На Полтавщині стане безпечніше

На Полтавщині стане безпечніше

Принаймні, на цьому наголошує голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

13 жовтня очільник ОДА на своєму Тelegram-каналі опублікував новину про створення першого в області централізованого відеоспостереження.

Зокрема, у ній ідеться, що на виїздах із великих міст і вздовж основних транспортних магістралей будуть встановлені 42 відеовузли. На кожному з них — по три камери, що фіксуватимуть номери, марку й колір транспортних засобів, запам’ятовуватимуть їхній маршрут та моніторитимуть ситуацію довкола. Надалі кількість відеовузлів планується збільшувати.

Наприкінці вересня Управління інфраструктури та цифрової трансформації ОДА уклало договір на створення системи «Безпечна Полтавщина» вартістю 10,9 мільйона гривень. Втілюватиме проект київське товариство «Інженіринг-Аналітика». Система включає в себе будівництво інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики Полтавської області. Виконавець має до кінця цього року облаштувати «хмарну» інтеграційну платформу та моніторинговий центр облдержадміністрації, змонтувати і налаштувати вузли відеоспостереження, серверне обладнання і запустити систему.

Як пояснив заступник голови Полтавської ОДА Ігор Панченко, камери схожих інформаційних систем уже встановлені між Харківською та Київською, Сумською і Київською, Харківською й Дніпропетровською, Дніпропетровською та Київською областями. І для того, аби порушника можна було відслідкувати в межах Полтавщини, якраз і створюється система централізованого відеоспостереження. Також вона дасть змогу запобігти правопорушенням, дорожньо-транспортним пригодам, надзвичайним ситуаціям, покращити роботу правоохоронних органів.

Панченко відзначив обласним виданням, що згідно даних із сусідніх регіонів, де встановлені системи відеоспостереження,  кількість злочинів зменшується на третину.

Також через систему в департаментах відстежуватимуть рух транспорту, його завантаженість та як працює комунальний транспорт.

Доступ до відеозаписів з камер системи матимуть правоохоронці й відповідальні особи ОДА. Відкритого доступу до перегляду відео не буде.

Загальна кількість камер складе 119 штук. Із них 68 будуть оглядовими, 37 розпізнаватимуть номери, а 14 — автівки.

Відповідно до програми, у Кобеляках камери становлять на виїзді з міста, у напрямку Бутенок, поблизу кафе «Лілея» та автозаправних станцій. Одна камера буде оглядовою, інша розпізнаватиме номери.

У Лелюхівці ідентичні камери розмістять між автозаправочною станцією «БВС» та поворотом на Стовбину Долину.

Дві оглядові камери та одна для розпізнавання номерів працюватимуть у Козельщині, на перетині колишньої Комсомольської і Радянської вулиць.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
21 жовтня 2021, 19:32 | Полтавщина | Суспільство

1. alist / 21 жовтня 2021, 20:13 Цитувати
Я от останні років з 10 чую - "камери", "камери"... А потім виявляється, що якість цих відео така, що важко відрізнити, людина там чи слон іде, не кажучи вже про ідентифікацію особи. Або вони виявляються не підключеними, або зламались за годину до того, як обкурений депутат влаштовує ДТП..... і т.п. Зате гроші так і шуршать по карманах.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.