скільки прийшло на день визволення Кобеляк? Нє,... ну ти бачив? Ну ладно, перемоги не було, а визволення було, чи ні? Здається, про визволення і Ехо не заїкалось? А це про що говорить? Може про те, що скорбят з приводу визволення, думають, що зря їх визволили, от якби не визволили, то тепер би всі сиділи і пили Баварське? А так... приходиться, блін, на клубнику їздити.
Ти ж бачиш що Аліст пише? Придумав якийсь свій фашизм і розсужда що на Донбасі воюють якісь руські фашисти. От я й запитую, що таке ФАШИЗМ? Визначення терміну в студію і тоді поговоримо. А то навіть у сурйьозних статтях у кожного своє розуміння фашизму.
13. orakul / 8 жовтня 2021, 16:16 Цитувати
11.Чудо Юдо
«я не матиму від цього потім ніякого зиску.... »

От ти фігню пишеш, пишеше, а потім як напишеш, мабуть і сам того не усвідомлюючи, так тобі хоч Нобелевську премію давай за один тільки геніальний вислів. Канєшно ти нічого не матимеш.
А які люди остались без пенсії я тобі посню. Ті, в яких стажу немає. От зараз їздять по клубниках чи роблять підпільно без оформлення, або базаряни, які у свій час темнили, не платили податку і внесків,. Тепер таким дадуть не пенсію а якусь копійчану соцдопомогу.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.