Поліцейські стверджують, що пограбування фури не було

Поліцейські стверджують, що пограбування фури не було

Тиждень тому в ФБ була розповсюджена інформація про злочин, що нібито стався на території Царичанської громади. Мова йшла ледве не про розбійний напад. Між тим, самі поліцейські заперечують факт розбою чи пограбування фури, про що йшлося в дописі.

Для початку публікуємо скріншот посту соцмережі.

За коментарем редакція звернулася до Євгенія Манзюка, який керує Царичанським відділенням поліції.

Євгеній Вікторович одразу наголосив, що повідомлення у Фейсбуці не читає, адже не має на це часу. Щодо самого інциденту на дорозі Н-31, посадовець пояснив наступне:

— Дійсно, вночі до нас надійшло повідомлення про напад на фуру. Ми його розцінювали, як розбій, що є тяжким злочином. Тому на місце події виїхали одразу всі екіпажі патрульної поліції, що несли чергування в ту ніч. Але, на щастя, злочину, як такого, не було. Те, що відбулося, можна трактувати хіба що як конфліктну ситуацію. І розповів про неї водій автомобіля. За його словами, під час руху він відчув, що одне із коліс його автомобіля пошкоджене. Зупинився, почав оглядати автомобіль. Знайшов місце пошкодження. Почав ремонт. У цей час до нього підійшли двоє чоловіків. Один із них ударив водія. Почалася штовханина. У цей момент поряд проїжджала інша фура. Її водій виявився небайдужим і нелякливим, він зупинився, щоб подивитися, що відбувається. Двоє незнайомців одразу втекли. Щодо нібито розкиданих по дорозі «їжачків» для проколу шин, їх ніхто не бачив. Окрім того, давайте уявимо, що поліцейські із якихось причин їх не знайшли. І ці «їжачки» лежать на проїжджій частині, по якій щохвилини їдуть автомобілі. Тут би був не один прокол. Далі — по суті. Поліцейські, які прибули на місце події, запропонували водієві оглянути причеп на предмет проникнення. Нічого не виявили. Причеп був опломбований, і водій не став знімати пломби. Згодом на місце прибув і власник фури. Він теж не виявив ніяких пошкоджень і зникнення товару. Так що про пограбування, тим більше, про розбійний напад, мова не йде. Також повинен зазначити, що вже кілька років фактів пограбування фур під час руху на території колишнього Царичанського району не фіксується. Раніше таке дійсно було, але із десяток років тому.

Євгеній Манзюк нагадав, що кілька років тому на межі Полтавської та Дніпропетровської області орудувала організована група грабіжників. Вони навіть обладнали свій автомобіль спеціальною платформою на даху, щоб було зручніше виймати товар із фур прямо під час руху. Але тих грабіжників давно затримали, і вони отримали реальні строки покарання.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
3 грудня 2021, 13:39 | Царичанка | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.