Браконьєри зі 100 кілограмами риби

Браконьєри зі 100 кілограмами риби

Такий незаконний «улов» виявили представники рибоохоронного патруля у минулий четвер на Кам’янському водосховищі.

У попередньому номері тижневика була надрукована стаття «Біля Орлика затримали чотирьох браконьєрів». У ній розповідалося про те, що 25 березня інспекція затримала на воді порушників із електровудкою, які встигли набити 60 кілограмів риби.

Минуло менше тижня, а працівники Полтавського рибоохоронного патруля зафіксували новий кримінальний проступок.

За інформацією прес-служби правоохоронного органу, близько обіду 31 березня на Кам’янському водосховищі рибпатруль затримав чергових браконьєрів.  Двоє порушників на дюралевому човні «трусили» дві ліскові сітки. Порушники «рибалили» в межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», поблизу села Кишеньки Кобеляцької громади.

У браконьєрські сітки потрапили 53 карасі, 25 лящів, 5 щук, по 4 судаки, товстолоби і плітки, 2 соми та 10 раків. Загальна вага «улову» склала більше 94 кілограмів.

Спільно з кобеляцькими поліцейськими, рибінспектори задокументували грубе порушення Правил рибальства, що містить ознаки кримінального проступку, передбаченого статтею 249 КК України (Незаконне зайняття рибним промислом). Відповідна стаття передбачає штраф від 17 000 до 85 000 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років, із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

За підрахунками Полтавського рибоохоронного патруля, збитки, завдані рибним ресурсам України, становлять 20 095 гривень.

На браконьєрів склали протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП (Грубе порушення правил рибальства). Сітки, човен та незаконно добуту рибу правоохоронці вилучили до відповідного рішення суду.

Слідчі Відділення поліції №2 Полтавського РУП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали розслідування за фактом браконьєрство. Тривають слідчі дії.

У прес-службі нагадали, що сітки являються забороненими знаряддями лову під час здійснення любительського рибальства, тому їх використовувати суворо заборонено.




Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
8 квітня 2022, 12:05 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.