На обліку — 924 переселенці

На обліку — 924 переселенці

11 березня відбулося чергове засідання Ради оборони кобеляцької громади. Його провів міський голова Олександр Копелець.

Під час засідання були розглянуті деякі питання щодо функціонування загонів тероборони та забезпечення життєдіяльності громади.

Одним із важливих питань, що доводиться вирішувати місцевій владі, є розміщення людей, котрі приїхали із зони безпосередніх бойових дій. Цим займається як міська рада, так і десятки людей, які допомагають іншим українцям на добровільній основі. Олександр Копелець поінформував, що поки що місто справляється із цим завданням.

Для того, щоб люди жили в більш-менш комфортних умовах, їх розміщують і в приміщеннях навчальних закладів. Із резерву вже використали 160 додаткових ліжок. Постільна білизна є. Проблема із матрацами, але її вирішують, стелячи додаткові ковдри.

Можливістю отримати безкоштовний обід щодня користуються близько двохсот чоловік. Уже три дні, як польову кухню перемістили в двір міської ради. Годують виключно переселенців. Зараз на обліку в громаді 924 переселенці.

Продовжують формувати продовольчий резерв. Уже виготовлено 15 тонн борошна і 6 тонн круп. Фермери завозять зерно для цього. Крупи мають бути яшна, пшенична, кукурудзяна і горохова. Місто готується для того, аби забезпечити хлібом щодня до трьох тисяч чоловік.

Списки малозабезпечених сформовані.

17 березня 2022, 14:36 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.