Наприкінці року газовики трішки порадували

Наприкінці року газовики трішки порадували

Дивовижно, але факт, за деякі послуги у 2022-му жителям Полтавської області доведеться платити менше аніж у поточному році. Так, приміром, знизився тариф на так зване транспортування газу до споживачів.

На сайті Полтавагаз опублікована інформація про  затверджений Постановою НКЕРП тариф на послуги із розподілу природного газу. Він із 1 січня 2022 року становитиме 2 гривні 11 копійок за кубометр. А в 2021-му побутові споживачі  платили 2 гривні 14 копійок. Якщо зовсім точно, то 2,136 за кубометр.

Це при тому, що восени поточного року газовики "лякали" майбутньою ціною в 6,48 гривень за кубометр розподіленого ними газу. Про це ми повідомляли в публікації під назвою "Вісім за газ і сім за доставку". Тоді керівництво Полтавагаз говорило, що запобігти безпрецедентному підвищенню ціни на транспортування газу може Уряд, знизивши для них та інших подібних підприємств ціну на так званий "технологічний" газ. Вочевидь Уряд ціну знизив.

Порадували споживачів і в Полтавагаззбуті. Вони оприлюднили ціну за кубометр газу для населення, що буде діяти із 1 січня 2022-го року. Вона не змінилася і становитиме 7,99 за кубометр.

Натомість підприємства та ФОПи хапаються за голову. Для них ціна безпрецедентно зросла. Востаннє, на так званій біржі,  за неї "просили" майже 54 гривні за кубометр. В результаті керівництво багатьох промислових підприємств попередило про скору зупинку виробництва. А навесні схопляться за голову селяни, через подорожчання добрив утричі. Адже в ціні карбаміду та селітри газ є ледве не основною складовою.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
27 грудня 2021, 19:22 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.