У Нових Санжарах планують будівництво нового цвинтаря

У Нових Санжарах планують будівництво нового цвинтаря

Селищне кладовище може з’явитися по вулиці Геологічній.

21 березня Виконавчий комітет Новосанжарської селищної ради оголосив тендер на розробку проектної документації  під нове будівництво селищного кладовища з улаштуванням зони поховань. Цвинтар облаштують за адресою: Нові Санжари, вулиця Геологічна. Переможцем тендеру стала полтавський підприємець Юлія Болотіна. Саме з нею голова селищної ради Геннадій Супрун і підписав договір із розробки проєктної документації на об’єкт. Вартість проєкту склала 49 868 гривень.

Згідно документації, нове будівництво передбачає:

  • улаштування зони поховань із пішохідними доріжками та під’їздами,
  • влаштування відведення поверхневих вод шляхом вертикального влаштування покриттів,
  • забезпечення території зовнішніми світильниками на сонячних батареях,
  • будівництво пандусів,
  • встановлення вагончика з автономною сонячною електростанцією потужністю 3 кіловати,
  • встановлення туалетів,
  • благоустрій території.

Загальна площа земельної ділянки під кладовище становитиме 2 гектари. На головні проїзди і пішохідні доріжки вкладуть асфальтобетон. Другорядні проїзди влаштують щебеневим покриттям. За необхідності будуть встановлені водовідвідні лотки й дренажні колодязі.

Також 21 березня Геннадій Супрун підписав із Юлією Болотіною договір вартістю 26 161 гривня щодо розробки проектної документації з будівництва під’їзної автомобільної дороги до селищного кладовища.

У договорі вказано, що загальна протяжність автошляху становитиме 300 метрів, ширина проїзної частини — 5,5 метра. При будівництві заплановане влаштування самої дороги, встановлення знаків і нанесення розмітки, укріплення узбіч щебенем, забезпечення інклюзивного простору в межах об’єкта.

Та на цьому замовлення документації не завершилося. Оскільки селищний голова замовив у підприємця зі Щербанів Андрія Плескача інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні вишукування на місці майбутнього кладовища. Ці послуги обійдуться місцевому бюджету в 36 000 гривень.

Отож, у відповідності з документацією, на околицях Нових Санжар мають збудувати кладовище і під’їзну дорогу до нього.

Як розповів заступник селищного голови Валентин Івашина, земельна ділянка під майбутнє кладовище знаходиться неподалік контори нафторозвідки, по вулиці Геологічній. Його загальна площа складатиме 6 гектарів. Перший етап будівництва передбачає використання 2 гектарів землі. Проєктно-кошторисна документація оплачується з місцевого бюджету.

Питання перенесення цвинтаря є вкрай важливим, оскільки, за попередніми підрахунками, на селищному кладовищі до кінця року повністю закінчаться місця під поховання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
8 квітня 2022, 17:32 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.