За все доводиться платити

За все доводиться платити

Думаю, що не помилюся, стверджуючи, що для жителів Кобеляк новиною і водночас проблемою №1 на минулому та й поточному тижні є ситуація зі сміттям на вулицях містечка. Цілком можливо, що вона навіть затьмарює повідомлення про можливе вторгнення російських військ та черговий спалах коронавірусу.

Ось уже як три тижні міські відходи накопичуються на майданчиках по їх збору. Вітер та собаки розносять тисячі пакетів, залишки продуктів, органічні рештки по вулицях та дворах кобелячан, створюючи гнітючу картину безладу. І ось уже як три тижні від міської влади немає жодних конкретних пропозицій швидкого і ефективного вирішення проблеми.

Саме тому й редакційна буде присвячена кобеляцькій сміттєвій проблемі.

Пишу і згадую репліку одного із учасників виборів після оголошення їх результатів. Він сказав:

— Жителі Кобеляк проміняли шанси для розвитку на можливість безборонно викидати на вулиці бур’яни із власних городів.

Потрібно визнати, що той чоловік виявився правий. Безумовно, не можна стверджувати, що в разі перемоги на виборах іншого кандидата, аніж діючий міський голова Олександр Копелець, ситуація була б іншою. Адже проблема утилізації відходів дійсно складна для вирішення. І популярних, тобто таких, що сподобалися б усім, шляхів її вирішення, швидше за все, не існує. Окрім того, потрібно нагадати і про те, що кілька опонентів Копельця зайшли в міську раду в якості депутатів. Отже, вони теж є владою і повинні нести і свою частку відповідальності за те, що зараз діється.

До речі, днями один із них у приватній розмові ділився:

— Копелець то може й винен. Але ж люди страждатимуть. Вони ж не винні.

А ось тут стоп.

Як це не винні? А хто вибрав можливість викидати до контейнерів те, що не можна викидати? Кого влаштовує можливість фактично не платити за вивезення непотребу? А хто зараз мовчить і спостерігає за тим, як «розрулиться» сміттєвий колапс у місті?

Ви бачите мітинги протесту під міською радою з вимогою негайно вирішити проблему із вивезенням відходів? Я — не бачу. Ви бачите на вулицях волонтерів, які засукали рукави і самотужки сортують відходи, розділяючи «кров, гімно і сахар», викинуті недобросовісними містянами, на пластик, метал, папір та органіку? Я — не бачу. Натомість бачу наполовину порожні контейнери для цивілізованого роздільного збору сміття, який кілька років самотужки намагається запровадити один-єдиний кобелячанин. До речі, не етнічний українець. А значить, точно не хахол.

Який висновок із цього можна зробити? А такий, що закони Карми, бумеранга, причинно-наслідкового зв’язку ніхто не відміняв. І не відмінить. І за все у своєму житті потрібно буде заплатити. Якщо грошима, то це найменша ціна із можливих.

Звичайно, найлегше зараз буде послухати чергову маячню «царя» про змову, про продажніх активістів та іншу трясцю. І повірити в це, знайшовши винних і крайніх. І не задумуватися над тим, чи сам платиш за відходи, чи сортуєш їх. І не перейматися тим, що в керівника найбіднішої громади найвища зарплата, що мільйони щорічно витрачаються на салюти, «екопарк», у якому людно було лише в день його відкриття, на газету, яка висловлює думку лише однієї людини, що Кобеляки, напевно, є єдиним колишнім райцентром в Україні, де й до сьогодні немає Генплану.

Цікаво, чи не так? Вивезення сміття в Горішні Плавні, вартість якого ніхто не знає, — дорого, а мільйони на забавки міського голови — дешево. Якщо так, то не обурюйтесь сміттям на вулицях. Буде ще й не таке.

28 січня 2022, 09:15 | Кобеляки | Редакційна



1. саша ставицький / 28 січня 2022, 10:11 Цитувати
Для редактора вже стало фішкою критика і цькування Копильця , а смттєва тема інструментом.Я не стану говорити за високу зарплату Копильця , якщо вона має незаконне місце , то нехай цим займуться правоохоронці.Спочатку потрібно звернутми увагу на наше законодавство , яке заборонило спалювати навіть у себе в дворі будь що і тому до сміттєвих баків несуть навіть використаний папір з туалету , відходи рослинництва і т.д. , бо спалиш в дворі той папір і тебе можуть оштрафувати на досить значну суму.А потім ще при цій демократії розвелась велика кількість активістів , які себе афішують протиставляючи себе владі і майже завжди їх протиправні дії лишаються без покарання . Беззаконня панує не тільки в Кобеляках , а по всій Україні .При цьому , коли немає куди вивозити сміття , то пане Копилець , дайте команду поприймати всі контейнери і припинитми виносити з двору сміття , нехай кожний сам думає , де його подіти.Адже не так давно цих сміттєвих баків не існувало і сміття було значно менше , встановити контроль , типу фантомів , які зараз випустили на дороги , встановити шалені штрафи і я думаю ситуація поліпшиться.А потім при комунальному підприємстві створити підрозділ по вивезенню сміття , призначити директором Філоненка І М , а заступниками активістів Ковача , та Катричка і нехай вирішують проблеми.
2. Filon / 28 січня 2022, 10:36 Цитувати
Саша, то що там законодавтсво, що там фантоми на дорогах, то Путін винен. Саш, а спитай у Санича кого вони оштрафували за сім років, за спалений у дворі туалетний папір, яку розяснювальну роботу провели, що вони взагалі зробили окрім того, щоб вивалювати сміття в лісі. Ну а з приводу призначити мене директором. Можна. Скільки у тебе в дворі вільних "соток"? Одразу до тебе у двір гімно повезем. Якщо будеш протестувати, то нагадаю, що " а куди ж його дівати"? Потім по черзі підуть усі інші «фанати» вивезення сміття в ліс.
3. Випадковий / 28 січня 2022, 13:24 Цитувати
Коли врешті почуємо реальну цифру - суму,необхідну для вивезення сміття в Горішні Плавні? Резерви для цього є. По-перше, Копелець повинен відмовитись від надбавок, премій і т. ін.-він не справляється зі своїми обов*язками.По-друге,перевести діловодів на неповний робочий день:це випадкові люди, які нічого не вирішують,з усіх питань відправляють односельців ...у район (не розуміють елементарного-де громада, де район). По-третє-підняти плату за сміття. Час не на користь Копельцю: коли забирав землю у людей для себе і друзів - радів, переступав закон, але принцип бумерангу не змусив довго чекати...
4. микола козак / 28 січня 2022, 14:02 Цитувати
3.Випадковий
« По-третє-підняти плату за сміття»

Плату то можна підняти , можна підняти штрафи , а ти спитав у людей , чи вони здатні всі оці піднімання оплачувати ?А скоротити штати дійсно можна , бо за останні роки в нас держслужбовців збільшилось в рази і всі вимагають високих зарплат , а виробляти матеріальне вже нікому .
2.Filon
«Ну а з приводу призначити мене директором. Можна. Скільки у тебе в дворі вільних "соток"? Одразу до тебе у двір гімно повезем»

Ну вам же ніхто гімно в двір не везе , то це ви написав для того , щоб вас не призначали директором , бо почнете возити гімно по дворах?Єдиний вихід зараз , щоб зникла проблема сміттЯ , зібрати всі контейнери у дворі ККП водоканал , адже з десяток років назад їх не було і всі вирішували питання самостійно. І друге , тимчасово поставити біля баків чергових і пронормувати хто скільки і якого виносить сміття (зробити це можна таємно ) і встановити кожному індивідуальну плату.Я наприклад в місяць можу винести відро сміття , а сусід після кролів і свиней вивозить тачками , а платим однаково 14 грн за ДУШУ , отут і є несправедливість , а після встановлення індивідуальної оплати , виробництво сміття зменшиться в рази.
5. Filon / 28 січня 2022, 14:11 Цитувати
4.микола козак
«Єдиний вихід зараз , щоб зникла проблема сміттЯ , зібрати всі контейнери у дворі ККП водоканал , адже з десяток років назад їх не було і всі вирішували питання самостійно. »

Миколо, та я не проти. Нехай пробують. Можливо так і краще буде. Хоча я в цьому сумніваюся. Хоча по великому рахунку три тижні вже так і є. Можна й воду не подавати, нехай самі питання вирішують. але ж тоді нехай повернуть гроші сплачені за вивезення відходів. Люди ж заплатити, а послугу їм не надали.
6. Fuks / 28 січня 2022, 14:33 Цитувати
Не буде ваш мер займатися проблемою смітття,не буде.Бо жадний.Він все вирішує наскоком,і чим раніш ви відправите його на пенсію тим крпще для міста,вибачте для громади..В нього лиш за відкат устроять шоу з якоюсь зіркою і феєрверк запустити і все,рік пройшов,а вода,сміття,дороги то таке..
7. микола козак / 28 січня 2022, 15:26 Цитувати
5.Filon
«і нехай повернуть гроші сплачені за вивезення відходів. Люди ж заплатити, а послугу їм не надали.»

А ви цікавився в ККП скільки платять за те вивезення і скільки не платять ? А потім , ця катавасія почалася в січні , а за січень ще ніхто не платив , тож і повертати нічого , а за воду тут ні до чого , вода доки подається без перебоїв.
6.Fuks
«Не буде ваш мер займатися проблемою смітття,не буде»

А як ви уявляєте займатись меру сміттям?У нас же розвелось активістів , як у собаки бліх , які будь-яке рішення миттєво спаплюжать.Ви ж от теж активіст.
8. Slavko / 28 січня 2022, 23:52 Цитувати
7.микола козак
«У нас же розвелось активістів»

Ну нарешті, активісти так чи інакше добрались до кожного диванного патріота ! Шо даже цей лжекозак виліз, почав писати свої протиріччя. Все відгукнулось кобелячанам набагато швидше, ніж я думав. Тепер кожен лжекозак побачив, яке майбутнє він обрав ! І ступор від того, рожеві очки тріснули... Правда, на жаль, не тріснули, а запотіли і тому вони тепер не бачать ніякого виходу. Шось навіть оракул пішов у запой, нічо не пророчить... Мабуть, від своїх передбачень ... У одного Філоненка світла голова залишилась, слава богу ! Я з ним згоден більше, ніж на 100 відсотків ! Але, у баки з сміттям, мабуть би не поліз. Це дуже добрий приклад у наведенні порядку він показав ! І розказав. Свою роботу перевиконав !
А я побуду замість оракула.
Думаю, не треба бути великим оракулом, щоб передбачати цю ОПГ. Активістам тепер треба бути обережними. Агенти вже стежать, як в старі добрі часи, років два тому... Один із них був на відео. А депутат Славянський для чогось привозив Мар"яна на пост АБЗ, ну шось їм помішало. Оце вам і ОПГ. Цікаво, скільки там ще таких агентів і вишибал, хто підкаже ?..
9. микола козак / 29 січня 2022, 09:33 Цитувати
8.Slavko
«. Slavko / 28 січня, 23:52»

Ти як завжди бредиш .А активіст без мізків небезпечно для суспільства.
10. Fed654Frumos / 29 січня 2022, 18:07 Цитувати
Не етнічний українець,це хто?Не дай боже ватний кацап,більш за все це перерішня титульна нація,чи ні?
11. orakul / 1 лютого 2022, 15:09 Цитувати
8.Slavko
«навіть оракул пішов у запой, нічо не пророчить... Мабуть, від своїх передбачень ... У одного Філоненка світла голова »

Я в запой не хожу. Я первіряв рубежі оборони.
Філон на газеті гроші заробля. На пачку цигарок заробив на сортуванні сміття. В совку б пачку цигарок купив за 1-2 порожні пляшки.
А пророчити тут нічого. Будуть возити в Комсомольск і піднімуть тарифи, а потім збудують завод. А могли б виділити шмат землі в такому місці де все б було по закону, а потім будувати завод. А може той завод і наф_іг не нужен, бо то ярмо. Хіба що забрати його в комунальну власність, якщо це можливо.
Ти щось не тим зайнявся, теж мені патріот. З Копельцем він воює. Там Путін суне з усіх сторін, а ви тут розвели базар про якесь сміття. Не до сміття зараз. Ти вже давно повинен би в ополчені бути і агітувати на базарі таких як і сам. А то складається враженння, що ти агент Кремля, відволікаєш нарід від головного. Тут як почитав що понаписували, так дійсно наче більше робити нічого. Та зараз треба усьо для хронта. Ось Бенін канал заклика усіх на хронт. Видна слабувати йде процес утилізації (не сміття), бо в тебе в голові одне сміття зараз. Посилання на www.youtube.com
12. NEdeputat / 1 лютого 2022, 16:20 Цитувати
8.Slavko
«А депутат Славянський для чогось привозив Мар"яна на пост АБЗ, ну шось їм помішало. Оце вам і ОПГ.»


Привозив, щоб що? В якості кого?
ОПГ скажу вам - так собі)
13. Slavko / 1 лютого 2022, 16:43 Цитувати
11.orakul
« Видна слабувати йде процес утилізації (не сміття), бо в тебе в голові одне сміття»

Ото готуй музичну школу під морг чи крематорій, будеш гроші заробляти, бо путіна подвинуть - чиїм агентом будеш ?..

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.