Біженці можуть зареєструватися і отримати продукти в міськраді

Біженці можуть зареєструватися і отримати продукти в міськраді

Про це повідомляють працівники Кобеляцької міської ради, які опікуються внутрішньо переміщеними особами. Саме такий термін є офіційним щодо людей, які були змушені виїхати із розбомблених рашистами українських міст.

Альона Ломакова пояснює:

— Із 7 березня працівники міськради організували процес реєстрації людей, які приїхали і живуть у Кобеляках. У селах цей процес розпочався раніше, адже там просто менше приїжджих.  Там цим займаються діловоди і нещодавно призначені старости.

Усі громадяни, які приїхали і залишилися в Кобеляках, можуть прийти в міську раду, в так звану «стару» будівлю, за адресою вулиця Касьяна, 29. Ми їх зареєструємо. Із собою потрібно мати паспорт та свідоцтво про народження.

Також у міськраді почали видавати продуктові набори людям, які приїхали в місто і потрапили в скруту.

Цим займається Альона Білаш. Вона пояснює:

— Просто безкоштовно пообідати люди мають змогу вже більше тижня. Зараз міськрада почала видавати продуктові набори. Продукти можна отримати після реєстрації. Усе це відбувається в одному приміщенні, на одному поверсі. Звичайно, передусім ми намагаємося допомогти людям, які відносяться до категорії соціально незахищених. До речі, продуктові набори отримуватимуть і жителі міста, які дійсно мають у цьому потребу.

Альона Білаш відзначила, що міська рада в питанні допомоги внутрішньо переміщеним громадянам плідно співпрацює із волонтерами, які організували подібний пункт допомоги на території дискотеки «Фабрика».

Окрім продуктів, у міськраді та у волонтерів є певна кількість одягу, у тому числі і дитячого.

Волонтери і працівники міськради повідомляють, що небайдужі кобелячани по можливості можуть поділитися з іншими українцями засобами гігієни та дитячим харчуванням. Певний дефіцит саме цих товарів існує.

Нагадуємо: безкоштовні обіди — щоденно, у дворі Кобеляцької міськради, із 12-ї по 14 години.

Реєстрація та продуктові набори: міська рада (2-й поверх. Альона Ломакова, Альона Білаш).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
17 березня 2022, 12:10 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.